Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek is a magyar nyelv...

Szerintetek is a magyar nyelv a 3. legnehezebb nyelv?

Figyelt kérdés

1.Kinai

2.Japán

3.Magyar?

2010. aug. 26. 09:54
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
82%

a magyar nem önmagában nehéz. önmagában semmivel nem nehezebb, mint bármely más nyelv.

a magyar elsajátításának nehézsége szerintem abban van, hogy meglehetősen különbözik a többi nyelvtől. egy angolnak könnyebb megtanulnia franciául vagy egy spanyolnak németül, mert még ha más nyelvcsaládba is tartoznak, akkor is több a hasonlóság a két nyelv között, mint ha a magyart tanulnák.

2010. aug. 26. 10:31
 12/61 anonim ***** válasza:
78%

Gondoljatok bele, hogy pld. csak az "ír" igénknek 101(!!) leírható toldalékolt alakja van. Csak egy igének a sok közül, amely alakok egy külföldinek kikövetkeztethetetlen (ez de szép szó :D), logikátlan, egyszerűen "csak" megtanulható, bebiflázható.

...és akkor még hol a többi ige, meg a rengeteg egyéb szófaj, alak és idő?

A magyar az első 3 legnehezebbe tuti, hogy benne van, de közel sem vagyok biztos benne, hogy a kínai is.

2010. aug. 26. 10:31
 13/61 anonim ***** válasza:
80%
A kínai biztosan nagyon nehéz, mert a hangsúlyokra épül, az írásról már ne is beszéljünk. Nem ismerem a többi ázsiai nyelvet, sem a felépítésüket, de valószínű azok is hasonló nehézségűek mint mondjuk a japán. Hogy az ázsiai nyelvek után egyből a magyar jön-e azt nem tudom, de nehéz, és összetett nyelv az biztos. De szerintem hülyeség is sorrendet felállítani, mert lehet nem mindegy hogy milyen anyanyelvű akarja megtanulni, és hogy milyen a nyelvérzéke, stb.
2010. aug. 26. 10:42
 14/61 anonim ***** válasza:
85%

Én nem tudom, hogy a 3. legnehezebb nyelve, de nagyon nehéz az már egyszer biztos, elég ha megnézzük a mai magyar fiatalságot, még ők sem tudnak rendesen magyarul, sőt még én sem.

Ami biztos, hogy a spanyol az nagyon egyszerű.

2010. aug. 26. 10:42
 15/61 anonim ***** válasza:
35%
menny el az etiopiaiakhoz es tanuld meg az o nyelvuket XD par ev alatt sikerulni fog
2010. aug. 26. 10:50
 16/61 anonim ***** válasza:
89%
"menny" egy nyelvi kérdésnél öcsém, hát te se süllyedhetsz már mélyebbre :D
2010. aug. 26. 10:52
 17/61 anonim ***** válasza:
52%

Micsoda baromság. Hányszor kell még ezt megcáfolni, hogy rögzüljön?

A magyar nehézség szempontjából az európai középmezőnyben van, könnyebb az ÖSSZES szláv nyelvnél, miközben valóban nehezebb a germán és újlatin nyelveknél. Tehát kb. a némettel van egy szinten, vagy annál kicsit nehezebb, a csehnél, lengyelnél stb. egyértelműen könnyebb.

A "kínai" (olyan nyelv nincs, van viszont pl. mandarin és kantoni, melyek közül a kantoni nehezebb, mint a mandarin) nem valószínű, hogy a legnehezebb. Sokak szerint a koreai a legnehezebb, megint mások szerint a japán. Tény, hogy sokan a mandarint és a kantonit teszik az első helyekre.

A kínai, japán, koreai stb. nyelvek után nehézségben az arab nyelvek következnek (azért nyelvEK, mert igazából ilyen sincs nagyon, hogy "arab nyelv") és sok más ázsiai nyelv (pl. a vietnami).

Persze egy sor egzotikus nyelv van (észak-amerikai indián nyelvek stb.), amelyek százával nehezebbek, mint a magyar. A kaukázusi és balti nyelvek dettó.

Halvány fogalma sincs a nyelvekről annak, aki szerint a magyar a legnehezebb nyelvek között van. Ezt csak azok mondják, akik nem beszélnek idegen nyelveket és így nincs összehasonlítási alapjuk.

2010. aug. 26. 10:57
 18/61 anonim ***** válasza:
45%

10:31

"Gondoljatok bele, hogy pld. csak az "ír" igénknek 101(!!) leírható toldalékolt alakja van."

Remek példa. Ír spanyolul escribir. Mint a legtöbb spanyol igének, neki is 115 alakja van. A spanyolról mindenki tudni véli, hogy az egyik legkönnyebb nyelv. Akkor hogy is van ez?

2010. aug. 26. 11:01
 19/61 anonim ***** válasza:
100%

Én perfektül beszélek szlovákul és nem tartom nehéznek. SOKKAL nehezebb számomra a német. A szlovák és a cseh nyelv nagyon hasonló, de a csehet nehezebbnek mondanám egy kicsit.

Nem nagyon értek a dologhoz, de abban biztos vagyok, hogy nem a szlovák a legnehezebb nyelv a világon.

2010. aug. 26. 11:05
 20/61 anonim ***** válasza:
71%
nem
2010. aug. 26. 11:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!