Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Milyen már az, hogy egy 5...

Milyen már az, hogy egy 5 tagú család összesen 30 ezer forint nászajándékpénzt ad?

Figyelt kérdés

Nem rég volt az esküvőnk. Először fel sem tűnt, mert két ugyanolyan nevű vendég volt. Az egyik úgy írta a kártyára, hogy Kissék, a másik pedig Kiss család (nyilván a Kiss csak példa). Mivel az egyik 5 tagú család, gondoltuk ők a Kiss család. Abban a borítékban 100ezer Ft volt. A másikban a 30 ezer, gondoltuk azt adta az idősebb házaspár. És akkor anyu kérdi, mennyit adtak Kiss néniék. Mondom 30-at. Mondja az kizárt, mert egy távolabbi rokonnak adtak tavaly 60-at. És hogy szerinte a család adta a 30-at.

Akárhogy nézzük, ez még azt sem fedezi, amit az étteremnek fizettünk az ételükért. És még el is csomagoltunk nekik hazára. Számomra döbbenetes ez a sóherség. Ha ennyire garasos lennék, el sem mennék.

Őszintén azon gondolkozom, hogy a legnagyobb gyerekük jövő hónapban ballag. Meghívtak, de szívem szerint el sem mennék. Vagy nem adnék egy vasat se. Csak ugye nem a gyerek tehet róla.

#sóherség #nászajándék #döbbenet #kaksirágó #többetnemhívom
2023. máj. 30. 20:18
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/140 anonim ***** válasza:
93%
Én nem is megyek esküvőre (volt 2 unokatestvérenek is, volt is belöllesértődés)...olyanra pláne ahova csak azért hívnak, mert illik. Ki mit ad...másról nem szól már az egész.
2023. máj. 31. 18:47
 72/140 anonim ***** válasza:
100%
30 000-ert semmit nem kapsz szinte ma már. De rengeteget dolgozol azért, hogy ennyi is megmaradjon, mert az árak nőttek, de a fizetések nem....
2023. jún. 1. 01:44
 73/140 A kérdező kommentje:
66, Elárulod nekem melyik étterembe jársz, ahol 6000 Ft-ért kapsz 2 fogásos vacsorát, korlátlan desszert és italfogyasztással, te választod a zenét és még körbe is nyal a személyzet? Mert akkor oda fogok járni. Ugyanis már egy mekiben is lassan otthagysz ennyit.
2023. jún. 1. 05:16
 74/140 anonim válasza:
100%

#74 hatezerből egy olyan fogást eszek üdítővel több helyen is, ami után nem akarok és nem is bírok többet enni, és szeretem is (kézműves hamburgerezők, saláta bárok pl). 3 gyerek pedig nem fog egy kortyot sem inni, max üdítőt.

Egyébként olyan rohadt nagyra vagy a kajával, meg a mértéktelenséggel... Elég sok esküvőn voltam, a legtöbb esetben az ételeknek kevesebb, mint a fele fogyott el a helyszínen. Az volt a jobbik eset, ha legalább csomagolni tudtak a családosoknak, és nem a kukába ment. A vendégek nagy része is lelép pár feles után, és kb 4-5 fő az, aki lefogyasztja azt, amit te gondolsz.

A zene soha nem jó univerzálisan. Vagy a véneknek tetszik, mert klasszikus mulatós, vagy a fiataloknak, mert modernebb, populáris, vagy senkinek sem, mert valami nagyon gagyi dj próbálja kiélni a kreativitását (ami nincs neki). A személyzet pedig max titeket ugrált körbe, a vendégeket "csak" normálisan kiszolgálta étellel, itallal jó esetben. Ez pedig alap minden étteremnél.

