Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Milyen már az, hogy egy 5...

Milyen már az, hogy egy 5 tagú család összesen 30 ezer forint nászajándékpénzt ad?

Figyelt kérdés

Nem rég volt az esküvőnk. Először fel sem tűnt, mert két ugyanolyan nevű vendég volt. Az egyik úgy írta a kártyára, hogy Kissék, a másik pedig Kiss család (nyilván a Kiss csak példa). Mivel az egyik 5 tagú család, gondoltuk ők a Kiss család. Abban a borítékban 100ezer Ft volt. A másikban a 30 ezer, gondoltuk azt adta az idősebb házaspár. És akkor anyu kérdi, mennyit adtak Kiss néniék. Mondom 30-at. Mondja az kizárt, mert egy távolabbi rokonnak adtak tavaly 60-at. És hogy szerinte a család adta a 30-at.

Akárhogy nézzük, ez még azt sem fedezi, amit az étteremnek fizettünk az ételükért. És még el is csomagoltunk nekik hazára. Számomra döbbenetes ez a sóherség. Ha ennyire garasos lennék, el sem mennék.

Őszintén azon gondolkozom, hogy a legnagyobb gyerekük jövő hónapban ballag. Meghívtak, de szívem szerint el sem mennék. Vagy nem adnék egy vasat se. Csak ugye nem a gyerek tehet róla.

#sóherség #nászajándék #döbbenet #kaksirágó #többetnemhívom
2023. máj. 30. 20:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/140 anonim ***** válasza:
95%
Jó pénzéhes barom vagy. Írd meg a rokonoknak, mi a bajod, hadd tudják meg mekkora pénzéhes féreg vagy. Fejenként 6000 forint mit nem elég szerinted? Amúgy se mondtad előre nekik, hogy kaját maguknak állják. Szerintem a 30 ezret se érdemelted meg
2023. máj. 30. 21:53
 22/140 anonim ***** válasza:
100%

12: "Minket is nagyon megterhelt, nekünk is infláció van, albérletet fizetünk, kevés a fizetésünk nekünk is."

Akkor mi a frásznak kellett a rongyrázás?

Mindenki olyan esküvőt szervezzen, ami nem vágja padlóra. Nehogy utána az legyen a gond, hogy nem jött vissza az ára a nászajándékokból.

Csak gondolom itt is a menyasszony (vagyis te) mindent akart, hogy még látványosabb legyen az Ő Nagy Napja.

Tapasztalatom szerint az ilyen rongyrázós esküvők szoktak felbomlani...

2023. máj. 30. 21:54
 23/140 anonim ***** válasza:
100%

A saját döntésetek volt a lakodalom. Ha ennyire megterhelő volt anyagilag, hogy utólag szidod a rokonokat, akik nem adtak a te számításaid szerint elegendő pénzt, akkor miért nem tartottatok szűk körű (szülők, testvérek) esküvőt? Az olcsóbb lett volna. A vendégeitek egy napjukat a ti ünneplésedte szánták, megtiszteltek titeket azzal, hogy ünneplőbe öltöztek és veletek örültek, te meg számolgatsz?

Pofám leszakad!

Nekem jelen helyzetben elég nagy gondot okozna, ha meghívnának egy esküvőre, mert keveset tudnék csak adni ajándékba. De ha kedves rokon lenne, akkor szívesen elmennék, még akkor is, ha nem tudnék sok pénzt adni. Most ezzel a hozzáállással inkább maradjak otthon, nehogy ráfizessenek, hogy meghívtak, esetleg ne kérjem a kaját, hanem csomagoljak magamnak uzsonnát?

2023. máj. 30. 21:54
 24/140 anonim ***** válasza:
96%

Kérdezö, mondd, hogy troll vagy, mert ezt nem hiszem el.

Egy esküvö nem kerül sokba, söt, semmibe sem kerül. Hivatali idö alatt az anyakönyvvezetö ingyen összead benneteket. A rongyrázás, az kerül sokba. Föleg akkor, ha nincs is rá pénzetek, de azért meg kell mutatni, hogy de van. Csak a kapzsiságotok miatt véletlenül pofára estetek.

Ha nincs pénzem vendégeket hívni, akkor nem hívok. Ha meg hívok és megvendégelem öket, akkor azt az anyagi lehetöségemhez mérten teszem. Hogy ne kelljen azt lesni, hogy ki hány falatot evett, az mennyibe került és hogy a "vendégem", akit én magam hívtam szeretettel (vagyis inkább azért, hogy finanszírozza a rongyrázásomat, ha már nekem nem telik rá), kifizette-e a teljes árát annak, amit bele "invesztáltam".

