Mikor kezdődött a papi cölibátus a K. Egyházban? Van Szentirási alapja?
"egy vallásban egèszen minden paptol megtiltsák a nősülést"
Nincs is megtiltva, a görög katolikus papok is nősülhetnek. Sőt a római diakónusok is nősülhetnek. Miért hazudsz Edgár?
61.Mindenki mindenütt nősülhet,akkor a katolikus papok,mièrt nem nősülhetnek?
Egymilliohatszázezer embertől van megtiltva a K.Egyházban a nősülès.
A papok sehol sem nősülhetnek, legfeljebb nős embereket is pappá szentelnek. Írtam, görög katolikus nős férfiakat is szentelnek pappá. Valahogy e felett szándékosan átsiklasz.
A papok pedig azért nem nősülhetnek, mert Pál apostol ezt írja:
"Ha asszonyhoz vagy kötve, ne törekedj elválni, ha azonban nem kötötted magad asszonyhoz, ne keress feleséget."
De valószínűleg feleslegesen koptatom a billentyűzetet, mert úgy sem vagy képes megérteni ezt.
Nem koptatod feleslegesen,hanem a magad javára kiforgatod a tèmát.
Nem írod a bibliai bebegyzès,rèsz,versszám,így azt írsz amit akarsz,nem lehet visszakeresni.
Rèszemről mindegy mert èn kinnyen visszakerestem,de az oldalèrt megtehetnèd.
Pál azt is mondta,hogy nősüljön meg ha nem tud kitartani."jobb èlni mint ègni"
Az,hogy ègni a paráznaságra utal.
Ezèrt van az apanèlküli gyermek,pedofília,egyben mindenfèle paráznaság a K.Egyh. papságában.
61.A kèrdès az."Mikor kezdődött a papi cölibátus a K.Egyházban"
Mièrt keresed az egèr utat?
"Nincs is megtiltva,a görög katolikus papok is nősülhetnek".
A kèrdèsben nincs görög katolikus.
Mondj egy hivatásos K.papot aki meg van nôsülve.
Te tudod miről szól a kèrdès,aztis,hogy mi a felelet,de mint a ketrecbe zárt oroszlán elkeseredetten keresed a kiutat.
"Mièrt hazudsz Edgár"?
Nevezz aminek akarsz,hazudj ahogy akarsz de a vallásodban egymillióhatszázezer pap nemnősülhet,sőt a kolostorokban ès a templom szolgai,barátok stb.kilencmilliora rug.
Megszegve ezzel az Isten parancsát"sokasodjatok ès szaporodjagok"
Nem köteles megnősülni,maradhat nőtlen az apostol szerint,de az apostol azt is mondta,hogy "paráznaság ès semmifèle fajtalanság se találtasson köztetek,de a cölibátus a R.K Egyházba előre mozdítja azt,ès nem is keveset.
A papa ezèrt kèrt bocsánatot a világtol.Tiszteletère váljon.
"Mondj egy hivatásos K.papot aki meg van nôsülve."
Elég sokat tudnék, a hittantanárom is ilyen volt, két gyerekük is volt.
A kérdésben katolikus Egyház szerepel, ebbe pedig beletartozik a görög katolikus, sőt a szír, az etióp, az örmény, a kopt katolikus is. Szóval ne terelj és ne hazudj Edgár.
Egyébként ezért írtam, hogy feleslegesen koptatom a billentyűzetet, nagyjából minden neked írt válasz elvesztegetett idő, vagy egyszerűen képtelen vagy felfogni amit magyarul írok, vagy nem akarod felfogni és továbbra is terelsz, hazudsz.
Csak menekülsz!
A kèrdès a K.Egyházban lèvő cölibátusrol van szó.
Nem keleti,nem nyugati,nem tanár,nem kapus,nem kántor,hanem a papokrol van szó.
Úgy,hogy tènyleg hoába koptatod a billentyüket ès hiába tiszta a kèrdès mert lapitasz ès keresed a menekülèst.Ha az igazat ferdited,mennyivel jobban fèlre vezeted a laikust a háromság szerint.
"Hazugnak nevezel"azèrt mert az igazat megírtam?Esetleg megkèrdeztem.
Ez így folyik 1700 ève.
68.Fejèn találtad a szöget.Igy,azt gondolom,hogy ez a kèrdès is nyert megoldást.A 68%-os lehet tègedet is hazugnak nevez,de fő az igazság.
Mert,Isten törvènye ellen van a cölibátus.
Hat igen az anyagièrt mindent kitalál, az aki nem szereti az igazságot.Azt is tudja mindenki hogy kinek a szolgája.
Így van, ezt tanították az előző rendszerben, aki pedig kellően hülye volt, be is nyalta.
A reformátusoknál, evangélikusoknál, görög katolikusoknál lehet és lehetett nősülni, még sem örököltea gyerek az egyházi birtokot.
Ha én polgármester vagyok egy faluban, utána az egész falu tulajdona a gyerekemre száll? Persze, hogy nem. Az egyházi birtok az egyház tulajdona, nem örökölhetné egy gyerek sem. Ahogy akkor sem örökölte, amikor még nem volt kötelező cölibátus. Elég abszurd kép, amikor a pap gyereke megörökli a templomot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!