Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mért van az hogy a pincéreknek...

Mért van az hogy a pincéreknek "illik" borravalót adni (általában a 10% ot)? Miért kell (illik) a vevőnek külön ezért is fizetni, amikor benne van az árban? És ezért a pincért fizetik is.

Figyelt kérdés
2011. nov. 7. 15:56
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
97%

ma 16:14

Képzeld,vendéglátos vagyok. Úgy pakoltuk az evőezközöket,hogy látható volt hogy már befejeztük. Vártunk 10 percet (ilyen esetben a pincérnek szó nélkül odakéne jönnie hozzánk) és szóltunk neki. Bocsi hogy ezt nem írtam,nem vagyok egy szájbarágós típus.

2011. nov. 7. 16:20
 12/35 A kérdező kommentje:

16:19 es

Én is ezt kérdezem,hogy mivel másabb egy pincér mint akármelyik más szakma? Ha valaki azt mondja ,hogy oda is baszhatná eléd ,akkor azért írhatnék a panaszkönyvbe ,őt meg simán kirakhatnák (mivel így az étterem fogyasztókat veszíthet),van 100 másik pincér aki a helyébe állna.

2011. nov. 7. 16:30
 13/35 anonim ***** válasza:
33%

Én a boltban is otthagyom az aprót, étteremben is adok borravalót, a pizzafutár is kap... És nem érzek tőle fizikai fájdalmat, mint itt egyesek..

Az óvónős, dajkásnak!

Te miről beszélsz? Tudod mit csinál az óvodában egy dajka??? Behozza a tízórait az ebédet meg az uzsonnát. Bent van, ha az óvónéninek ki kell szaladni. Neki semmi köze a gyerekek sz*ros hátsójához. Azt az óvónéni csinálja. Nemtudom a te gyereked milyen óvodába jár, de nálunk a dadusnéni is ugyanúgy kap ajándékot, virágot, mint az óvónénik.

2011. nov. 7. 16:38
 14/35 anonim válasza:
80%

Nem reklámozni szeretnék, csak itt megtetszett egy cikk, ami éppen idevág:

[link]

2011. nov. 7. 18:11
 15/35 anonim ***** válasza:
87%

16:38

Dolgoztam dajkaként.Bizony, mi dajkák töröltük a gyerekek fenekét, ha szükséges volt. Időnk nagy részét pedig mosogatással, az óvoda takarításával töltöttük.

És igen ezen felül ott voltunk délben az étkeztetésnél, kiszolgáltuk őket, sőt, az uzsonnájukat is mi készítettük.

2011. nov. 7. 18:36
 16/35 anonim ***** válasza:
85%

Nem irigyelnék egy pincért a fizetésért(ismerősöm elit étteremben minimálbérért pincér). Egész nap talpon vannak, tényleg kinyalják a segged, alád rakja a széket felsegíti a kabátod, ha szólsz neki rögtön ott van stb. A borravalóval megköszönöd a figyelmességet.

Am meg nem tudom melyik válaszoló egy cukrászdát ne hasonlítsunk össze egy étteremmel. Ott kevesebb borravalót szoktak adni(sokan semennyit), képzetlen pincérek stb.

2011. nov. 7. 20:09
 17/35 anonim ***** válasza:
100%
így alakult ki, szokás. És mivel szokás, ezért elég sok helyen már eleve úgy határozzák meg a pincérek bérét, hogy még úgyis jön hozzá borravaló, tehát kimondatlanul, de sokszor valamilyen szinten benne van a pincér bérében a várható borravaló is.
2011. nov. 7. 22:22
 18/35 anonim ***** válasza:
100%

OFF

A hosszútávú memóriám elég jó, és világosan emlékszek, hogy az én sz@ros kis popómat egyszer sem törölte ki az óvónéni, mindig a daduska. Az ő dolga volt.

2011. nov. 7. 22:28
 19/35 anonim ***** válasza:
100%
Egyetlen érvként én is azt tudom felhozni, hogy bele van kalkulálva a fizetésükbe - de amúgy én se értek egyet a borravaló "intézményével", így is elég drágák a szolgáltatások, nem nagyon szoktam adni.
2011. nov. 8. 10:39
 20/35 anonim ***** válasza:
100%
A pincer a fizeteseert dolgozik, es a borravaloert ugral.
2011. nov. 8. 13:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!