Miért nekünk van a leggyengébb nyelvérzékünk?
Hova tett névelőt, ahova nem kellett volna?
Amúgy nem tudom, mi alapján ugatod itt le az embereket: angolúl, örűlnék, stb. Írni sem tudsz.
"jelenleg 32%-on áll, amihez azért aktívan kell állatkodni."
Mert olyan gpsek pontoznak mint te:D.
GPS-ek?
"A németek éls franciák relatíve a többi országhoz képest nem olyan jók angolban, de hozzánk képest nagyon magasan beszélnek. "
Magasan? Fentről a hegyről prédikálnak, mint Jézus?
Te még a magyart sem beszéled túl magas szinten...
"A dánok, norvégok, hollandok meggyőzően tudják utánozni az angol konyhanyelvet"
"Aha, mert mi magyarok még azt sem tudjuk sehogyan sem:xDDD). erről szpícselek. "
"azt sem tudjuk sehogyan sem"
Te biztosan nem.
"erről szpícselek. "
Hm, látom azért bevillantasz az angoltudásodból. Gondolom van valami jó kifogásod arra is, hogy miért a "speech" szót használtad, ami egy főnév és kb. olyan, mintha azt írnád, hogy "beszéd-elek".
Amúgy azért válaszolok is a kérdésedre, noha nem érdemled meg:
1. Az angol ismerete nem egyenlő a nyelvérzékkel. Karinthyék korában németül remekül tudott a magyar érelmiség. Nem volt jobb a nyelvérzékük, egyszerűen közelebb volt a német az mindennapi élethez, és jobb volt az oktatás. Mo.-n alapból az oroszt tanították, nem az angolt.
2. A magyar eleve távol áll az angoltól. Ha törökül tanulna mindenki gyerekkorától kezdve, az "folyna a csapból is", bizonyára mi, magyarok előkelő helyen lennénk a törökül beszélők listáján, mert hasonló a nyelv "gondolkodásmódja", nyelvtana. Az angolé eléggé távol áll a magyartól, és a kiejtése is. Naná, hogy egy holland vagy egy svéd könnyen megtanul, hiszen a kiejtési szabályok közel állnak egymáshoz. A nyelvcsalád is ugyanaz (bár ez önmagában nem feltétlenül jelent könnyebbséget.).
3. A világban egyáltalán nem beszélnek mindenhol olyan jól angolul, ahogy te gondolod. Amit a TV-ben látsz, azt felejtsd el. Én is láttam a Travel Channel-ön olyan műsort, ahol a magyar szokásokról volt szó, és a nénike remekül beszélt angolul. A te képleted szerint ez azt jelentené, hogy a magyarok mind remekül beszélnek angolul. Se ez nem igaz, se az ellenkezője. Az adott műsorhoz kerítettek egy magyar nénit, aki '56-ban, amikor még fiatal volt, kiment gondolom az USA-ba, és tud angolul. Az általad többször idézett afrikai gyerek meg valószínűleg szintén egy olyan srác volt, akivel előtte már találkozott a stáb.
"Na ha középkori már régen rossz"
Az a legjobb ! nem a szókincsre értettem , hanem a kiejtésre, te még magyarul sem tudsz szöveget értelmezni:D.
"Az egyetemen ezért tudnak nyelvészeti, irodalmi stb. témákból 90 perces előadásokat tartani.
Gratulálok."
Hát éppen ez az, nem tudom mi folyik ott:D. Lehet hogy kerülik azokat a kifejezéseket amit nem tudnak és lassú tempóban beszélnek, valszeg. Nekem már volt egyetemi angol docens tanár az ismerősöm, na az alig tudott angolól:D.
"Neked is annyi eszed van, mint amennyi látszik..."
Na te meg hülye vagy, normális indokokat érveket sem tudsz felhozni.
"Afrikában és Indiában is nagyon sokáig voltak ott az angolok és a franciák, töltöttek be a gyarmatosított országok kormányaiban vezető szerepet, ezért elterjedt a nyelvük."
Indonéziában és óceániában is ez a helyzet.
"Nem a nyelvérzékünkkel van a baj, hanem rossz a tanítási módszer, és az emberek nem látják értelmét a dolognak, pedig van, és el lehet sajátítani szórakoztatóan is."
Egyetértek.
"Kiraly Samu válasza:"
Egyetértek, ráéreztél valamire, megy a pont fel.
"A válasz megírásának időpontja: ma 20:50"
Ezzel a gondolkodásmóddal mehetnél pszichiátriára.
"Ja és talán te tudnád annak a több ezer magyarnak (mert szerintem van több ezer) a nyelvismeretét megítélni?"
Azt hogy gügyög egy ember, nem igen lehet úgy megítélni, hogy tudja a nyelvet, szted ?:D.
"Sőt olyan magyarokról is hallottam, akik kristálytiszta angol kiejtéssel beszélnek."
ezt te hogyan tudnád megítélni, ha még magyarul sem tudsz értelmezni ?:D.
""Na ha középkori már régen rossz"
Az a legjobb ! nem a szókincsre értettem , hanem a kiejtésre, te még magyarul sem tudsz szöveget értelmezni:D. "
Pedig már azt hittem a szókincsre értetted :D. De mindegy, mert a középkorban lehetett a kiejtés is egy kicsit másabb, hogy tudnánk azt megítélni?
""Az egyetemen ezért tudnak nyelvészeti, irodalmi stb. témákból 90 perces előadásokat tartani.
Gratulálok."
