Milyen már az, hogy egy 5 tagú család összesen 30 ezer forint nászajándékpénzt ad?
Nem rég volt az esküvőnk. Először fel sem tűnt, mert két ugyanolyan nevű vendég volt. Az egyik úgy írta a kártyára, hogy Kissék, a másik pedig Kiss család (nyilván a Kiss csak példa). Mivel az egyik 5 tagú család, gondoltuk ők a Kiss család. Abban a borítékban 100ezer Ft volt. A másikban a 30 ezer, gondoltuk azt adta az idősebb házaspár. És akkor anyu kérdi, mennyit adtak Kiss néniék. Mondom 30-at. Mondja az kizárt, mert egy távolabbi rokonnak adtak tavaly 60-at. És hogy szerinte a család adta a 30-at.
Akárhogy nézzük, ez még azt sem fedezi, amit az étteremnek fizettünk az ételükért. És még el is csomagoltunk nekik hazára. Számomra döbbenetes ez a sóherség. Ha ennyire garasos lennék, el sem mennék.
Őszintén azon gondolkozom, hogy a legnagyobb gyerekük jövő hónapban ballag. Meghívtak, de szívem szerint el sem mennék. Vagy nem adnék egy vasat se. Csak ugye nem a gyerek tehet róla.
Most már tökmindegy nem...
Hát ezért nem megyek én se esküvőre. Már csak arról szól ki mennyit ad.
Tesóm esküvőjén voltunk kb 200an...senki nem ír a borítékra semmit hogy kicsoda.
Nyilván. De mint írtam, nálunk volt előétel, főétel, rengeteg desszert és üdítő, alkohol.
Egy fogás nyilván olcsóbb. Sőt, ha csak uborkasalátát rendelsz, akkor 1250,a táskádból meg lopva iszol az ásványvízből. De gondolhatod, hogy mi nem uborkasalátát szolgáltunk fel. De majd a lgközelebbi rendezvényen szólok az étteremnek, hogy ugyan már ne számlázzanak annyit egy komplett menüre, hiszen máshol már kijön a kaja 1250 Ft-ból
Nekem kulfoldon volt a lagzim mert a parom kulfoldi de nem volt nagy felhajtas, csak a szuk csaladi kor volt. Egyik unokatestvere eljott a ferjevel meg a gyerekekkel egy egy ajandekutalvanyt kaptunk toluk, atszamitva 10.000 forint ertekben. Na ehhez mit szolsz? ja es ez a rokon nem szegeny, sok penzt orokolt, nagy hazban lakik csak smucig.
Nem varhatod el az ajandekot. Viszont en a helyedben ugyan igy adnek a ballagasra is penzt.
És azt te vágod kérdező, hogy akit meghívtál az adott neked x összeget, emellett vennie kellett pl új ruhát és cipőt, elment fodrászhoz, sminkeshez, körmöshöz, hogy nézzen is már ki valahogy és ne szólják meg mások?
Mi 5en felnőttek most kajáltunk meg 30 ezer forintból Siófokon a sétányon egy étteremben. Nem kellett hozzá kiöltöznöm és feszengenem, olyanokkal töltenem az estém, akiket nem is ismerek..
Azt írtad, hogy 1 éve tudja mindenki, hogy lesz lagzi és miért nem raktak félre nászajándéknak valót..kérdem én, hogy TE/TI miért nem raktatok félre pénzt ennyi idő alatt? Bort iszol és vizet prédikálsz.
Boldog életet és kellemes válást kívánok majd! 😅
Ha anyagilag megterhelő számotokra a lagzi akkor ne rendezzetek. Pofátlanság belépőt szedni kb, és másokkal kifizettetni a flancolást. Persze-persze, nem illik üres kézzel beállítani egy esküvőre (normális ember nem is teszi).
Tipikus csóró viselkedés, a vendég pénzéből fizetni a nagy cirkuszt.
Mi is most tervezzük az esküvőnket. Teljesen saját költséggel és nem várok el senkitől semmit. Ha valaki hoz valamit azt örömmel vesszük, de eszemben sincs elvárást támasztani a vendégek felé.
Egyetemi gyakorlaton ügyvéd mellett voltam, és kedves kérdező nagyon jól megélnek a hozzád hasonló nőkből, akik zokognak a válóper előtti hetekben. Ugyanis nálad, ezzel a hozzáállással borítékolható a válás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!