Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ilyenek a cigány barátkozási...

Ilyenek a cigány barátkozási formák/szokások?

Figyelt kérdés
Elgondolkodtam azon, hogy a cigányok, ha haverkodnak nem cigányokkal, akkor jellemzően azokkal próbálnak, akik olyan tipikus menő srácoknak tűnnek, tehát izmosak, talán kicsit rajosan öltözködnek, kopaszok vagy nagyon rövid hajúak..stb. Ami érdekes mert egyik nyáron épp próbáltam valahogy hazajutni, csakhogy az Andrássy -út ugyebár le volt zárva a ratyi parádé miatt és mivel hőség volt sok ellentüntető srác trikóban volt, kopaszok, őrülten izmosak és elgondolkodtam azon, hogy a romák pont az ilyen típusú emberekkel haverkodnának, de ők(a skinek) persze éppen ellenkezőleg viszonyulnának a dologhoz. Tudom nagyon ráérek, de mégis érdekelnének a vélemények, előre is köszi!
2010. dec. 4. 00:54
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
44%

"Gondolj bele, mi lenne, ha a nyakatokba szakadna egy ország irányításának a terhe. Lelaknátok csak, mit tudnátok vele kezdeni,"

Nem lenne semmi gond,ugyanugy a zsidók vinnék tovább mint eddig is.Ugye teso nem vagy olyan ostoba hogy elhidd hogy most a magyarok irányitanak???Mer akkor szétröhögöm a gatyámat.Ti is meg mi is csak statiszták vagyunk,de sok paraszt elhiszi hogy a cigánytól nem tud futni,közben a zablától ami a szájába van.Ráadásu olyan gyagya az agyatok hogy a testvérbe láttok ellenséget!!Ébresztő!!!

2010. dec. 10. 07:30
 42/53 anonim ***** válasza:
Szerintem aki minden indok nélkül zaklatja a Magyarokat az ellenség.
2010. dec. 10. 14:06
 43/53 anonim ***** válasza:
44%

ma 14:06---Te ezt még nem értheted!Menjél Te csak a melegtüntetésre-az való neked!

Attól még hogy azt hazudod hogy mi bántjuk a magyarokat attól még nem lessz igaz.Fogd már föl bunkovics hogy nem érdeke egyikőnknek sem az ellenségeskedés.A közös ellenség meg röhög rajtunk-de a te hugyagyad ezt soha sem fogja megérteni!!

2010. dec. 10. 16:39
 44/53 anonim ***** válasza:
Ne próbáld a cigányok bűneit a politikusokra fogni.
2010. dec. 11. 07:54
 45/53 anonim ***** válasza:

Én csak azt az egyet nem szeretem a cigányokban, hogy a lopás teljesen elfogadott az értékrendjükben (tisztelet a kivételeknek !!!)

Ha lopnak, mindig azt mondják, hogy ezzel nem követtek el bűnt, mivelhogy ők szegények, és ott a sok gyermek, ezért rá vannak kényszerülve, hogy lopjanak.

1. Aki szegény, az minek csináltat 5-6 gyereket magának?

2. Ha szegény, miért nem megy el dolgozni?

3. Ha nem dolgozik, akkor nincs ideje művelni a kertjét?

Olyan cigányt is ismerek, aki lopás előtt a templomba is elmegy imádkozni, hogy sikerüljön, merthogy őt Isten nem bünteti meg, mivel rá van kényszerülve a lopásra mert szegény. :)

2010. dec. 11. 08:30
 46/53 anonim ***** válasza:
Nagyon sok Magyar él szegénységben,de inkább éhenhalnának mint,hogy másokat kiraboljanak vagy meglopjanak.
2010. dec. 11. 08:33
 47/53 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Nehogy azzal jöjjön bárki is, hogy egy romának nehéz elhelyezkedni, mert a falnak megyek.

Nyilván nehezebb mint egy magyarnak, de nem lehetetlen.

Van egy roma barátom, aki kinézetre is nagyon barna. 13 évig dolgozott egy szállodában konyhafőnökként, majd megszűnt a munkahelye. Utána 3 hónapig keresgélt munkát, ami annyit jelentett, hogy minden nap járta a várost, és úgy indult neki, hogy elvállal bármit. Végül egy gyárban kapott szalagmunkát, így amíg nincs jobb, ott dolgozik.

Tehát nem úgy állt neki, hogy elkezdte sajnáltatni magát, hogy jaj nincs munka, meghogy roma vagyok és nem vesznek fel sehova, hanem addig ment, míg nem talált valamit. Ja és hozzáteszem: nincs 5-6 gyereke, hanem csak 2.

Íme egy példa, hogy cigányként is lehet becsületesen élni Borsod-megyében!

2010. dec. 11. 08:35
 48/53 anonim ***** válasza:
69%

Ma 08.33-kor irt hozzáirkáláshoz

"Nagyon sok Magyar él szegénységben,de inkább éhenhalnának mint,hogy másokat kiraboljanak vagy meglopjanak."

Még ha igy is lenne-az nem attul van mert becsületes hanem mert lusta és haggya hogy éhendögöljön a családja mint megmozduljon!!Ne legyél rá büszke!!Meg arra se hogy a szomszédod meg a tesvéreid is haggyák hogy éhendögölj akármennyijük is van!!

Örülök neki hogy mi megosztjuk amink van,legalábbis a családunkban mindent megosztunk amit csak lehet.Mert ha rajtatok mulna akkor éhen veszhetnénk,mindahogy egymást is elnézitek ha éhezik,de egy szelet kenyeret a fajtátoktól is sajnáltok!!Mer ti meg ilyenek vagytok!!

Azt meg örömmel látom hogy a nem romák közül is van értelmes és normális hozzászóló,aki nem szégyenli hogy van cigány barátja.Abban meg nem vitatkozok hogy mivel sok népcsoportból áll a cigányság ezért nem vagyunk mi sem egyformák.Van köztünk rongyember,mintahogy a parasztok közt is!Aki egykalap alá vesz bennünk az csak a butaságát és tájékozatlanságát prezentálja nagy nyilvánosság előtt!

2010. dec. 11. 12:49
 49/53 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Nekem van olyan roma ismerősöm, akire bátran fel lehet nézni anyaság terén!Mindenhova magával viszi a kisfiát, és a férje előző házasságából született kisfiával sem ellenséges, sőt!

Amit én láttam az esetből, nagyon jól kijön vele, pedig van egy kis nevelési probléma a gyerkőccel:)

2010. dec. 22. 14:52
 50/53 anonim ***** válasza:

Mindenesetre a virrasztás tőlük egy nagyon SZÉP dolog!

Szerintem ezt mi is átvehetnénk tőlük!!!!!!!!!!!!!!

2010. dec. 22. 14:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!