Éva és Ádám a tiltott gyümölcsből ettek és jónak és rossznak tudójává váltak. De az erkölcsnek nincs köze a jó és rossz tudásához, még nem voltak erkölcsi normák. Honnan vették hogy a nemi szerveket takarni kell?
Az egész Bibliát kell nézni.
A sátán átformálta azemberiség lelkét, Isten meg az emberiség testét. Sokminden megváltozott akkor. Mivel már tudtak bűnt, így paráznaságot cselekedni, Isten szólt hozzájuk a lelkiismeretük által, és a sátán is kísértette őket. Azért takarhatták el a nemiszervüket pl., mert Isten a lelkiismeretükön keresztül erre bíztatta őket. Azért, mert így elkerülhetőbbek a parázna kísértések.
Csatlakozom az 5-ös válaszolóhoz.
addig míg nem lázadtak fel fel sem ötlött bennük, hogy "Júj nincs rajtam ruha."
szégyellték magukat
Féltem, mivel meztelen vagyok, ezért elrejtőztem” — vallotta be Ádám (1Mózes 3:8–10). Ádámnak megváltozott az égi Atyjával ápolt kapcsolata, és az is, ahogyan magáról vélekedett. Szégyenérzet alakult ki benne, és többé nem érezte jól magát Jehova jelenlétében.
Idéznéd, hogy hol van, hogy eltakarták a nemi szervüket?
Mert nekem ez van meg:
" És megnyilatkozának mindkettőjöknek szemei s észrevevék, hogy mezítelenek; figefa levelet aggatának azért össze, és körülkötőket csinálának magoknak."
KÖRÜLKÖTŐKET!
Eltakarták mindenüket! Nem a nunival és a kukival volt problémájuk, hanem a szégyenükkel.
A kígyó azt mondta, hogy olyanok lesznek, mint az Isten, és nem halnak meg.
Isten azt mondta előtte, hogy ha esznek, meghalnak.
Ettek, és..... nem történt semmi.
Rájöttek, hogy kinek is volt igaza.
Nemhogy körbetekerték magukat, de el is bújtak Isten színe elől.
"És meghallák az Úr Isten szavát, a ki hűvös alkonyatkor a kertben jár vala; és elrejtőzék az ember és az ő felesége az Úr Isten elől a kert fái között."
Nem erkölcs, és nem erkölcs a lényeg, hanem Isten szava vagy nem Isten szava. Szégyen és bűnbánat, vagy szófogadás és törvénytisztelet.
A 8-as válaszomhoz hozzátennék még egy apokrif idézetet, a Mózes apokalipsziséből. Kérdező, ha érdekel a téma, olvasd el légyszíves az idézetet: Éva mondja:
"... Amikor kivette eskümet, akkor ment és felment rá. A gyümölcsre, melyet nekem enni adott, rátette saját gonoszságának mérgét, ami az ő vágya. Mert a vágy minden bűn feje. A földe hajlította a gallyat és vettem belőle és ettem.
20. Abban az órában megnyíltak szemeim, és megtudtam, hogy meztelen vagyok, mezítelen az igazságtól, melybe öltözve voltunk. És sírva mondtam: - Miért tetted ezt velem, hogy elidegenedtem dicsőségünktől, melybe öltözve voltunk? Sírtam azonban az eskü miatt is! Azonban eltűnt a fáról és láthatatlanná vált. Én viszont részemben leveleket kerestem, hogy elrejtsem szégyenemet, és nem találtam a paradicsom fáiról, mivel miután ettem, az én részemben a füge kivételével minden fa lehullatta levelét. Vettem hát annak leveléből, és ruhát készítettem magamnak és az abból van, mely fákról ettünk. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!