Katolikus egyház az igazi?
Bár Én nem vagyok katolikus, de az biztos, hogy Isten szava a mérvadó, és nem egy személy érzései, vagy hova tartozása.
A Bibliában az életünk forrása, ahogy Jézus felismerésére is adott ismertető jeleket, úgy arra is, hogy melyik az az imádat, amit egységesen minden embertől elvár, Függetlenül a bőrszíntől, nemzeti hovatartozástól, kortól, nemtől.
Isten az aki megmondja az igazat.
A katolikusok erre azt mondják, hogy nyilván, hiszen ezt az Egyházat alapította Krisztus. Az ortodoxok azt válaszolnák, hogy majdnem. A protestánsok meg sok féle dolgot mondanának, attól függően, hogy mennyire messzire szakadtak az Egyháztól, a szélsőséges szekták például nagy Babilonnal teszik egyenlővé.
Szóval erre nem biztos, hogy itt választ kapsz.
Mik a kérdéseid, hátha tudok, tudunk válaszolni.
Szia,
Minden egyházban vannak problémák, gondok. Én azt gondolom és tapasztalom, hogy az Úr Jézus Krisztus minden közösségben meg tud áldani, ha befogadtad Őt a szívedbe, a lényeg, hogy szeretetet tudj gyakorolni az adott közösség által. Ahogyan Pál apostol írja: "...ha prófétálni is tudok, ha minden titkot ismerek is, és minden bölcsességnek birtokában vagyok, és ha teljes hitem van is, úgyhogy hegyeket mozdíthatok el, szeretet pedig nincs bennem: semmi vagyok." (1Kor. 13,2)
A lényeg a "szeretet által munkálkodó hit" (Gal. 5:6) a többi formaság. Ezt a szeretetet tapasztalhatod akár egy katolikus gyülekezetben is, nyilván ha az ott lévők hasonlóan Krisztuséi.
Nincs igazi egyház. Az egyházat emberek alkotják, ha ők igaziak, akkor az egyház is igazi, ha ők nem azok akkor az egyház sem az. Istennek minden felekezetben vannak őszinte keresői és követői.
Üdv. Péter
"Istennek minden felekezetben vannak őszinte keresői és követői."
Ha ez így volna, akkor Isten a megosztottságot támogatná, oktatásbelileg is.
Két igazság nem létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!