Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a rozsafüzèr amit 1090-ben...

Mi a rozsafüzèr amit 1090-ben vezetett be a Katolikus egyház? Van szentirási alapja?

Figyelt kérdés

#szentírás #Rozsaafüzèr #alap.
2019. júl. 6. 21:17
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
79%
Te is jól tudod, hogy nincs, kár ezért kötözködni. Hogy mire való, azt nem tudom, de valamiféle segédeszköz az imához, olyan, mint a wc papír. Annak vajon van Szentírás alapja? 🤔
2019. júl. 7. 00:12
 2/26 anonim ***** válasza:
21%

Kedves Előző,

Az az alapvető különbség a rózsafüzér és a toalettpapír között, hogy az utóbbi nem hitéleti kérdés, azt a Biblia nem szabályozza. Tehát nyugodtan használhatsz olyat, amilyet szeretnél. A hitéleti témákat viszont a Biblia szabályozza, Isten parancsolja, hogy ne legyenek például idegen Isteneid. Azt is mondja Isten az Ő Igéjében, hogy ő a szíveket vizsgálja, a szívből mondott ima értékesebb neki, mint az ilyen mechanikusan darált imaformák. Persze a hitélet mellett a Biblia mást s szabályoz, pl azt parancsolja Isten, hogy ne paraznalkodj, vagyis házasságon kívül, házasság előtt ne szexelj. Ezen lehet nevetni az ateistaknak, meg a liberális hívőknek, de Isten számon fogja kérni mindenkitől hogy mit.cselekedett. Szóval a hívők, a keresztények engedelmeskednek Istennek azokban a kérdésekben, amit Isten szabályoz az Ő Beszédében. Amit nem szabályoz, abban pedig a saját legjobb belátásuk szerint döntenek. Ne próbáld úgy beállítani az Isten Beszédének való engedelmességet, mintha az valami rossz, elavult, vagy lehetetlen dolog lenne. A katolikus, pápás híveknél fontosabb az emberi hagyomány, mint az Isten Igéje. Ilyen hagyomány a rózsafüzér is, ami keleti vallások hatására alakult ki. A nem pápista keresztények elvetik az emberi hagyományokat, ha azok Isten Beszédével ellentétesek, mint pl. a Szűzanya kultusz, vagy a rózsafüzér használata, amelyben minden 2. csomó (vagy meg több) egy hamis istennőhöz való imát jelent.

2019. júl. 7. 05:38
 3/26 anonim ***** válasza:
79%
Ketteske nem tud szöveget értelmezni.
2019. júl. 7. 07:45
 4/26 A kérdező kommentje:

3.A ketteske nagyon is èrtelmesen szövegelt,irás szerint.

Baj az,hogy nem a te szájadize szerint.

A megoldásod,pedig nem a szemèlyes támadásod kène legyen,hanem megcáfold pld.a bibliábol.

Hát igen,ide pedig intelligencia kell.

2019. júl. 7. 08:07
 5/26 anonim ***** válasza:
70%
Hogyne lenne szentírási alapja. A rózsafüzér lényege pont az, hogy Jézus életének legfőbb eseményeiről elmélkedünk. Úgy is nevezik a rózsafüzért, hogy az evangéliumok rövid összefoglalása.
2019. júl. 7. 08:11
 6/26 anonim ***** válasza:
78%

Az, hogy neked nem megy a szövegértelmezés kérdező, az már régóta tény, emlékszel ugye Mária és Mária Magdolna keverésére? 😀😀😀😀😀 Fogalmad sem volt arról, hogy ki kicsoda 😀😀😀😀

Te ostoba idióta, azt írtam, már az első szavakban, hogy nincs alapja. De annyira egy kényszeres kötözködő vagy, hogy az agyad helyén max káposztalé van. Azt sem tudod már, hogy mibe kössél bele. Elmebeteg hülye.

2019. júl. 7. 09:23
 7/26 A kérdező kommentje:

1,3,6.Hát erre nincs amit mondani,ugyanis a bejegyzèsed által felmutattad a szemèlyazonosságodat a szellemi fènykèppel rajta.

Most mar látszik:Ki nevel?

Kit nevel?

Hogy nevel?

Mire nevel?

Nem erre az oldalra való vagy.

2019. júl. 7. 11:44
 8/26 A kérdező kommentje:

5.Èn azèrt kèrdeztem mert a bibliában,nem kaptam meg.

Tőled pedig kaptam egy vállaszt,amit ezek szerint hagyománynak nevezhetek,ami ahogy mondod az örömhirrel kapcsolatos.

Èn is vettem rèszt ányámèkkal ilyenen,ez előtt 40 èvvel gyerek koromban.

Èn hagyománynak tekintem mert ez a szó Iste szavába nincs.

Erre ezt tudom írni.

Márk,7:7."Hiába imádnak engemet mert a tanitásaikat emberek parancsolataira alapozzák"

9"Mèg azt is mondta nekik:Ügyesen figyelmen kívül hagyjatok Isten parancsolatát,hogy megtartsátok a saját hagyományotokat".

2019. júl. 7. 12:12
 9/26 anonim ***** válasza:
82%

De, pontosan tudja, hogy miben kötözködjön. Van neki egy szektás oldala, gondolom találta, azt nem nézem ki belőle, hogy ő írta, ahonnan állandóan másolgat. Csak annyira silány az az oldal, hogy az első 5 állításban is már 10 tévedést lehet találni.

Mint például itt a kérdésben is, nem történt ilyesmi 1090-ben. Ennyire egyszerű.

Amúgy meg akit érdekel (kérdező gondolom magasról tojik rá, ő a sátán szolgája, aki csak kötözködni jár ide a Szentháromságról és a katolikusokról), itt olvashat a rózsafüzérről:

[link]

2019. júl. 7. 12:37
 10/26 A kérdező kommentje:

9.Èn elolvastam a linket amit feltettèl tisztán emberi hagyomány,tele emberi hagyománnyal Mária imádattal,amihez az Isten szavának semmi köze.

Jèzus sem de mèg az apostolok sem tettek ilyet ami a LinkedIn van.

Mièrt nemtetted fel ezt is a pènzszerzèsről.

www.konyveskegytargy.hu

[link]

2019. júl. 7. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!