Hogyan kell "jelezni" a borravalót?
Lehet hü.lye kérdés...voltam kozmetikusnál és 4600ft volt az arckezelés. Én odaadtam egy ötezrest és mondtam hogy köszönöm szépen (ezáltal jelezni akartam hogy nem kérek vissza) erre elkezdte vissza adni a 400ft-ot és rettentően kényelmetlenül éreztem magam:S
Legközelebb mit mondjak hogy érzékeltessen hogy az borravaló?
Jól csináltad.
Az ha megköszönöd az a borravaló "hivatalos" jelzése. Még ha egyértelműen elteszed pénztárcád, vagy ilyesmi az is segíthet.
Ha nem veszi a lapot (és nem adtad fel, hogy borravalót adj :D:D), akkor amikor nyújtja, akkor szépen mosolyogva mondod, hogy "köszönöm, nem".
Ha ezt se veszi, akkor meg elveszed és örülsz a 400 Ft-odnak. :)
Ha nem alkalmazott, hanem maszek, akkor nem is nagyon szokás borravalót adni, hiszen az egész az ő keresete. Vannak, akik ilyen esetben el sem fogadják.
De egyébként tényleg, ha adod a pénzt, és rögtön mondod, hogy "köszönöm", azzal jelzed, hogy nem kérsz vissza. Ha visszaad, akkor ez van, nincs abban semmi, valószínűleg ő is úgy gondolja, hogy nincs szüksége borravalóra, hiszen az árakat ő szabta meg, annyit kér érte, amennyit kérhet saját maga szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!