Magyarokról mondták, Mit gondoltok erről?
ENRICO FERMI olasz atomfizikus (1901-1954)
Amikor Fermit megkérdezték, hogy hisz-e az űrlakókban, azt válaszolta: Már itt vannak magyaroknak nevezik őket!
ISAAC ASIMOV (1920-1992) orosz születésű amerikai biokémia professzor, iró (Science Fiction), történész, humorista:
Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok.
,,Azt például képtelen vagyok megérteni, hogy a -ba/-be és -baN/-beN között miért nem bír különbséget tenni a magyarok 70%-a? :S"
Szerintem azért, mert otthon így használták a szülők, ezért a gyerek is ezt tanulta meg. Az iskolában meg nem ragadt rájuk a helyesnek tartott változat, mert az otthoni hatás erősebb volt.
Én vagyok az, aki szerint a munkások jószívűek. Édesanyám a helyi KHT konyháján volt irodavezető, én pedig sokszor bejártam hozzá iskola után. Ez előtt egy gyárnak volt az irodavezetője, ahol szintén eltöltöttem rengeteg időt. Az egyik helyen anyukámat fúrta egy kolléganője, és az összes gyári munkás kiállt mellette. Amikor szülinapom volt, tortát sütöttek nekem az üzemben. Valahányszor ott voltam, mindannyian nagyon kedvesek voltak velem.
A városi konyhán, (ugye ahonnan az iskolákat, óvodákat, atb. látják el) ott találkoztam ezzel a jelenséggel, hogy cigire meg a legújabb, legmenőbb telefonra van pénze, de egy műfogsorra, vagy ennivalóra már nem. Ezt elítéltem n is, anyukám is, de ennek ellenére mindannyian nagyon kedvesek voltak, mikor anyukám megbetegedett, ők maguk hordtak nekünk ételt a konyháról, bármikor bármi baj volt, mindig ott voltak mellettünk, és anyukám is sokat segített nekik, tehát ez kölcsönös volt. Lehet, hogy folyton a Mónika Show meg a Valóvilág volt a téma, de legalább kedvesek voltak mindenkivel, nem voltak előítéleteik, volt bennük összetartás, és igenis óriási szívük volt!
Arról nem is beszélve, hogy ismerek 2 egyetemistát, akik kb. gyilkolni képesek, ha nem kaphatják meg az adott napi Barátok közt adagjukat......Szóval a diploma sem feltétlenül jelenti azt, hogy az illetőt nem szippantotta be a médiabutítás.
A korábbi kommentemben a cigis dolgot pedig nem az egyetemistákra értettem, hanem a dolgozó, családos emberekre.
Utolsónak: elég szomorú, hogy ennyire béna a magyar oktatás, hogy a szülők is a rossz példát mutatják a gyereknek, és még a nyelvtan tanár sem képes belőle kinevelni a hibákat.
07:52
Ez nagyon szép, és jó tudni, hogy vannak ilyen emberek, akik ennyire önzetlenek. Ettől függetlenül ez még nem jelenti azt, hogy minden munkás jó szívű. Én meg találkoztam olyannal, aki ott akart átverni, ahol csak tudott. Na bumm...
Én vagyok a 12-02 21:32-es gyári munkás.
Fiatal vagyok és 12 órás gyári munka (éjjeles-nappalos) mellett egyetemre járok. Nem vagyok a böfögőbajnok típus.
Minden gyárban vannak normális és undorító, tahó emberek.
Megjegyzem hogy a mi gyárunkban van egy "mag" akik már legalább három éve (a nagy része több) ott vannak. Azóta már csak bedolgozókat vesznek fel határozott időre. Tisztelet a kivételnek, de inkább azok között vannak az igazi "parasztok".
Egyébként régen nyaranta vett fel diákmunkásokat a cég. Hát hadd ne mondjam, milyen tahón és pofátlanul viselkedtek sokan. A "még fiatalok" nevezetű kifogás nálam nem ér semmit.
Nem mindenki azért dolgozik gyárban mert nem tudja többre vinni. A többség mondjuk igen. De én személy szerint azért mert a szüleim nem tudnának eltartani két nappalis egyetemistát a családban. Rajtam kívül vannak még bőven, akik azért dolgoznak gyárban, hogy el tudják végezni valamiből az egyetemet. Mert sajnos nem tudja mindenkinek apuci-anyuci kifizetni az éveket, hogy aztán a gyerek meg szépen végigbulizza és sorra bukdácsoljon a vizsgákon.
Megjegyzem, minden tudásom, képességem meglenne ahhoz, hogy irodában dolgozhassak. Csak ismerős és gyakorlat nélkül nem nagyon lehet bekerülni.
Utolsó te irigy vagy és savanyú.
Nem tudom, honnan szedted, hogy minden egyetemista, akinek a szülei fizetik a tandíját, az végigbukdácsolja az éveket. Nekem mondjuk az állam fizeti ki a tandíjamat, anyukámnak semmit nem kell fizetnie. Kapok ezen felül ösztöndíjat, mert jól tanulok, de dolgozni alig tudok, mert olyan hülye órarendem van, hogy sehova nem tudnék elmenni. Egyszer találtam itthonról végezhető munkát, az egy ideig jó volt, de annak vége lett. Úgyhogy én nem dolgozom, de a szüleim terhére sem vagyok, mégis jól tanulok, pedig még arról sincs szó, hogy saját magamnak fizetem a dolgaimat, ezért annyira megbecsülöm, hogy jól tanulok. Szerintem az már régen rossz, ha valaki azért tanul, mert sokba kerül neki....
Nem is ismerek ilyen embereket, mint akiket te a "kedves" sztereotípiáddal körülírtál.
Na akkor elmondanám hogy a 12 óra így néz ki: 3 nap nappalos aztán három nap szünet, aztán megint 3 nap nappalos aztán három nap szünet, utána 3 éjjeles, 3 nap szünet, megint 3 éjjeles és megint 3 szünet aztán folytatódik. Nem heti 3 napot dolgozol. Így megy folyamatosan a munkarend, hétvégén és ünnepnapokon is(karácsonykor is). Éjjeles után nincs is három teljes napod mert teljesen ki vagy ütve. Még ha fel is kelsz, teljesen kómás vagy egész nap.
Az egyetemistákról tényleg egy sztereotípiát mondtam, nyilván vannak kivételek.
Aki nem dolgozott soha gyárban, az lehetőleg ne mondjon már véleményt, hogy mennyire jó vagy rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!