Rettentö gusztustalan a gondolkodásmódod.

Képzeld igen, teljesen rendben van 6000 forint nászajándékpénz a mai világban. Az is teljesen rendben van, ha semmit nem adnak. Ha meghívom Kiss néniéket, akkor azért teszem, mert látni szeretném öket és együtt örülni velük.

Nekem is volt annak idején esküvöm, de k.ra nem érdekelt, hogy kitöl mennyit kaptunk.

2023. máj. 30. 22:02
 25/140 anonim válasza:
96%
Tavaly volt az esküvőnk. Képemről lesült volna a bőr, ha azt figyeltem volna, melyik vendégtől mennyit kaptunk. Egyrészt, lehet hogy nekik azt a 30 ezret is össze kellett spórolni, és lehet így is meg kellett húzni a nadrágszíjat, hogy kigazdálkodják - de mégsem akartak üres kézzel menni. Nagyon gáz vagy.
2023. máj. 30. 22:03
 26/140 anonim ***** válasza:
100%
"És akkor anyu kérdi, mennyit adtak Kiss néniék. Mondom 30-at. Mondja az kizárt, mert egy távolabbi rokonnak adtak tavaly 60-at. És hogy szerinte a család adta a 30-at" - Amúgy az megvan, hogy a kérdező fillérb.szó vádaskodására nincsen semmilyen bizonyíték? Csak feltételezés, mert nem tudják biztosan ki melyik borítékot adta
2023. máj. 30. 22:21
 27/140 anonim válasza:
96%

Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér.

Amúgy én hányok ettől az adj annyit, amennyibe a vacsorád került dologtól. Ha elmegyek étterembe sem verek el 20e forint/főnél többet (és akkor már nagyon kirúgtam a hámból!), és abból a pénzből azt ettem, amit én akartam, azt ittam, amit én akartam, nem pedig azt, amit a mások jónak gondoltak. Nem tehetek róla, hogy a pár valami flancos kajacsomagot választott méregdrága italokkal. Alkoholt nem is iszom, nem vagyok hajlandó beleszámolni az ajándékba. A zenét, a helyszínt, MINDENT a pár választott a saját ízlésének és - remélhetőleg - az anyagi helyzetének megfelelően. Én meg adok annyit, ami az én anyagi helyzetemnek megfelelő. És naivan azt feltételezem, hogy a házasulandók azért hívtak meg, mert szeretnék, ha velük ünnepelnék, nem azért, mert velem akarják kifizettetni a saját bulijukat. Azért ma már nem az van, hogy a házasulandókat a násznép indítja el az életben, mint régen… Összeházasodni ingyen is lehet, az esküvő költségét meg abba forgathattátok volna, amibe akarjátok, és akkor most nem kéne sírni, hogy nem jött össze…

És de, nekem most szeptemberben volt az esküvőm. Konkrétan megmondtam, hogy senki ne hozzon pénzt meg drága ajándékot - csak valami apróságot, amiről úgy gondolják, örömet okoznak. Cserébe igen, nem volt hatalmas banzáj, csak amit meg tudtunk fizetni és szívesen rászántunk, nem volt hatalmas tömeg, hanem csak az a 30 fő, akit örömmel vendégül láttunk.

2023. máj. 30. 22:25
 28/140 anonim ***** válasza:
100%
27-es, én inkább úgy fogalmaznék, hogy a kérdezőnek volt kitől örökölnie az anyagiasságot. Micsoda dolog már, hogy az anyja kikérdezi, kitől mennyit kaptak! Ez már önmagában bunkóság. Egyébként meg semmi bizonyítéka nincs egyiküknek sem, hogy valóban az öttagú család adott 30e Ft-ot és nem a másik család. Csak a feltételezés, hogy ez tűnik valószínűbbnek.
2023. máj. 30. 22:25
 29/140 anonim ***** válasza:
100%
Ne menyj és kész. Ennyit adtak, ha nem felel meg akkor nem kötelező kapcsolatot tartani.
2023. máj. 30. 23:06
 30/140 Cpt_Obviously válasza:
94%
Normális embert nem érdekli mennyi nászajándék kap. Akkor is remek lett volna az esküvőm, ha senki egy Ft öt nem ad, senkit nem azért hívtam...
2023. máj. 30. 23:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!