2023. jún. 1. 07:02
 75/140 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező értsd már meg, hogy vendégségbe hívtad meg a rokonaidat és nem egy fizetős buliba. Akkor miért nem mondtátok, hogy pénzt kérünk ám, de legalább 30-at fejenként, mert sokba kerül az etetésetek. Mert ha eleve így indultál neki, akkor mondanod kellett volna a tarifát is hozzá.

Mindenesetre gusztustalan a számolgatásod, meg hogy azt nézitek, hogy a Kiss néniék a múltkor a másik párnak mennyit adtak. Csinálj inkább egy listát, hogy ki mennyit adott, aztán küldd körbe a rokonoknak, hogy ha legközelebb esküvö lesz a családban, mire számítsanak. A Kissékre meg külön nézzenek rá, mert azok keveset adnak.

Pénzetek nincs, de a rongyrázás az kellett, hát erről nem a rokonok tehetnek.

2023. jún. 1. 07:21
 76/140 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén?

Nem érdekelne, ahogy az sem érdekelt az esküvőm után, ki mennyit adott, nem is tartottam számon. Örültem, hogy eljöttek, velünk ünnepeltek, nem az egész lagzi költségét akartam visszanyerni.

2023. jún. 1. 07:57
 77/140 anonim ***** válasza:
100%

#74 Miért mindig a mekivel példálozol? Én évek óta nem megyek mekibe, pont azért mert drága, és fos kaját adnak, nem is lakom tőle jól. Inkább elmegyek egy normális étterembe, ahol fele annyiért annyit kapok, hogy nem bírom megenni. Bár nem tudom most mennyibe kerül a mekis kaja.

Amúgy ha már filléreskedsz, én például nagyon keveset eszem, még a fél adagot sem tudom sokszor megenni, gyerekeim szintén, akkor mondhatom, hogy dehát mi nem eszünk le 2 ezer forintot sem?

Amúgy honnan tudjátok, hogy tavaly mennyid adtak a másik családnak a Kissnék? Ez így nyilvános?

És ha nem mész el a ballagásra, szerinted kivel szúrnál ki? Megsúgom, mert nem érted. A gyerekkel, aki semmiről nem tehet, ráadásul ha pénzt adnál neki ajándékba (mar ha gondolkoztál ajándékon, hiszen úgy illik), nem a szülőknek adnád, hanem neki.

Amúgy képzeld az én lányom most ballagott, az egyik rokontól 50 ezret kapott, a másiktól 10 ezret (utóbbi szintén 5 tagú család, 3 kicsi gyerekkel), és volt utána vacsora. Eszembe sem jutott, hogy többet ettek. Én fizettem, én találtam ki, hogy legyen utána vacsora, adjuk meg a módját. Lányom kapta a pénzt, nem én, ennek is örült.

De úgysem érted meg, mert nálad minden a pénz körül forog, nulla érzelmi intelligenciával.

2023. jún. 1. 10:32
 78/140 A kérdező kommentje:

Tényleg, amúgy a vendégek választottak maguknak ételt az étlapról? Ha valami, nem ízlett, vissza vitették veled? Ennyiért egész este ha intek, akkor gyere az asztalomhoz, hozd ki az ételt, vidd el a használt tányérom. Ha hangos nekem a zene, halkítsd le. Volt ilyen szintű kiszolgálás?

Erre írtam, hogy hol van ez a hely 6000-ért? Sok helyen megfordultam, dolgoztam is felszolgálóként, de ilyen szintű csicskáztatás azért nem jellemző. Főleg a zene halkítgatás. Kivéve ha egy ember lefoglalja az egész éttermet.

2023. jún. 1. 12:02
 79/140 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy ne viccelj már kérdező. Párommal nemrég voltunk pár napos kiránduláson. Minden nap étteremben ettünk. Egyszer sem volt fejenként 6000 a kaja. Szóval ez marhaság, amit írsz
2023. jún. 1. 12:07
 80/140 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy ha ennyire zavar ki mennyit adott, miért nem kértél belépő díjat?
2023. jún. 1. 12:11
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!