Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért gondolják kötelezően az...

Miért gondolják kötelezően az erkölcstelenségnek azt ha valaki azt állítja, hogy nem voltak gáz kamrával felszerelt haláltáborok, a többes szám is fontos? (sobibori haláltábori "mészáros" miatt) Miért erkölcsi fokmérő a gázkamra?

Figyelt kérdés

Miért gondolják kötelezően az erkölcstelenségnek azt ha valaki azt állítja, hogy nem voltak gyilkos gázkamrával felszerelt haláltáborok, a többes szám is fontos. Most nem elsősorban rólam van szó, hanem angol tudósok egy jelentős hányadáról, akik ráadásul műveikben a holokauszt legendás történeténél egy sokkalta szörnyebb képet festenek le mint általuk komoly munkával megismert történelem?

Mert volt gulággal egyen értékű halálos kényszermunkatábor sőt az ilyenből a legszörnyűbb Németországban Peenemündében, sorban haltak meg az emberek a sebtében, végül szinte kizárólag emberi jelenlétre szinte gyakorlatilag teljesen alkalmatlan térben kemény fizikai munkára bírt rabszolga sorban lévő foglyokkal. Volt vészkorszak, sok ezer szemtanúval szintén. Sorolhatnám száz oldalakon, csak a cím szavakat egy-egy mondattal a szörnyűségek típusait amit a zsidóság és más származásában üldözött idegenek ítélt, politikailag üldözött és még más úgy mond a Nagynémet Birodalom halálos ellenségnek tartott emberekről, akik közül még pár tíz ezer SS legény is kikerült. És itt már megint valaki általánosítani fog. ...

De a sobibori táboron kívül történelmi hiteles beszámoló, kettő volt Auschwitzról, mind a kettőt visszavonták és később cáfolta a tudomány is.

Szörnyű embertelenségvolt, szörnyeb mind ha kvázi futószalagon ölik meg az embereket.

Miért a Hollywoodi film mítoszt erkölcsös mondani rengeteg másban is és a valós elmondhatatlan és szinte leírhatatlan borzalmat meg erkölcstelen. Csak mítoszokban erkölcsös beszélni, csak ő jó és ő meg gonoszban mert csak így értik meg az emberek? Vagy miért?

(Mondja egy ember akinek számos kedves közeli ismerőse megélte és hála Istenek túl élte a vészkorszakot, bár sokan szegények munkaszolgálaton, véres gettóban, sokszor marhavagonban vagy más embertelen körülmények közt megaláztatottsággal és más kínokkal sújtva.

2013. febr. 6. 22:39
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 A kérdező kommentje:
Megint csak előítélet, szeretet arany ember nagy apám ott volt az orosz fronton munkaszolgálatosként, és csak is a kitartása miatt élte túl. A százada nagyobbik fele ott maradt, és nem fegyverek vagy golyók ölték meg őket többségében biztos nem. :S :( Nem lőfegyverrel öletek, az nem lett volna elég elrettentő, nem elrettentőbb mint például a szinte biztos a fagyhalál vagy a éh halál. Kedves keret legény nemzettestvérek "mókáztak", a jó édes kurv@ anyukkal ne mókázott volna senki anno amikor megfogantak!
2013. febr. 8. 17:41
 12/69 A kérdező kommentje:

Kedves mustafa33 Csak háromszor annyi időt fordítottam a helyesírás tanulásra és olvasás tanulásra mint kellet volna, de ez marad meg a diszlexiából. Az olvasási képességem egyik napról a másikra 100%-os lett, késő felnőttként.

És gázkamrák létéről nem tudok, volt egy soriborban. És itt az elv a kérdés. Miért tagadják el, hogy Drezda sem móka volt. Vagy az orosz gépopuskák a saját katonáik hátára szegezve.

Az oroszok ha nem egy Sztálin van ott, hanem Lenin visszavonulnak, majd megvárják míg a németek öt éven belül eltűnnek, orosz áldozatok szedése nélkül 1942-ben vagy később.

2013. febr. 8. 17:48
 13/69 mustafa33 ***** válasza:
Bocs, én nem a helyesírásodat kritizáltam, azt nem tenném, mert én azt nem tanultam egyáltalán egyszer sem. A fogalmazás tűnt nekem idegennek. Csak nehezen értettem meg mi a kérdés valójában, mert más szempontból nézed a problémát mint ahogy azt szokták és ráaadásul arról az oldalról ahonnan azt nem így szokták.
2013. febr. 9. 22:12
 14/69 mustafa33 ***** válasza:

Visszaolvasva előző válaszomat, látom nekem is sikerült úgy fogalmazni ☺.

Szóval érthetőbben, a két utolsó kommented is olyannak tűnik, mintha azok nem ugyanannak az embernek szemszögéből lennének írva.

