Mért van az hogy a pincéreknek "illik" borravalót adni (általában a 10% ot)? Miért kell (illik) a vevőnek külön ezért is fizetni, amikor benne van az árban? És ezért a pincért fizetik is.
Bocsi, telóról írok, ezt elb_sztam. Szóval:
Talán a pincérkedés mellett tanul...? Nem nyavajogtam, hogy a pincèreknek mekkora sz_r az életük,'viszont nem esett jòl a kedves kérdező tudatlan, lenéző, és degradàlò stílusa, de leginkàbb "a pincèrkedés nem fizikai munka" c. meglátásàt szerettem volna helyretenni egy kissé, mert ez a kijelentés nem igaz. Illetve kifejtettem a munka nehezebb, és (számomra) lelkileg is megterhelőbb részét, hogy utána ezek tudatában olvashassa, hogy szerintem miért is "illik" jattot adni egy pincérnek.
Egy apró megjegyzés: 20 fiatal pincérből hányan lesznek idősebb, 30-40 éves korukra is pincérek? Segítek: kb. öten. Mi következik ebből?
1. Továbbtanul
2. Feljebb lép a ranglétrán
Na nem baj, kezet foghatsz a kérdezővel, szerinte a pincér munkája lóf_sz, szerinted meg csak nyavajgok itt, és nem tanultam tovább (ami szintén nem igaz... xD).
Akkor idézem mégegyszer, hátha így megérted:
"...nem esett jòl a kedves kérdező tudatlan, lenéző, és degradàlò stílusa, de leginkàbb "a pincèrkedés nem fizikai munka" c. meglátásàt szerettem volna helyretenni egy kissé, mert ez a kijelentés nem igaz. Illetve kifejtettem a munka nehezebb, és (számomra) lelkileg is megterhelőbb részét..." Ennyi. Zavart, hogy a kérdező úgy nyilatkozott az eredeti szakmámról, hogy fogalma sincs róla. Nyilván minden munkának megvan a maga árnyoldala, én a pincérekét mutattam be, hogy érthető legyen a válaszom a kérdésre, és egy hamis kijelentésre ellenérvként hoztam fel dolgokat, ergo azért nem igaz, amit a kérdező állít, mert... mellesleg nem tudom, elolvastad-e egyáltalán az egészet, de azt is leírtam, hogy szerettem ott dolgozni, mert... Nem tudom, hogy olvastad, hogy én szenvedtem azért, mert oda kellett mennem egy vendéghez(vagy valami ilyesmit érthettél az egészből a cs_sztetésedből következtetve), de ilyet nem írtam. Nem tudom, miért kellett így nekem esned, de ügyes vagy, pacsi neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!