Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mennyi borravalót kell adni a...

Mennyi borravalót kell adni a pincérnek?

Figyelt kérdés
De ami még ennél is fontosabb ezt h jelezzem neki? pl ha 4900ért kajáltam és 5000et adok neki h jelezzem h az a 100as az övé mit mondjak?
2011. okt. 15. 09:15
 1/10 anonim ***** válasza:
66%
Oda adod mondod hogy köszi és elmész. Vagy ha többet adsz neki pl 6000Ft-ot akkor mondod hogy 5000 ből kérsz vissza.
2011. okt. 15. 09:22
 2/10 anonim ***** válasza:
43%
Én ebben az esetben 5500 Ft-t adnék, és mielőtt odaadnám, akkor mondanám, hogy "köszönöm" ezzel jelezve, hogy a maradékot borravalónak szántam. Egy étteremben, ahol ennyi pénzért fogyasztasz nem illik csak egy 100-ast adni, de az 1000-es sok :)
2011. okt. 15. 09:57
 3/10 anonim ***** válasza:
52%

Minek nekik borravalót adni?

Én egyszer sem adtam még nekik. Egyszer az egyik pincér mosolyogva tartotta a tenyerét, én összepakoltam a tányérokat és a kezébe adtam. Mindjárt nem mosolygott a pincér. :)

2011. okt. 15. 10:01
 4/10 Hailey13 ***** válasza:
100%

elvileg 10%-ot kell/illik/illene. de gondoljunk bele: elmegy a család az étterembe, szépen összejön egy tizes a kajáért: azért én sajnálnék egy plusz ezrest otthagyni, amiből kijönne mindenkinek egy plusz desszert vagy egy kisebb gyerekadag.

a borravaló igazából azt mutatná meg hogy mennyire vagy elégedett. tehát ha gyökér volt a pincér, fél órával később hozták ki a vártál, és még el is égett a kaja, akkor nem kell otthagyni semmit.:D

és ahogy már mondták előttem: annyi az egész, hogy vagy odaadod borravalóval együtt és szólsz hogy nem kérsz vissza, vagy a többől megmondod mennyiből adjon vissza /bocsi a szóismétlésért:D/

2011. okt. 15. 10:07
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ma már sajnos nagyon kevés helyen csinálják, de :

- Szólsz a pincérnek, hogy "A számlát legyen szíves";

- pincér kihozza a számlát, kistányéron, letakarva;

- pincér elmegy, te lerakod a szalvéta alá a pénz;

- pincér visszajön, elviszi a kistányért;

- visszahozza a visszajárót, pontosan kiszámolva, majd megint elmegy;

- ami jattot akarsz adni, azt a tányérra teszed, és viszlát.

2011. okt. 15. 10:48
 6/10 anonim ***** válasza:
87%
Én szoktam adni a pincérnek mert lóf@sz fizut sem kapnak mert a borravalót belekalkulálják a fizujukba... és azért nem könnyű a melójuk, szal sztem megérdemlik azt a 10%-ot! Kivéve persze van aki nem aki úgy kezeli a vendégek annak nem is adok...
2011. okt. 15. 11:18
 7/10 anonim ***** válasza:
51%
Egy petakot se!! Van neki fizetese!!
2011. okt. 15. 12:52
 8/10 anonim ***** válasza:
69%
10% -ot illik adni. Persze ,ha bunkó a pincér vagy nagyon rossz a kaja akkor nem. Viszont akkor nem is megyek oda többet. Aki olyan ,hogy kedves pincér és jó kaja mellett sem ad ,annak azt ajánlom ne nagyon menjen vissza máskor,ha nem akar turhát kanalazni :D A pincér a jattból él a legtöbb helyen.
2011. okt. 17. 19:58
 9/10 anonim ***** válasza:

"Én szoktam adni a pincérnek mert lóf@sz fizut sem kapnak mert a borravalót belekalkulálják a fizujukba... "

Igazából pont emiatt, mert ez a rendszer, csak kivételes esetekben szabadna adni, mert akkor semmit sem fog változni ez a rendszer. Ami elvárt, mert belekalkulálják a fizetésükbe, az nem borravaló, hanem az ár fekete része.

2013. ápr. 7. 09:50
 10/10 anonim ***** válasza:
100-200 forintot szoktam adni.
2023. ápr. 25. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!