Melyik a kedvenc bibliai idézeted? (És miért? )
Utolsó ellenségként a halál semmisül meg.
Nem tudom, miért, de nagyon megfogott, és sokszor agyalok a jelentésén.
Azt jelenti, hogy ha ez megtörténik, akkor belépsz az Örök Életbe.
Isten segítsen utadon!
Köszönöm, nagyon szép idézet.
Nincs olyan kimondott kedvencem, de három szöveg különösen megfogott:
- a Logosz-himnusz Jánostól (Jn 1,1-18)
- a Szeretet-himnusz Páltól (1Kor 13,1-13Ö
- a Nyolc Boldogság Jézustól (Mt 5,3-12)
5Mózes 15:6
"Mert az Úr, a te Istened megáld téged, a miképen megmondotta néked; és sok népnek adsz zálogos kölcsönt, te pedig nem kérsz kölcsönt, és sok népen fogsz uralkodni, és te rajtad nem uralkodnak."
Szia!
"Ma, ha az ő szavát halljátok, meg ne keményítsétek a ti szíveiteket."
(Zsid. 4:7)
A teológiai szakdolgozatomat Dániel könyve 5. fejezetének írásmagyarázatából írtam. (ha valakit érdekel: [link] ) Ez a fejezet megtanít arra, hogy bár az Isten szeretete határtalan, - az ő hívó szava nagyon sokáig, és ismételten szól - ne játszadozzunk a szív megkeményedésével, mert lehet hogy holnap már késő. Már nem halljuk Isten szavát, mert megkeményedett a szívünk, és legközelebb már csak az Ítélet Napján halljuk, amikor a tények kényszerítő ereje alól nem lehet kitérni, sem jobbra, sem balra, és meg kell hajolni az igazság előtt.
Üdv. Péter
Az egyik:
Zsoltárok 10:14
"Hiszen te látod a bajt és a nyomorúságot.
Figyelsz, hogy kezedbe vedd azokat.
Rád bízza magát a szerencsétlen, az apátlan fiú,
Te lettél segítsége...."
(És miért? ) ez lemaradt
Mert már sok nehézségen átsegített:-)
Sosem voltam egyedül a problémámban. Megnyugtató tudni, hogy a "nyomorúságom" jó kezekben van mindig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!