Bűn vagy elítélendő, ha valaki katonaként háborúban gyilkol?
A háborút nem Isten csinálja, hanem az emberek! Ha keresztényről van szó, akkor neki elsősorban Krisztusnak kellene engedelmeskedni, nem pedig az emberi háborúkat előidéző szélhámosoknak. Jézus semlegességet hagyott példának, és ez az első századok keresztényeinél még így is volt, mivel megfogadták azt, amit Jézus mondott, hogy a 'követői nem részei a világnak' és 'szeretet van közöttük'.
Azok akik magukat kereszténynek tartják, mégis elmennek akár kényszerből, akár zsoldosként katonának - amivel ugye tudjuk mit vállalnak - azok gyakorlatilag Jézus Krisztus legfontosabb példáit, törvényeit szegik meg.
Ezzel pedig nem lehetnek Krisztuskövetők, ami kizárja, hogy keresztény tudna lenni!!!
Az első századi keresztények a dokumentumok és a Biblia szerint is, még vállalták azt, hogy a politikai, katonai semlegességükért szenvedjenek. börtön, verés, kínzás, vagy halál - Ők akkor sem alkudtak meg, ha olyan helyzetek elé állították őket, amiket fent írtatok!
Miért? Mert őrült fanatikusok voltak?
Nem! Ők valóban nem érezték a világ részének magukat, ahogy Jézus mondta.
Őket semmilyen körülménnyel sem tudták rákényszeríteni arra, amit a lelkiismeretük megtíltott.
Ma ezzel szemben, mindenféle, legfőképpen a nacionalista indokokkal próbálják mentegetni a "keresztény" katonák azt, amit nem lehet megmagyarázni!
Az amerikai "keresztény" katonák egy hatalmas birodalom szolgái, mely birodalom a római birodalom utódja, tehát akkor miről beszélünk?! Totál képzavar!
11:32!
Én nem tudtam magam ilyen átfogóan és érthetően kifejezni, de teljesen egyetértek veled...végre valaki aki leírta értelmesen, mire is gondoltam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!