Magyarokról mondták, Mit gondoltok erről?
ENRICO FERMI olasz atomfizikus (1901-1954)
Amikor Fermit megkérdezték, hogy hisz-e az űrlakókban, azt válaszolta: Már itt vannak magyaroknak nevezik őket!
ISAAC ASIMOV (1920-1992) orosz születésű amerikai biokémia professzor, iró (Science Fiction), történész, humorista:
Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok.
A Habsburg-uralom, azután a kommunizmus sikeresen kiirtotta a magyar emberből az önbecsülést. Ami magyar, az szar - ez a mai felfogás a legtöbb magyar fejében.
Ez szomorú, mert sztem a mi kultúránk az egyik legszebb, legértékesebb és leggazdagabb a világon. Talán nem véletlen, hogy épp a mi önbecsülésünket tiporták el... :-(
Sajnos igaz, második :S
CHARLES MAURICE TALLEYRAND-PÉRIGORD gróf (1754-1838) francia államférfi, diplomata mondta Napoleonnak:
Felség! Régi szokásuk a magyaroknak, hogy felnéznek nagyjaikra és büszkék múltjukra. Vedd el e nép múltját, és azt teszel velük amit akarsz."
Pedig büszkének kellene lennünk magunkra.
Én úgy is vettem észre, hogy aki büszke hazájára azt egyből lenézik...
Amerikában hallottam:
-Miről ismerni meg a magyarokat?
-A forgóajtón mögötted jönnek be és előtted mennek ki.
Én nagyon büszke vagyok rá, hogy magyar vagyok és amíg tudom ápolom a kultúránkat, ami Európa kincse.
De azért azt se feledjük el, hogy a hazaszeretet és az önbecsülés nem keverendő össze a sovinizmussal és saját magunk alaptalan túlbecsülésével.
Szép dolog az, ha büszkék vagyunk magunkra, de azzal, ha alaptalanul túlbecsüljük magunkat, legalább annyit ártunk, mintha alaptalanul lebecsüljük.
Utolsó 60%osnak üzenem hogy ha fura embereket akarsz látni,akkor javaslom Angliát,mert ott tényleg mindenki weirdo :)
A magyarok(az igazi magyarokra gondolok,akiknek a hagyomány,a címer,az Isten,a föld,a vidék,a család jelent valamit)ők nagyon közvetlen,kedves emberek,de ezek a másik "magyarok" mindent megtesznek hogy kiírtsák őket,hogy belülről bomlasszák Magyarországot.Ők magyarnak mondják magukat,de a szívükben egyáltalán nem azok.
Ők a viszályszítók.
A válasz írója 60%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 22:51
Teljesen igazad van!
Tényleg nagyon sok bunkó ember van , de szerencsére találkoztam nagyon kedves emberekkel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!