Az én nagyapám is munkaszolgálatos volt, pedig nem volt sem zsidó, sem kommunista. Ő sem tudta miért. Igaz nem volt ott sokáig és hazaküldték. (én is az voltam a komcsiknál, szerencsémre nem az uránbányákban ,de én tudtam miért)

2013. febr. 9. 22:22
 15/69 A kérdező kommentje:

Széles látókörűnek szoktak mondani. És meghallgatom mindenki véleményét, egész életemben zsidók közt éltem, és sokat ért a vád, mert te nem voltál halál táborban, "csak Pesten a nyilasok elől bujkáltál", de igaz bármelyik órában kaphatott volna egy sorozatot a családjával együtt, vagy kint "csak" kint a fronton "megdögleni", ahogy mondták neki. Ott nem volt gázkamra vélt vagy valós árnyéka, de nem volt kisebb teher.

Ezért nem értem, ha még ráadásul, csak történelmi tévedés is, és így akkor vélt speciális félelem, miért szólják meg az aki pont ebben nem részesült. Amúgy is a biztos fagyhalál árnyéka jobb, mint a gázkamra árnyéka?

2013. febr. 10. 09:40
 16/69 A kérdező kommentje:
és sokat ért a vád* és sokat ért a vád a családomat
2013. febr. 10. 14:08
 17/69 anonim ***** válasza:

kikből is áll az a bizonyos "angol tudósok egy jelentős hányada"?

Irving, akinek semmiféle történész képzettsége nincs? És aki olyan "nívós" "érvekkel" jön, mint hogy ő titkos orosz könyvtárakban minden kétséget kizáró bizonyítékokat talált arra, hogy nem is volt holokauszt, de nem mutatja meg...

Vagy David Cole, akinek nem hogy semmiféle töri képzettsége, de még egyáltalán felsőfokú képzettsége sem - és aki egyszerűen annyira hülye a témához, hogy még azzal sem volt tisztában mit is tagad (pl. a filmje rögtön úgy kezdődik, hogy akkor ő most megcáfolja azt a "dogmát", hogy a haláltáborokban 6 millió zsidót elgázosítottak - mikor ilyet soha senki nem állított, csak ez a pali életében arra nem vette a fáradtságot, hogy legalább annak utánanézzen, mit is tagadna.

Szóval milyen "tudósokról" is hadoválsz te? Milyen "angol tudósok jelentős hányadáról"??

2013. febr. 12. 22:53
 18/69 A kérdező kommentje:

Oxfordi egyetemek együttes állásfoglalása volt, hogy amik a Második Világháborús brit ellenőrzőcsapatok eljutottak, nem volt gázkamrás haláltábor, és erre még utaló jelet sem találtak, sem tárgyi sem dokumentum formájában. Sietve utólag hozzátették, ők Lengyelországba tényleg nem léphetek be akkor.

"haláltáborokban 6 millió zsidót elgázosítottak" - ez a mítosz, ami kevésbé szörnyű mint a zsidók és zsidóság által akkor átélt valóság. Ja és ezt szemtanúk és beszámolok személyes meghallgatásra is alapozom.

Engem nem érdekelnek az antiszemita dolgok és emberek. Nem érdekelnek nagyon magyar ellenes ma élő emberek sem, csak annyira, hogy ha 350 éve egy magyar sem volt még volt a családomban több mint negyed év ezrede mind magyar (is) volt (egyben), 1945-ig. És hogy ezt akkor kétségbe vonták az ugyan úgy fájt nekik mint Radnótinak.

Nem vagyok antiszemita. Sőt. Képzeld tanulgatok jiddis nyelven. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=0YONAP39jVE

2013. febr. 13. 03:49
 19/69 A kérdező kommentje:
, hogy ha 350 éve egy magyar sem volt még volt a családomban, de több mint negyed évezrede mind magyar (is) volt (egyben), 1945-ig.*
2013. febr. 13. 03:52
 20/69 anonim ***** válasza:

"Oxfordi egyetemek együttes állásfoglalása volt, hogy amik a Második Világháborús brit ellenőrzőcsapatok eljutottak, nem volt gázkamrás haláltábor, és erre még utaló jelet sem találtak, sem tárgyi sem dokumentum formájában. Sietve utólag hozzátették, ők Lengyelországba tényleg nem léphetek be akkor. "

Aha, ahogyan Botswanaban sem voltak gázkamrák.

Ember, ez most a diszlexiádból jön, vagy egyéb problémáid is vannak??

Senki sem állította, hogy azokon a területeken, amiket a britek szabadítottak fel, ott gázkamrák működtek volna - azok Lengyelországban működtek, amiről ez a szöveg nem szól.

Már bocs, de ha te komolyan úgy gondoltad, hogy az általad berakott állítás bármilyen formában cáfolja a lengyelországi gázkamrák létezését, akkor azt nem lehet szebben megfogalmazni, mint hogy hülye vagy, egyszerűen nagyon komoly szellemi kihívásokkal küszködsz.

Ha nem gondolod komolyan, tehát te is tisztában vagy vele, hogy ez így nem állja meg a helyét, csak beírtad, hátha bejön, akkor viszont rosszabb a helyzet, mert akkor meg gerinctelen és egyszerűen alja ember vagy.

A kettő közül valamelyik.

2013. febr. 13. 08:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!