Milyen már az, hogy egy 5 tagú család összesen 30 ezer forint nászajándékpénzt ad?
Nem rég volt az esküvőnk. Először fel sem tűnt, mert két ugyanolyan nevű vendég volt. Az egyik úgy írta a kártyára, hogy Kissék, a másik pedig Kiss család (nyilván a Kiss csak példa). Mivel az egyik 5 tagú család, gondoltuk ők a Kiss család. Abban a borítékban 100ezer Ft volt. A másikban a 30 ezer, gondoltuk azt adta az idősebb házaspár. És akkor anyu kérdi, mennyit adtak Kiss néniék. Mondom 30-at. Mondja az kizárt, mert egy távolabbi rokonnak adtak tavaly 60-at. És hogy szerinte a család adta a 30-at.
Akárhogy nézzük, ez még azt sem fedezi, amit az étteremnek fizettünk az ételükért. És még el is csomagoltunk nekik hazára. Számomra döbbenetes ez a sóherség. Ha ennyire garasos lennék, el sem mennék.
Őszintén azon gondolkozom, hogy a legnagyobb gyerekük jövő hónapban ballag. Meghívtak, de szívem szerint el sem mennék. Vagy nem adnék egy vasat se. Csak ugye nem a gyerek tehet róla.
Akkor szerencsés vagy, jó olcsó volt. Vagy valami kifőzde volt Mucsaröcsögén.
Általában egy leves 2000-3000 között kezdődik. A főétel ettől csak több. Egy szelet tortát sem kapsz meg 1000 Ft alatt. És akkor még ott van a korlátlanul fogyasztható aprósüti és ital, alkohol (ami egyébként kb a legdrágább)
De szívesen fogadom, ha Pesten is tudsz ilyen olcsó éttermet, mert amikor párom legutóbb meglepett egy vacsorával egy libacombért krumplival és párolt káposztával 7000 Ft-ot fizettünk. Ő brassóit evett 5000 Ft-ért.
Ha szerinted marhaság, linkeljek egy pár éttermet?
Nézz neten...van bőven.
A flanc megy aztán lesen ki mennyit ad...azért kicsit szánalmas.
Én sem költöttem eddig 6000 Ft-nál többet étteremben, ráadásul az egészet meg sem bírtam enni és otthon mégegyszer jól laktam vele. És én sem "Mucsaröcsögén" szoktam enni (ja és igen, Pesten is van ilyen árkategóriájú étterem csak körül kellene nézni).
Egyébként mégis honnan veszed, hogy 6000 Ft értékben evett mind az 5 ember? Ott álltál mellettük és őket figyelted? Voltam olyan lagziban ahol ehetetlen volt az étel (nem is ettem), akkor ott vissza kellett volna kérnem a pénzemet?
Egyébként a legtöbb hozzászólóval értek egyet, ennél bunkóbb dolog nem sok van esküvővel kapcsolatban, te akartál bulit, mi a probléma? Egyébként meg ha 5-en fizettek 30 ezret, az idős házaspár pedig 100-at, akkor ez nálad nincs egyensúlyban? Miattuk miért nem hisztizel, hogy túl sokat adtak, hisz biztosan nem fogyasztottak fejenként 50 ezer Ft értékben?
Mit nem lehet azon megérteni, hogy MINIMUM a kaja árát kell finanszírozni. De ez az alap, ettől azért valamivel többet illik, mert így van nullán. Ha ajándékot is szán, akkor ennél többet.
Amúgy teljesen lényegtelen megeszi-e az ember a kaját vagy csak a felét, vagy te étteremben ha csak a felét etted meg, a fele pénzt visszaadták? Most már tényleg érdekel ez a csoda étterem.
MINIMUM a kaja árát kell finanszírozni
Ez törvénybe van iktatva vagy beleírtad a meghívóba?
Kérdező, itt egyedül te nem érted amit mondunk neked. De rendben, legyen ahogy mondod, fizessék a kaja árát. De! Nálad mi tartozik bele ebbe? Csak és kizárólag az alapanyag? Vagy benne van a felszolgálók óradíja, terembérlés díja, a zenész bére - mert ugye közben ment a zene -, az asztaldísz ami mellett a tányérok vannak, stb.? Nem mindegy.
Másik: az, hogy te (ezek szerint) viszonylag drágább helyen tartottad a bulidat, az nehogymár a vendégek baja legyen, amikor ugyanazt egy nem puccos helyen feleennyiért is el tudták volna fogyasztani.
És még mindig nyitott a kérdés: az idős házaspárnak a többlet pénze visszakerült hozzájuk? Vagy arra érted, hogy az a nem szégyenteljes összeg, a fejenként 50 rugó?
De ha ennyire a pénztől függ, hogy melyik rokont mennyire "szereted", akkor szakítsd meg a szerényebb módúakkal a kapcsolatot és keress magad mellé pénzes embereket, akikkel a következő lagzidat meg tudod tölteni.
Röhögnék, ha kiderülne, hogy az idős házaspár adta a 30-at, és a család a 100-at. Semmi bizonyíték nincs rá, hogy nem így volt.
Akkor pénzednél vagy ugye? Mert mindenki annyit adott amennyien ott voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!