Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért nekünk van a leggyengébb...

Miért nekünk van a leggyengébb nyelvérzékünk?

Figyelt kérdés
Minden országban legalább az angolt beszéli szinte mindenki, de azt legalább nagyon jól. Magyarországon szinte alig beszélenk néhány szót még angolul is. Kis néger gyerek alig 10 éves és még az afrikai országban is folyékonyan keni vágja a nyelvet, pedig ott az oktatás napi pár óra a sátorban, mert akkora kánikula van hogy többet nem is lehet. Még a magyar középfokú nyelvvizsgás is kezdő mellette. Nem is beszélve azokról akik többségben vannak itt, még nyelvvizsgájuk sincsen, nem is tudnak útba igazítani egy külfőldit sem.
2011. febr. 13. 23:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/80 anonim ***** válasza:

"Az hogy megértette az angol amit mondtál, nem azt jelenti hogy normálisan beszéltél, hiszen te is megérted azt a kínait aki az utcángügyög. Hanyagoljuk a nyelvismeretedet, mert te úgy sem tudod megítélni. "

Na, akkor ezt fejtsd ki légy szíves, hogy ha nem beszéltem volna normálisan, akkor hogy érthette volna meg. Ha csak nem pl. a kiejtésről van szó, mert nyilván van akcentusom. Ja, és előtte tanultam a németet, úgyhogy a kettőt néha kevertem (kiejtésben is). De a folyamatos beszédre nem lehetett panasz. A kínai amikor odamegy hozzád (amelyik nem tud rendesen) az kb. ilyen szinte nmegy, hogy "Szia, én lenni Lin Po etc., te nem tudni merre találni szupermarket?" Na, az évfolyamtársaim és én nem ilyen szinten nyomtuk az angolt, hanem folyamatosan, a nyelvtani szabályok (szórend, ragozás stb.) betartásával.

Mert gondolom az beszél normálisan, akiből mindezeket betartva folyamatosan árad a szöveg. A kiejtésben pedig előnyben van az, aki kisgyerek korától tanulja, vagy aki éppen olyan környezetben tartózkodik.

Tehát nem igaz, hogy itt szinte alig beszélnek még angolul is.

2011. febr. 17. 21:51
 62/80 anonim ***** válasza:

"Hát a kis 10 éves román kislány kisfiú folyékonyan beszél angolúl, a nyelvtanár az iskolában aki egyetemet végzett meg sem érti hacsak nem lassít le beszédben gyerekek gondolkozzatok.

Na én erről a hadarásról beszéltem. Én magyarul sem szeretem, ha gyorsan beszélnek, a NORMÁL tempót pedig angolul és németül is megértem. NEM a gyp-s lassúságút, a normálisat.

2011. febr. 17. 21:57
 63/80 anonim ***** válasza:
90%

Egyébként nem hinném, hogy majdnem minden román kisfiú/ kislány így beszélne angolul. Meg meg nézném azt a gyereket, aki tanulja érdemben max. 1-2 éve az angolt, mert 3 éves koráig ugyebár az anyanyelvén alig rak össze az ember értelmes összetett mondatot,az iskola első két évében sincsenek azon a szinten, hogy annyira hosszasan fejtsék ki a mondandójukat idegen nyelven (de még a sajátjukon sem). Szóval megnézném, ahogy beszédben lenyom egy egyetemet végzett embert, főleg, ha az olyan környezetben van, hogy folyamatosan használhatja az angolt.

Nálunk az előadásokon 90 percet beszéltek folyamatosan angolul ill. németül a tanárok. Tud ilyet egy 10 éves gyerek? Vagy akkor miről van itt szó?

2011. febr. 17. 22:03
 64/80 anonim ***** válasza:
90%

"A legkíválóbb szintű igazi finom felsőosztálybeli középkori arisztokrata stílus volt és így tanulják az R-ok. "

Na ha középkori már régen rossz. Akkor kb. lenne you helyett thee, your helyett thy stb. Mert a középkorban másképp beszéltek az angolok is.

2011. febr. 17. 22:10
 65/80 anonim ***** válasza:
Ja és talán te tudnád annak a több ezer magyarnak (mert szerintem van több ezer) a nyelvismeretét megítélni? Mert amikor én hallottam az évfolyamtársaimat is folyamatosan beszélni, akkor biztos nem az ugrott be, hogy ez is itt gügyög, meg hogy na, ezt is csak megérti az angol. Jó néhány év nyelvtanulás után szerintem az emberek összetudnak rakni mondatokat (összetetteket is, és egymás után sokat) nyelvtanilag is helyesen. Sőt olyan magyarokról is hallottam, akik kristálytiszta angol kiejtéssel beszélnek.
2011. febr. 17. 22:17
 66/80 anonim ***** válasza:
0%

Mert a tanárok sem tudnak semmit, hogyan tanítanák meg a nyelvet bárkinek is. A román nyelv hasonlít az angolra, de ettől függetlenűl sötét emberek élnek itt.

Kérdezőnek, minek vitatkozól ezekkel a korlátoltakkal ? Nem veszed észre hogy csak provokálnak ? Mindíg ugyanazokat az értelmetlen kérdéseket teszik fel !.

2011. febr. 19. 00:18
 67/80 anonim ***** válasza:
100%

"Mert a tanárok sem tudnak semmit, hogyan tanítanák meg a nyelvet bárkinek is. A román nyelv hasonlít az angolra, de ettől függetlenűl sötét emberek élnek itt".

Az egyetemen ezért tudnak nyelvészeti, irodalmi stb. témákból 90 perces előadásokat tartani.

Gratulálok.

2011. febr. 19. 09:58
 68/80 anonim ***** válasza:
100%

A válasz írója 36%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 00:18

Neked is annyi eszed van, mint amennyi látszik...

2011. febr. 19. 10:14
 69/80 anonim ***** válasza:
100%

Afrikában és Indiában is nagyon sokáig voltak ott az angolok és a franciák, töltöttek be a gyarmatosított országok kormányaiban vezető szerepet, ezért elterjedt a nyelvük.

Nem a nyelvérzékünkkel van a baj, hanem rossz a tanítási módszer, és az emberek nem látják értelmét a dolognak, pedig van, és el lehet sajátítani szórakoztatóan is.

2011. febr. 20. 20:03
 70/80 Kiraly Samu válasza:
77%

A magyar maskeppen kepezi a hangokat mint az angol. mas a nyelv pozicioja es maskepp veszi a levegot. De a legfontosabb differencia. Azert nem ertik meg a magyart, mert nem angolul gondolkozik, csak mondja a szavakat egymas utan. Kimaradnak a legfontosabb kotobetuk, rovid szocskak, mint "a", "the" "an", "at", "in", "or", "those", etc. Rendszeresen rosszul hasznaljak a multidoket vagy a tobbesszamot. Egy utan minden tobbesszamnak szamit. Tehat one table, two tables. Az angol mindent kulonir, nincs egybeiras.

A kiejtesrol nem is beszelve. Meg harminc ev utan is sokszor rettenetes. Mert nem figyelik a tevet, masok beszedet, csak mondjak, mondjak. A kezdok tulsokat beszelnek. Aki jol beszel, alig beszel.

2011. febr. 20. 20:18
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!