Az angol nyelvnél van választékosabba világon? A magyar nyelv meg sem közelíti választékosságában, szavak számában.
"Válik németül bekommen."
... helyett "werden". Kevered az angol "become"-mal.
Még egy vélemény...
www.baranta.org/index.php/magyarsagtudomany/item/46-george-bernard-shaw-a-magyar-nyelvrol
Utolsó: én elhiszem, hogy te ezt nem tudtad, de ezek a "híres emberek megdöbbentő mondásai a magyar nyelvről"-típusú idézetek mind magyarok által angolra fordított hamisítványok. Ezek az emberek sosem mondtak ilyeneket.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e." /Petőfi Sándor/
Most a kedves kérdezőhöz, és haszonszőrű társaihoz szólok/írok:
Elsőnek: olvass Angol és Magyar irodalmat egyaránt. Megdöbbentő, hogy a Magyar mennyivel szebb.
Másodjára: Egy ezer évvel ezelőtt élt angol beszéde értelmetlen a maiaknak, ellenben a magyar képes megérteni őseiket. Menjünk vissza egy kicsit öregebb példához, a halotti beszédhez. Lerí róla, hogy Magyar.
A magyar amúgy mérföldekkel választékosabb, nem hiába a világ negyedik legnehezebb nyelve. Ahogy többen leírták, a magyar nyelv egy szóból is százat csinál. Ezzel szemben az angolnak erre a száz jelentésre száz szava van. Az angolban megtanulhatod a szavakat, de a magyarban "érzésből" kell ragozni. Teljesen más a kettő.
Valójában az angolnak rengeteg szava van arra, hogy körülírja a dolgokat - olyan dolgokat, amiket a magyar annyival letud, hogy "Hű de fasza!". A Magyar nyelv sokkal öregebb, mint sok másik. Azért is nehéz, mert a régmúltra alapoz. Kedvenc szavam a testvér - TEST/VÉR. Szerintem ez mindent elmond a magyar nyelvről. E mellett borther, sister, - 2 új szó; e mellett lány/testvér, fiú/testvér - tiszta 'újrahasznosítás'. Sokkal logikusabb, így választékosabb a magyar.
George Bernhard Shaw-t talán nem kell bemutatni a brit kultúra elkötelezett tisztelőjének, de még szerintem is tudott angolul. Udvariassági körök kötelezettsége nélkül, külföldiként, külföldön jelentette ki: sajnálja, hogy nem magyar az anyanyelve. Már ünnepelt íróként sajnálta. "Egész életművem értékesebb volna, ha ezen a csodálatosan erőteljes, gazdag nyelven írtam volna..." stb. Pontos részleteket az idézethez jobban tud a Gugli.
A Byron-Keats-Shelley triász egyike más fogalmazásban, de hasonló szinten rajongott az anyanyelvemért, a Nyelvek Anyjáért.
Mezzofanti nyelvzseni: (kb. 100 plusz-mínusz egy tucat nyelven beszélt-írt-olvasott): "A magyarok nem is tudják, micsoda szellemi kincsesbánya fölött kucorognak..." Magyarul verset is írt.
Az Emberiség ún. ősnyelvét kutatva a Sorbonne-on kimutatták, melyik nyelv hány %-ot őrzött meg az Ősnyelv "etimon"-jaiból. Nagyarcú-nagymenő nemzetek 5-10-15 %-okkal ballagtak a magyar 55-60 %-a mögött.
SOLA LINGUA HUNGARORUM GLORIA!
"George Bernhard Shaw-t talán nem kell bemutatni a brit kultúra elkötelezett tisztelőjének, de még szerintem is tudott angolul. Udvariassági körök kötelezettsége nélkül, külföldiként, külföldön jelentette ki: sajnálja, hogy nem magyar az anyanyelve. Már ünnepelt íróként sajnálta. "Egész életművem értékesebb volna, ha ezen a csodálatosan erőteljes, gazdag nyelven írtam volna..." stb. Pontos részleteket az idézethez jobban tud a Gugli.
A Byron-Keats-Shelley triász egyike más fogalmazásban, de hasonló szinten rajongott az anyanyelvemért, a Nyelvek Anyjáért.
Mezzofanti nyelvzseni: (kb. 100 plusz-mínusz egy tucat nyelven beszélt-írt-olvasott): "A magyarok nem is tudják, micsoda szellemi kincsesbánya fölött kucorognak..." Magyarul verset is írt.
Az Emberiség ún. ősnyelvét kutatva a Sorbonne-on kimutatták, melyik nyelv hány %-ot őrzött meg az Ősnyelv "etimon"-jaiból. Nagyarcú-nagymenő nemzetek 5-10-15 %-okkal ballagtak a magyar 55-60 %-a mögött.
SOLA LINGUA HUNGARORUM GLORIA!"
Ez mind tömény f**zság.
Hát éppen hogy az egyik legkevésbé választékos nyelv az angol. A magyar viszont az egyik legválasztékosabb. Erre éppen akkor kezdtem rájönni, amikor komolyabban kezdtem nyelveket tanulni. Pl. old = öreg,régi. Holiday= ünnep, szabadság, szünet, nyaralás stb Beautiful: szép, gyönyörű
Inkább lennél büszke a saját nyelvedre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!