Nektek melyek a kedvenc Biblia verseitek, részeitek, könyveitek és miért?
LAz összes evangeleium es azon belul is a Jan0sa evangelizma.
Kedvenc vers pedif most eppen ez:
Ján 16:22 Ti is azért most ugyan szomorúságban vagytok, de ismét meglátlak majd titeket, és örülni fog a ti szívetek, és senki el nem veszi tőletek a ti örömeteket.
Nekem a Jónás könyve a kedvencem. Szerintem vicces, mikor Jónás zsörtölődik, mert nem úgy történtek a dolgok, ahogy elvárta volna.
Bibliaversben a Zsolt. 94:19 „Amikor megsokasodtak bennem nyugtalanító gondolataim, a te vigasztalásaid simogatták lelkemet”
Az én kedvenc könyvem Máté Evangéliuma. Ez volt az első Bibliába beválogatott könyv, amit elolvastam. Amolyan első sokk volt (pozitív értelemben. Ráadásul a boldogságok (magyarul nem tudom, hogy hogyan hivatkoztok rájuk) is itt jelennek meg először:
"Boldogok a lelki szegények: mert övék a mennyeknek országa.
Boldogok, akik sírnak: mert ők megvígasztaltatnak.
Boldogok a szelídek: mert ők örökségül bírják a földet.
Boldogok, akik éhezik és szomjúhozzák az igazságot: mert ők megelégíttetnek.
Boldogok az irgalmasok: mert ők irgalmasságot nyernek.
Boldogok, akiknek szívök tiszta: mert ők az Istent meglátják.
Boldogok a békességre igyekezők: mert ők az Isten fiainak mondatnak.
Boldogok, akik háborúságot szenvednek az igazságért: mert övék a mennyeknek országa.
Boldogok vagytok, ha szidalmaznak és háborgatnak titeket és minden gonosz hazugságot mondanak ellenetek én érettem."
Ez szokott sokszor eszembe jutni, hogy ami nekünk jó vagy rossz, az mind egy nagyobb rendszer egyformán fontos részei. Vagy valami ilyesmi...
"Mindennek megvan a maga ideje
3 Mindennek megvan a maga ideje, és kijelölt ideje van minden dolognak az ég alatt.
2 Ideje van a megszületésnek,
ideje a meghalásnak.
Ideje van a vetésnek,
ideje az aratásnak.
3 Ideje van a megölésnek,
ideje a meggyógyításnak.
Ideje van a lerombolásnak,
ideje a felépítésnek.
4 Ideje van a sírásnak,
ideje a nevetésnek.
Ideje van a gyásznak,
ideje a táncnak.
5 Ideje van a kövek szétszórásának,
ideje a kövek összegyűjtésének.
Ideje van az ölelésnek,
ideje az öleléstől való tartózkodásnak.
6 Ideje van a megkeresésnek,
ideje az elvesztésnek.
Ideje van a megőrzésnek,
ideje az eldobásnak.
7 Ideje van az eltépésnek,
ideje a megvarrásnak.
Ideje van a hallgatásnak,
ideje a szólásnak.
8 Ideje van a szeretetnek,
ideje a gyűlöletnek.
Ideje van a háborúnak,
ideje a békének."
És a hamis prófétáknál van még ez a rész:
"Így minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt."
Ez inkább csak akkor szokott eszembe jutni, mikor valakit nem tudok közelebbről megismerni, de szeretném tudni milyen ember lehet.
Nekem a szeretethimnusz. :)
"Szólhatok az emberek vagy az angyalok nyelvén, ha szeretet nincs bennem, csak zengő érc vagyok vagy pengő cimbalom. Lehet prófétáló tehetségem, ismerhetem az összes titkokat és mind a tudományokat, hitemmel elmozdíthatom a hegyeket, ha szeretet nincs bennem, mit sem érek. Szétoszthatom mindenemet a nélkülözők közt, odaadhatom a testemet is égőáldozatul, ha szeretet nincs bennem, mit sem használ nekem. A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel. Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli. Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel. S a szeretet nem szűnik meg soha. A prófétálás véget ér, a nyelvek elhallgatnak, a tudomány elenyészik. Most megismerésünk csak töredékes, és töredékes a prófétálásunk is. Ha azonban elérkezik a tökéletes, ami töredékes, az véget ér. Gyermekkoromban úgy beszéltem, mint a gyerek, úgy gondolkoztam, mint a gyerek, úgy ítéltem, mint a gyerek. De amikor elértem a férfikort, elhagytam a gyerek szokásait. Ma még csak tükörben, homályosan látunk, akkor majd színről színre. Most még csak töredékes a tudásom, akkor majd úgy ismerek mindent, ahogy most engem ismernek. Addig megmarad a hit, a remény és a szeretet, ez a három, de közülük a legnagyobb a szeretet. "(1 Kor 13)
Nekem a Mózes I. és II. könyve, Zsoltárok (a 90. a kedvencem), és a Rómaiakhoz írt levél, Galátziabeliekhez írt levél, Jakab levele, meg persze az Evangéliumok (itt János a kedvencem).
Ezek kötnek le a legjobban. Meg ezek tartalmaznak olyan szakaszokat amik nekem a legfontosabbak voltak ahhoz hogy megértsem hogy miről szól a keresztyénség.
"Tehát aki tudna jót tenni, mégsem teszi, bűne az annak"
Jakab 4:17
"Most azért megmarad a hit, a remény, a szeretet, e három; ezek közül pedig legnagyobb a szeretet"
1Korintus 13:13
Ha csak ezt a kettőt szem előtt tudná tartani a keresztény világ (beleértve jómagamat is - hisz nekem sem megy sajnos), teljesen más lenne a világunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!