Hát éppen ez az, nem tudom mi folyik ott:D. Lehet hogy kerülik azokat a kifejezéseket amit nem tudnak és lassú tempóban beszélnek, valszeg. Nekem már volt egyetemi angol docens tanár az ismerősöm, na az alig tudott angolól:D. "
Normál tempóban beszéltek. Folyamatosan, akár másfél órán keresztül.
Igazából sokat számít az, hogy van-e lehetőséged beszélni a nyelvet. Ha sokáig nincs, akkor sajnos ez a készség visszafejlődhet, de sosem esel vissza arra a szintre, mintha teljesen kezdőként állnál a nyelvtanuláshoz.
Lehet, hogy ez az ismerősöd is régen beszélte. Gondolom, azért a háttértudása megvolt. Bár egy egyetemi docensnek azért illene tudni.
Végső soron a tanárokat nem arra képezik ki, hogy több órás előadásokat legyenek képesek idegen nyelven tartani, hanem rendelkezniük kell ismeretekkel az adott nyelv nyelvtanáról, a szókincsről, a kiejtésről. És nem minden egyes szóét kell tudniuk, hanem mielőtt bemennek az órára, felkészülnek egy adott anyagból.
Akiknél a nyelvtudást igazán számon lehet kérni, azok inkább a tolmácsok, helpdesk-esek (ha idegen nyelv tudása szükségeltetik) stb. Ők tényleg kénytelenek folyamatosan, érthetően beszélni angolul.
De még egyszer mondom: ahol én végeztem, ott a tanárok normál tempóban, angolul beszéltek az órák alatt.
"
Azt hogy gügyög egy ember, nem igen lehet úgy megítélni, hogy tudja a nyelvet, szted ?:D.
"Sőt olyan magyarokról is hallottam, akik kristálytiszta angol kiejtéssel beszélnek."
ezt te hogyan tudnád megítélni, ha még magyarul sem tudsz értelmezni ?:D."
Most már rohadtul kíváncsi vagyok, mi a gügyögés? Már megpróbáltam megfejteni, írtam is rá példát. Azt amikor a kínai odamegy hozzád, akkor nem fog minden nyelvtani szabályt stb.-t betartva beszélni, vagy ha kevés a szókincse, és úgy próbál boldogulni. De ha nem ez, akkor mi?
Aki folyamatosan beszél, úgyhogy a nyelv szabályait is betartja, az ugyan mitől gügyögne?
Egyébként sokkal jobban értelmezek szöveget magyar, angol és német nyelven is nálad, de még helyesebben is írok ezen nyelvek bármelyikén, ezt lemerném fogadni.
Egyébként már írtam, ha ennyire hülyék lennének a magyarok angolból, akkor pl. nem hirdetnének magas szintű angol nyelvtudást követelő állásokat.
Az ilyen helyekre nem jut be az, aki csak "gügyög" Bár jó lenne, ha egy példával megvilágítanád, hogy nálad mit jelent ez a szó ebben az összefüggésben.
Hiába lett egyébként kiemelve a kérdés, itt igen kevesen lesznek (azok is 40% alatt), akik azt írják majd, hogy "Hú, nekünk van a leggyengébb nyelvérzékünk, meg csak gügyögünk (várom a szó magyarázatát)stb." Szerintem egyénfüggő, ki mennyire tud elsajátítani egy nyelvet. Van, aki beszélni tud jobban a kezdetektől fogva, van ki írásban jeleskedik. Megint vannak olyanok, akik könnyebben elsajátítják a PONTOS kiejtést, mint mások. (Egyébként azt hallottam, hogy a kisgyerekek egyetlen előnye, hogy a kiejtést könnyebben elsajátítják).
A pontos kiejtést alatt ilyeneket értek pl.: th hang tökéletes, minden esetben megfelelő kiejtése
closed- és open e hang megkülönbözető kiejtése (bed-bad)
aspiration: pl. park (a p után egy h hang is hallatszik, de még vannak ilyenek.
És még sorolhatnánk. Ám ezek be nem tartása nem teszi feltétlenül érthetetlenné szöveget még egy tősgyökeres angol számára sem.
Én is folyamatosan beszéltem az angol/amerikai származású tanárommal, pedig én pl. kiejtésben nem vagyok annyira pontos. (Persze nem úgy ejtem ki a szavakat, ahogy leírják vagy ilyenek.)
A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 00:05
Teljes mértékben egyetértek azzal, amiket eddig írtál. Azonban azt javasolnám, hogy ne etesd a trollt, mert szerintem csak egy unatkozó gyerek próbálja kiélni magát itt. Akiben annyi tisztelet sincs, hogy normálisan válaszoljon annak, aki NORMÁLISAN írt neki.
"Neked is annyi eszed van, mint amennyi látszik..."
"Na te meg hülye vagy, normális indokokat érveket sem tudsz felhozni. "
Nos, megint sikerült bebizonyítanod, hogy az agykapacitásod még alulról sem üti meg az átlagot. Nem az volt az egyetlen hozzászólás, ami tőlem származott. Gondold át kétszer, mielőtt leírsz valami elképesztően nagy butaságot. Gondolom a való életben nem lehetsz túl népszerű, ezért éled ki itt magad.
Az tuosló előttivel értek egyet:D Emberek szerintem ennek a gyereknek sok a 36%, nem? Én tuti lepontozom:D
8 oldalon keresztül írtuk nekiaz érveket. Nekem eddig úgy tűnik, ő maga elég szegény érvek tekintetében, mindig azt a hülye afrikai műsort hozza fel. Ráadásul a helyesírása miattt egyszerűen képtelen vagyok komolyan venni. Következetesen angolÚL-nak írja az "angolul" szót... Szerintem is troll.
Nem vilagos a tarsalgas.
Nem tudni pontosan kik kivel is tarsalog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!