Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a határon tuli...

Mit gondoltok a határon tuli magyarokrol? Hogyan szavaznátok a kettös állampolgárság kérdésében?

Figyelt kérdés
2009. dec. 30. 21:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

én megadnám nekik a magyar állampolgárságot is.

De lehet, hogy valamilyen feltételhez kéne kötni. Például a magyar nyelv ismerete, vagy valami ilyesmi.

2009. dec. 30. 22:02
 2/11 anonim ***** válasza:
Én is megadnám nekik, de az természetes, hogy csak az lehet magyar, aki beszél is magyarul. Idén voltam Erdélyben... Nos, nem az itteni embereket akarom fikázni, de ott igazi jó emberekkel, igazi jó magyarokkal találkoztam. Mikor megtudták, hogy Magyarországról jöttünk, volt aki elsírta magát a boldogságtól, pedig akkor még nem is beszélgettünk bővebben. Ők mindenképpen megérdemlik!
2009. dec. 30. 22:12
 3/11 anonim ***** válasza:
Én is megadnám nekik. Végtére is ők is magyarok, csak nem ide születtek!
2009. dec. 30. 23:07
 4/11 anonim ***** válasza:
A határon túli magyarokat azért hívják magyaroknak, mert beszélik a magyar nyelvet. Aki nem ismeri az nem magyar. Nekünk határontúli magyaroknak, az iskolában egy plusz magyar történelem óránk is van, amikor csak magyarország történelmét tanulunk" és szeretjük, persze mindig vannak kivételek:( Amikor nem kaptuk meg, én akkor sem fogtam fel negativumként, mert a Magyarországi magyaroknak joguk van eldönteni, hogy kiknek akarnak utat engedni a saját hazájukba. Bár tény, hogy nagyon öröltünk volna, ha akkor megszavazzák a kettős állampolgárságot. X/L
2009. dec. 31. 00:12
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

első válaszoló vagyok.

Szerintem nem csak az a fontos, hogy az állampolgárságot megkapják.

Nem azt mondom hogy vissza kell állítani a teljes történelmi Magyarországot, de vannak olyan területek ahol csak magyar ember él, és mégis Romániához tartozik, mégis Szlovákiához tartozik, mégis Szerbiához tartozik. Na ezeket csatolnám Magyarországhoz, meg az összes olyat ahol kb 60% - 70%, (vagy 50% ?) a magyarok száma.

De ez jelenlegi pillanatban nem megoldható, sajnos.

Így a területi autonómia lenne a minimum. Had döntsenek a saját dolgaikról egy olyan településen ahol 99% magyar. Nehogy már az ilyen ügyeket is a másik ország rendezze...

Most kicsit ideges lettem... abba is hagyom

2009. dec. 31. 09:12
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Én határon túli magyar vagyok.Magyar iskolába járok.Nagyon szeretnék kettős állampolgárságot kapni.Azzal teljesen egytértek,hogy ismerni kellene a magyar nyelvet a kettős állampolgársághoz.
2010. jan. 1. 13:06
 7/11 anonim ***** válasza:
Bocs elírtam egyetértek
2010. jan. 1. 13:07
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha bárkinek is a világon járna magyar állampolgárság akkor azok ők... és csak utánuk a magyarországiak. És mindez kárpótlásul. Egyébként meg egy nemzet vagyunk mindenkinek ugyanúgy kijár.
2010. márc. 4. 15:26
 9/11 anonim ***** válasza:

Teljesen szívvel adnám!

17/F

2010. máj. 8. 21:04
 10/11 anonim ***** válasza:
A magyar népben legyen az határon túli vagy anyaország béli csak a nyelv közös.Aki nem beszéli a nyelvet még lehet magyar származásu valamelyik szülöje révén.Ezt kéne meghatározni az állampolgárság kérdésében.Amugy a magyaroknak nincsen közös genetikája mert egy sok nemzetiségböl összetett keveréknép.Mielött valaki hözöngeni kezdene olvasson utána az 1000 éves Magyarország cimü könyvben.Kb 24 különféle nemzetiség van felsorolva akik hazánk területén élnek,ezek a népek egymással keverednek évszázadok óta.A honfoglaló magyar vérvonalnak már már irmagja sincs nem beszélve az Árpádház kihalásáról.
2010. máj. 21. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!