Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért nekünk van a leggyengébb...

Miért nekünk van a leggyengébb nyelvérzékünk?

Figyelt kérdés
Minden országban legalább az angolt beszéli szinte mindenki, de azt legalább nagyon jól. Magyarországon szinte alig beszélenk néhány szót még angolul is. Kis néger gyerek alig 10 éves és még az afrikai országban is folyékonyan keni vágja a nyelvet, pedig ott az oktatás napi pár óra a sátorban, mert akkora kánikula van hogy többet nem is lehet. Még a magyar középfokú nyelvvizsgás is kezdő mellette. Nem is beszélve azokról akik többségben vannak itt, még nyelvvizsgájuk sincsen, nem is tudnak útba igazítani egy külfőldit sem.
2011. febr. 13. 23:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/80 anonim ***** válasza:
90%

"Beszélni nem tudnál"

Őszintén szólva mostanában úgy megy, hogy vagy megy szépen folyamatosan, vagy nem- változó. Csakhogy már elég rég volt, hogy valakivel folyamatosan beszéltem volna bármelyik idegen nyelvet. De nem baj, nem sokára megyek ki Angliába- remélem. Sokkal jobb helyzetben leszek, mintha semmi közöm nem lett volna a nyelvhez.

2011. febr. 15. 19:39
 52/80 anonim ***** válasza:
94%

A válasz írója 92%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:26

Ne foglalkozz vele. Én már föladtam. Az agya nem látja el funkcióját.

2011. febr. 15. 19:44
 53/80 anonim ***** válasza:
Nyelvtan nem feltétlen kell...én pl. Angolból a legtöbb nyelvtant részt, amit veszünk, elolvasom, aztán elkönyvelem, hogy bár a szabályokat nem tudtam, de azt tudtam, hogy így lesz. Németből is jobban eltalálom a dolgokat, ha érzésből írom és nem megtanult nyelvtanra alapozom a dolgokat.
2011. febr. 16. 15:50
 54/80 A kérdező kommentje:

"Na tudtam, hogy valaki jön és befog szólni:P Szinte éreztem, ez a tipikus magyar hozzáállás a dolgokhoz"

egyrészt te szoltál be, és olyan dologban amiben nyilvánvalóan nincsen igazad. másrészt pedig nem a kérdésekre válaszolsz hanem csak ömlesztett butaságokat írsz.

nem beszélve hogy éppen ebben is nekem adsz igazat, mert mint írod a magyar hozzáálásról, hát igen ez is magyar dolog hogy nyelvet sem beszélünk rendesen:(.

"Utolsó, nyelvtan nélkül hogy lehetne beszélni?"

Lehet ! Kb mint a 10 éves afrikai kisgyerekek. Nekik sem tanítottak nyelvtant meg idétlen nyelvtani helyesírás teszteket amin csak megbukni lehet mert 10 hibapont alatt elégtelen, azaz három hibától. Amivel eléggé elveszzük mindennemű nyelvtantól/nyelvtanulástól a kedvüket:S.

A románoknál éppenhogy anyanyelvi szinten tanítanak angolt és ezért is sikeres !

"de a tanár nem csinál semmit, elszórakozgatnak (merthogy minek még a nyelvtannal bajlódni?), vicceket fordítanak, fogalmazást írnak (amihez nincs meg a tudásuk),"

Igen ! Sajnos velünk is elbetlizték az angolt:S.

"10x nehezebb, mintha alapból jól tanulták volna meg, mert a tanár vette volna a fáradtságot, nem elunatkozta volna a készülést az órákra."

Valóban !

"A fickó pedig minden óráját folyamatosan angolul tartotta. "

Nem kételkedtem abban hogy az angolok vagy amerikaiak tudnak angolúl ! És még Én vagyok a hülye, nem te nem látod el az agyi funkcióidat :D. Ja és........Ó ez most a 20:50-es vagy az előbbi jajj:D.

2011. febr. 16. 20:17
 55/80 anonim ***** válasza:
100%
Nem szeretem a troll kérdezőket D:
2011. febr. 16. 21:52
 56/80 anonim ***** válasza:

"A fickó pedig minden óráját folyamatosan angolul tartotta. "

Nem kételkedtem abban hogy az angolok vagy amerikaiak tudnak angolúl !

De amikor azt írtad kedves kérdező, hogy az ő szintjén gügyögtem, az kicsit furcsa volt.

Ha nem tudtam volna vele beszélni úgy, hogy ne legyek kínosan lassú, akkor azt mondtam volna, hogy hát megértetgettem magam meg elmakogtam valamit. És még egyszer mondom, nálam voltak jobbak is az évfolyamon. Igazából ennek a látszólagos öntömjénezésnek ez a lényege:

ha én is szépen, folyamatosan beszéltem, és még nem egy ember volt, aki nálam jobban vágta, akkor vajon van-e valami alapja a kérdésednek?

Meg hogy lehet valaki szintjén gügyögni? Vagy van valakinek annyi szókincse meg szóbeli gyakorlata, hogy folyamatosan beszéljen, és akkor beszél, vagy nullához közelítő szókinccsel és kevés rutinnal gügyög valamit.

