Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikus egyház az igazi?

Segitsunkegymasnak kérdése:

Katolikus egyház az igazi?

Figyelt kérdés
Kérlek segítsetek! Nagyon szeretnék hinni a katolikus egyházban,mindig katolikuskent gondoltam magamra, azonban annyi kérdésem van. Nem értem telepesen az egyházat és a tanitásait. Valóban a katolikus egyház A vallás? Kérem aki gyakorlott és hívő katolikus írjon nekem! Akar privátban is!

2019. jún. 17. 00:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Tegyél fel nyilvános kérdéseket a vallás rovatban.
2019. jún. 17. 01:26
 2/11 anonim ***** válasza:
25%
Nyilván az összes hívő szerint ez az igazi, miért tőlük kérdezed? Mindenki a saját meséjében hisz.
2019. jún. 17. 07:32
 3/11 anonim ***** válasza:
26%

Bár Én nem vagyok katolikus, de az biztos, hogy Isten szava a mérvadó, és nem egy személy érzései, vagy hova tartozása.

A Bibliában az életünk forrása, ahogy Jézus felismerésére is adott ismertető jeleket, úgy arra is, hogy melyik az az imádat, amit egységesen minden embertől elvár, Függetlenül a bőrszíntől, nemzeti hovatartozástól, kortól, nemtől.

Isten az aki megmondja az igazat.

2019. jún. 17. 07:57
 4/11 anonim ***** válasza:
85%

A katolikusok erre azt mondják, hogy nyilván, hiszen ezt az Egyházat alapította Krisztus. Az ortodoxok azt válaszolnák, hogy majdnem. A protestánsok meg sok féle dolgot mondanának, attól függően, hogy mennyire messzire szakadtak az Egyháztól, a szélsőséges szekták például nagy Babilonnal teszik egyenlővé.

Szóval erre nem biztos, hogy itt választ kapsz.

Mik a kérdéseid, hátha tudok, tudunk válaszolni.

2019. jún. 17. 08:47
 5/11 anonim ***** válasza:
57%

Szia,

Minden egyházban vannak problémák, gondok. Én azt gondolom és tapasztalom, hogy az Úr Jézus Krisztus minden közösségben meg tud áldani, ha befogadtad Őt a szívedbe, a lényeg, hogy szeretetet tudj gyakorolni az adott közösség által. Ahogyan Pál apostol írja: "...ha prófétálni is tudok, ha minden titkot ismerek is, és minden bölcsességnek birtokában vagyok, és ha teljes hitem van is, úgyhogy hegyeket mozdíthatok el, szeretet pedig nincs bennem: semmi vagyok." (1Kor. 13,2)

A lényeg a "szeretet által munkálkodó hit" (Gal. 5:6) a többi formaság. Ezt a szeretetet tapasztalhatod akár egy katolikus gyülekezetben is, nyilván ha az ott lévők hasonlóan Krisztuséi.

Nincs igazi egyház. Az egyházat emberek alkotják, ha ők igaziak, akkor az egyház is igazi, ha ők nem azok akkor az egyház sem az. Istennek minden felekezetben vannak őszinte keresői és követői.

Üdv. Péter

2019. jún. 17. 09:16
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

"Istennek minden felekezetben vannak őszinte keresői és követői."

Ha ez így volna, akkor Isten a megosztottságot támogatná, oktatásbelileg is.

Két igazság nem létezik.

2019. jún. 17. 17:12
 7/11 fxmaster ***** válasza:
77%
Tisztelt kerdezo igy igaz a katolikus egyhaz Krisztus igaz egyhaza mert tartalmaza az apostoli utodlas hagyomanyait.Mint katolikus en is ezellot 2evel nem tudtam semmit a hitemrol csak ugy jartam misere de nem ertetem semmit pedig elsoaldoztam es bermalkoztam de ugy nem is erdekelt csak mentem. Utana megismerkedtem egy protestans gyulekezetell jo zene baratsagos legkor meg minden es meg majdnem at is tertem de bennem is felmerult hogy jo cselekedek e jo lesz nekem ez a kozosseg utanna kezdtem olvasni a bibliat es oszehasonlitotam a katolikus egyhaz tanitasaval es nagyon is egyeznek Krisztus egyetlen igaz egyhaat alapiott Petere hagyta ra a menyeknek kulcsait az egyhaz hierarhikus szervezet szoval eloljarok vannak(puspok,presbiter,diakon es papok)es ezt a hatalmat kezratetelel megkaptak.Vagy meg azon dobbentem meg amit az apostoli atyak hitek ezok azok akik ismerhetek az apostolokat vagy tanitasukat vegyuk peldaul Romai szent Kelement o volt Peter utan a 3-4 papa letezik egy levele amely mar ugy kezdodik ''Isten egyhaza amely Romaban tartozkodik'' szoval semmi ketseg hogy az igazi egyhaz Romaban tartozkodik sot meg azt is megalapitotak hogy meg szemelyesen ismerhete Pall apostolt mert ha megnezed a Filipiekhez 4:3 szerepel Kelemenek a neve.Vagy vegyuk egy masik peldat ot volt Antiokiai szent Ignac o is egy apostoli atya volt aki ismerhete Janos apostolt es neki is megmarat 7leve az egyikben azt irja ''ahol Jezus Krisztus van ot a katolikus egyhaz'' a katolikus szo egyetemes egyhazat jelent szoval minden nepnek es nemzetnek hirdetni kell.Remelem segitetem neked megerteni hogy a katolikus egyhaz az igaz egyhaz de van egy nagyon jo oldal amek jobban elmagyaraza a katolikus egyhaz hitet [link]
2019. jún. 18. 08:23
 8/11 anonim ***** válasza:
41%
Luther Márton katolikus szerzetes az Isten Beszédét tanulmányozva, és római látogatása során a Katolikus Egyház erkölcsi állapotát látva azt a következtetést vonta le, hogy a Római Katolikus Egyház egy hamis, babiloni szervezet, hamis tanításokkal (búcsúcédula árusítás, stb.), hamis erkölccsel (papok dőzsölése és nemi élete).
2019. jún. 18. 08:31
 9/11 fxmaster ***** válasza:
64%
8 as Luther Marthonak nem tetcet a katolikus tanitas es a velle valo feladat es aldozat es elarulta el vet az Oszovetsegbol 6konyvet ami neki nem tetcet es at is modositota a bibliat.A biblia vilagosan mondja hogy lesznek szakadasok es a tanulatlan es alnok emberek kifogjak csavarni az igaz tanitast.
2019. jún. 18. 10:39
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
A búcsúcédula "igaz tanítása" lehet, hogy Istennek sem "tetcett".
2019. jún. 19. 01:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!