Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért nekünk van a leggyengébb...

Miért nekünk van a leggyengébb nyelvérzékünk?

Figyelt kérdés
Minden országban legalább az angolt beszéli szinte mindenki, de azt legalább nagyon jól. Magyarországon szinte alig beszélenk néhány szót még angolul is. Kis néger gyerek alig 10 éves és még az afrikai országban is folyékonyan keni vágja a nyelvet, pedig ott az oktatás napi pár óra a sátorban, mert akkora kánikula van hogy többet nem is lehet. Még a magyar középfokú nyelvvizsgás is kezdő mellette. Nem is beszélve azokról akik többségben vannak itt, még nyelvvizsgájuk sincsen, nem is tudnak útba igazítani egy külfőldit sem.
2011. febr. 13. 23:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/80 anonim ***** válasza:
tapasztalatomat*
2011. febr. 15. 18:53
 42/80 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, nyelvtan nélkül hogy lehetne beszélni? Általánosban már tulajdonképpen mindent megtanultunk 7. osztályra, amire alapozhattuk volna az angol nyelvtant is. Nekünk a német oktatás amiatt volt jó általánosban, hogy a tanár igenis erőltette a nyelvtant., rendesen megkövetelte az eseteket, igeidőket, stb. Nem csak a szókincset.

A húgom most angolt tanul, de a tanár nem csinál semmit, elszórakozgatnak (merthogy minek még a nyelvtannal bajlódni?), vicceket fordítanak, fogalmazást írnak (amihez nincs meg a tudásuk), és a rossz rögzül, gondold már meg, mekkora munka lesz ezt majd később felülírni a hülyeséget, amit beléjük neveltek? 10x nehezebb, mintha alapból jól tanulták volna meg, mert a tanár vette volna a fáradtságot, nem elunatkozta volna a készülést az órákra. Az meg a másik, hogy az ejtést is hanyagolják. Az egész osztály úgy beszél, hogy röhögnöm és sírnom kell egyszerre (pl. csoklíít) - fúúú, el fognak süllyedni szégyenükben, amikor majd bekerülnek egy gimnáziumba :S Így lehet tökéletesen megutáltatni valakivel a nyelvet, előre megalapozni a rossz, kínos élményeket.

Úgyhogy egyáltalán nem értek egyet veled.

2011. febr. 15. 18:53
 43/80 anonim ***** válasza:
(Utolsó vagyok, a kérdezőnek szánom.)
2011. febr. 15. 18:54
 44/80 anonim ***** válasza:
Vagyis: 18:52-es.:D
2011. febr. 15. 18:54
 45/80 anonim ***** válasza:
Én vagyok a második, aki a mai napon 18:53-kor írt. Le vagyok maradva, de szerintem tudjátok, kinek szántam még az előző (4.) oldalról.
2011. febr. 15. 18:55
 46/80 anonim ***** válasza:
És ne szóljatok be, mert siettem, és még így is lemaradtam :D
2011. febr. 15. 19:03
 47/80 anonim ***** válasza:

"Elírtam egy db betűt, most így biztos nem érted meg."

Úgy érted, hogy azótais tendenciózusan rosszul használod...

2011. febr. 15. 19:05
 48/80 anonim ***** válasza:
0%

""Elírtam egy db betűt, most így biztos nem érted meg."

Úgy érted, hogy azótais tendenciózusan rosszul használod..."

Szerintem inkább olyan helyesírásába kössél bele, akinek még egy mondatát sem lehet kiolvasni. Addig inkább vegyél vissza nagy orcádból. Vagy inkább szállj le a magas lóról , és ülj rá egy pónira...Mert baromira utálom az olyan embereket, akik beleszólnak mindenbe, de magukba nem tudnak nézni. Te talán mindenben jó vagy?:P Azt megnézném. Egy db betű elírása pedig nem a világvége. De úgy látom te ez alapján ítélkezel. Gratulálok, tipikus...

2011. febr. 15. 19:11
 49/80 anonim ***** válasza:
Nem vagyok hajlandó vitát nyitni.:D Úgyhogy ezzel le is zárom az egészet.
2011. febr. 15. 19:13
 50/80 anonim ***** válasza:

"volt ott egy amerikai származású, itt letelepedett tanár, akivel 20-30 perceket beszélgettem gond nélkül."

Persze:D De az Ő szintjén gügyögtél"

Az ő szintjén gügyögtem 20-30 percig értelmes, kerek, nyelvtani hiba nélküli mondatokban? Hát akkor én egy nagy mágus vagyok. A fickó pedig minden óráját folyamatosan angolul tartotta. Akkor az ő szintje lehetett alacsonyan, hogy az én szerény tudásommal felérhettem hozzá.

Hát még ha azt is elárulom, hogy voltak, akik nálam jobban beszéltek az évfolyamon. Akkor ők sem tudnak angolul, igaz?

2011. febr. 15. 19:26
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!