Miért csak EGY vallás lehet az igazi?
Az egyházadó miatt..
Régen tizednek hívták..
Mert ha azt mondjuk, hogy a másik vallásnak van igaza, akkor nekünk már nem lehet igazunk. Rengeteg ellentét van a különböző vallások tanításai között, sok gyökeresen eltér a másiktól. Nyilván minden vallás azt fogja mondani, hogy az övé a legtökéletesebb, igazából ez így is van rendjén.
Vegyük például a te "vegyes képed". Ez egy őskáosz. Nem hihetsz egyszerre a biblai Mennyországban és a reinkarnációban, mert a kettő valami egész mást tanít. Döntened kéne, hogy te melyiket tartod igaznak.
Én egyébként keresztényként úgy gondolom, hogy minden vallás elvezethet az üdvösségre, amíg az szereteten alapul.
#4-es. Hogy érted, hogy megszóllított?
#5-ös. Igen, tényleg elég nagy a káosz nálam ezen a téren. (Lehet azért mert sosem volt előttem példa arról, hogy milyen is egy vallás mellett elkötelezni magad) De én egyszerűen nem tudok választani közüllük. Lehet azért mert még viszonylag fiatal vagyok...
Szia!
Azért, mert a vallás többnyire az egoizmus kollektivizált formája. A "nálam az igazság" formula kicserélődik a "nálunk az igazság" elvére.
#8!
Nem én pontoztalak le.
Ha én hajnalban azt mondom, hogy felkel a nap, míg a földteke túloldalán azt mondják, hogy ez ostobaság, közben a nemzetközi ürállomáson Vologya azt mondja, hogy mindketten mellébeszéltek, akkor kinek van igaza?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!