Tegnap 19:26 és 19:39-es voltam.

2011. febr. 16. 22:40
 57/80 anonim ***** válasza:

18.51-es vagyok 83%os és a 86%osnak üzentem aki tegnapelőtt írt 18.29kor nekem.

"Na tudtam, hogy valaki jön és befog szólni:P Szinte éreztem, ez a tipikus magyar hozzáállás a dolgokhoz.

Jaj elnézést, hogy leírtam a tapasztalotam miszerint a magyar oktatás egy kalap sz@rt se ér. De mivel nem ez a kérdés, inkább nem írom le részletesen..."

Úgyhogy én nem neked szóltam be kérdező, hanem neki.

2011. febr. 17. 08:11
 58/80 anonim ***** válasza:
Tessék, nézd milyen sok helyen beszélnek angolul Afrikában.:) [link]
2011. febr. 17. 11:05
 59/80 anonim ***** válasza:
100%

Legalább arról szoknál már le, hogy azt, hogy angolul, hosszú ú-val írod!!! Rémes!!!!

És nem én vagyok a kiállhatatlan, hanem te!!! Azért nem beszéltek velem angolul a recepción Maliban, mert nem tudtak angolul....de szerencsére nekem nem csak az angol megy, hanem akkor már elkezdtem franciát is tanulni, és képzeld, úgy hajlandóak voltak velem beszélni.

Ja, és szerinted nem az angolok mentek Ausztráliába is? És nem ők küldték a misszionáriusaikat, akiket később megettek a kannibálok, mindenfelé a csendes-óceáni szigetekre?? Nem azért tudnak véletlenül azon a részen is angolul jobban, mint mi??

Szerinted Máltán miért tud mindenki angolul és máltaiul is??

Képzeld, azért mert drága lenne lefordítani a tankönyveket(ezt ott lakóktól hallottam), ezért inkább angol könyveket használnak az iskolában, így mindeki perfekt lesz suli végére.

Nálunk pedig tényleg elég szar az iskolai nyelvoktatás színvonala, de ez nem mindig a tanárok hibája.

Azt én is meg tudom erősíteni, hogy főleg az angoltanároknál elég nagy a fluktuáció az iskolákban.

Nekem 6 év alatt azt hiszem 5 angoltanárom volt...

2011. febr. 17. 16:24
 60/80 A kérdező kommentje:

"Úgyhogy én nem neked szóltam be kérdező, hanem neki"

Hát, örűlnék neki, ha nem szolnátok be egymásnak sem. nem tudom bazonosítani így sem, hogy ki éppen kinek vagy nekem vagy melyik másiknak szolt be és az korábban mit írt melyik másik hozzászólása. Csak a kérdésemre lívánok választ kapni.

"Tessék, nézd milyen sok helyen beszélnek angolul Afrikában.:)"

Mondtam, hogy ne linkelj, engem a valóság érdekel, nem fórumokat kell bújni, hanem ki kell nézni a világban mert ezek többnyire szándékosan manipuláltak és én is tudnék linkelni.

"Meg hogy lehet valaki szintjén gügyögni?"

mondom itt most nem te rólad van szó, hanem egy általános kérdésről. ha pl az utcán oda jönhozzád egy kínai vagy a piacon és valamit megpróbál összehordani magyarúl, mert érdekli valami vagy rád akar tukmálni valamit, na az a gügyögés, de ha nem nézel szét a világban akár itt a neten sem, nyílván azt sem tudod mi az. Ha nem tudsz érdemben válaszolni inkább más kérdésben fejtsd ki véleményedet.

Az hogy megértette az angol amit mondtál, nem azt jelenti hogy normálisan beszéltél, hiszen te is megérted azt a kínait aki az utcángügyög. Hanyagoljuk a nyelvismeretedet, mert te úgy sem tudod megítélni.

"És nem én vagyok a kiállhatatlan, hanem te!!! "

Egyrészt szokjál le hogy névelőt írsz oda ahova nem kell, az még rosszabb:D Másrészt én nem kiállhatatlanoztalak le.

Végűl, nem kell válaszolni a kérdésre ha nem tudsz mit, gyerekek ne itt civakodjatok egymással, arra vakó a cset.

"Ja, és szerinted nem az angolok mentek Ausztráliába is? "

Félreértesz , nem olvasod el vagy nem érted meg. Nem mondtam hogy angolok tanították nekik a nyelvet mégis beszélik méghozzá sokkal jobban mint itt.

"Képzeld, azért mert drága lenne lefordítani a tankönyveket(ezt ott lakóktól hallottam), ezért inkább angol könyveket használnak az iskolában, így mindeki perfekt lesz suli végére. "

Igen ! Na akkor ezt nálunk gazdagabb helyen be is lehetett volna vezetni.

"Nálunk pedig tényleg elég szar az iskolai nyelvoktatás színvonala, de ez nem mindig a tanárok hibája.

"

Igen, hanem kié ?

"Nekem 6 év alatt azt hiszem 5 angoltanárom volt...

"

Miért ? Ez érdekelne.

2011. febr. 17. 19:23
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!