Milyen már az, hogy egy 5 tagú család összesen 30 ezer forint nászajándékpénzt ad?
Nem rég volt az esküvőnk. Először fel sem tűnt, mert két ugyanolyan nevű vendég volt. Az egyik úgy írta a kártyára, hogy Kissék, a másik pedig Kiss család (nyilván a Kiss csak példa). Mivel az egyik 5 tagú család, gondoltuk ők a Kiss család. Abban a borítékban 100ezer Ft volt. A másikban a 30 ezer, gondoltuk azt adta az idősebb házaspár. És akkor anyu kérdi, mennyit adtak Kiss néniék. Mondom 30-at. Mondja az kizárt, mert egy távolabbi rokonnak adtak tavaly 60-at. És hogy szerinte a család adta a 30-at.
Akárhogy nézzük, ez még azt sem fedezi, amit az étteremnek fizettünk az ételükért. És még el is csomagoltunk nekik hazára. Számomra döbbenetes ez a sóherség. Ha ennyire garasos lennék, el sem mennék.
Őszintén azon gondolkozom, hogy a legnagyobb gyerekük jövő hónapban ballag. Meghívtak, de szívem szerint el sem mennék. Vagy nem adnék egy vasat se. Csak ugye nem a gyerek tehet róla.
"de lehet hogy kötelező"
Nem. Kötelező az, amit ha nem csinálsz meg, elvisz a rendőr. Minden más opcionális.
Nem üres kézzel mentek, ennyit tudtak adni. Garasoskodás az, hogy te ezt nézed.
Az, hogy milyen esküvőt akarnak, az ő dolguk. Ne az én pénztárcámra gondoljanak, miközben szervezik.
Miért fizetnék ki valamit, amit nem eszek meg? Hát hülyének néznek? Nem iszok alkoholt. Miért adjak ugyanannyi pénzt, mint az a rokon, aki nyakló nélkül vedel?
Előre mondják meg, mennyibe kerül per fő. Nekem speciel fogalmam sincs, mennyibe kerülnek ezek. És akkor az összeg alapján elmegy az ember vagy nem.
Mert a legsunyibb, legundorítóbb dolog megálmodni magamnak egy bulit, és elvárni, hogy utólag azt térítsék nekem meg. De nem mondok összeget, mert milyen dolog már pénzről beszélni. Így is azt tesszük, csak sutyorogva, a másikat kibeszélve ahelyett, hogy nyílt lapokkal játszanánk.
Nem volt nagy esküvő, nem voltunk 200-an. De a rokonokat meg kell hívni, mert abból sértődés lesz. Főleg ha az egyiket hívod, a másikat meg nem. Ráadásul sem a ruha, sem a fotós vagy a vőfély, zenész nem lesz olcsóbb, ha 5-10 emberrel kevesebb jön.
A mai világban sok 30 ezer Ft? Egy edénykészlet nem jön ki belőle. Direkt mondtuk mindenkinek, hogy nem kérünk limlomot, hanem pénzt. Nyilván magamból indulok ki, de én ebből venném a lapot, hogy pénzből van nekünk is a legkevesebb. Ennek ellenére meghívtuk őket szórakozni. Persze értem én, hogy az ingyen kaja a legfinomabb, csak hát tudni kéne mi az illem.
Amikor engem hívtak esküvőre, millió helyen megnéztem mennyit illik adni. Mindenhol azt mondták/írták, hogy MINIMUM a fogyasztásom ára, de lehetőleg picit fölötte.
Nem egy héttel az esküvő előtt hívtam meg őket, hanem majdnem évvel korábban. Egy kis tudatossággal össze lehetett volna gyűjteni egy kevésbé szégyenteljes összeget.
Egyébként nem kétséges hogy ők adták a keveset.
egy kevésbé szégyenteljes összeget.
Inkább neked kéne szégyellni magad, kedves szrrágó menyasszony.
pénzből van nekünk is a legkevesebb. Ennek ellenére meghívtuk őket szórakozni.
Hoztak is "ajándékot", csak nem annyit, amennyit őnagysága elképzelt. Hát így jártál, anyukám.
De a rokonokat meg kell hívni, mert abból sértődés lesz.
Miért, ez jobb, hogy most fő a fejed, és hőzöngsz, mert kiszúrták a szemed egy "szégyenteljes összeggel", holott vígan zabáltak a pénzeden? Most akko rmi a jobb, ha ők sértődnek meg, vagy ha te anyagi veszteség miatt sírdogálsz?
Vond le a tanulságod, ez nem egy rentábilis családi kapcsolat, felesleges a ballagásra elmenni és ajándékot vinni, mert az is csak kidobott pénz lesz, ami soha nem térül meg! Nem érsz rá, sok sikert kívánsz a ballagónak!
"Direkt mondtuk mindenkinek, hogy nem kérünk limlomot, hanem pénzt."
Mondjuk, lehet előbb építsd fel az életedet, legyen megtakarításod, utána költs el X összeget az esküvődre. És akkor nem fogsz kiborulni, hogy kitől mennyi pénzt kaptál...
Meghívtad őket szórakozni? :D
Mindenkinek az álma válik valóra, ha meghívják egy lakodalomba szórakozni, ahová vihet egy valag pénzt, amit jobb helyre is elkölthetne. Gondolod, hogy nem lett volna jobb dolguk? Szerintem igen, csak nem akartak megsérteni azzal, hogy nem ünnepelnek veled. Ennyi penzük volt. Miért túrkálsz a zsebükben? Mondd a szemükbe, ha bajod van! Ne a hátuk mögött pletykálkodj a rokonokkal!
Kár, hogy elmentek az esküvőre. Inkább maradtak volna otthon. Akkor nem kellett volna még azt a 30-at sem adniuk.
Na ehhez mit szóltál volna? A fotós, vőfély, zenész akkor is ugyanannyi, pont te mondtad. Nem kajáltak volna az igaz, de beljebb lennél anyagilag?
Nem. Akkor végülis jól jártál, mert kaptál valamennyit.
Látszik, hogy nem munkával keresed a pénzed, és nincs még 3 gyereked, akit el kell tartanod. Majd akkor legyen nagy a szád, amikor neked is lesznek gyerekeid, és nem tudsz 1 év alatt összekuporgatni még 30 ezer forintot sem.
Remélem visszakapod az élettől, bízom benne, hogy van karma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!