Szerintetek is a magyar nyelv a 3. legnehezebb nyelv?
1.Kinai
2.Japán
3.Magyar?
a magyar nem önmagában nehéz. önmagában semmivel nem nehezebb, mint bármely más nyelv.
a magyar elsajátításának nehézsége szerintem abban van, hogy meglehetősen különbözik a többi nyelvtől. egy angolnak könnyebb megtanulnia franciául vagy egy spanyolnak németül, mert még ha más nyelvcsaládba is tartoznak, akkor is több a hasonlóság a két nyelv között, mint ha a magyart tanulnák.
Gondoljatok bele, hogy pld. csak az "ír" igénknek 101(!!) leírható toldalékolt alakja van. Csak egy igének a sok közül, amely alakok egy külföldinek kikövetkeztethetetlen (ez de szép szó :D), logikátlan, egyszerűen "csak" megtanulható, bebiflázható.
...és akkor még hol a többi ige, meg a rengeteg egyéb szófaj, alak és idő?
A magyar az első 3 legnehezebbe tuti, hogy benne van, de közel sem vagyok biztos benne, hogy a kínai is.
Én nem tudom, hogy a 3. legnehezebb nyelve, de nagyon nehéz az már egyszer biztos, elég ha megnézzük a mai magyar fiatalságot, még ők sem tudnak rendesen magyarul, sőt még én sem.
Ami biztos, hogy a spanyol az nagyon egyszerű.
Micsoda baromság. Hányszor kell még ezt megcáfolni, hogy rögzüljön?
A magyar nehézség szempontjából az európai középmezőnyben van, könnyebb az ÖSSZES szláv nyelvnél, miközben valóban nehezebb a germán és újlatin nyelveknél. Tehát kb. a némettel van egy szinten, vagy annál kicsit nehezebb, a csehnél, lengyelnél stb. egyértelműen könnyebb.
A "kínai" (olyan nyelv nincs, van viszont pl. mandarin és kantoni, melyek közül a kantoni nehezebb, mint a mandarin) nem valószínű, hogy a legnehezebb. Sokak szerint a koreai a legnehezebb, megint mások szerint a japán. Tény, hogy sokan a mandarint és a kantonit teszik az első helyekre.
A kínai, japán, koreai stb. nyelvek után nehézségben az arab nyelvek következnek (azért nyelvEK, mert igazából ilyen sincs nagyon, hogy "arab nyelv") és sok más ázsiai nyelv (pl. a vietnami).
Persze egy sor egzotikus nyelv van (észak-amerikai indián nyelvek stb.), amelyek százával nehezebbek, mint a magyar. A kaukázusi és balti nyelvek dettó.
Halvány fogalma sincs a nyelvekről annak, aki szerint a magyar a legnehezebb nyelvek között van. Ezt csak azok mondják, akik nem beszélnek idegen nyelveket és így nincs összehasonlítási alapjuk.
10:31
"Gondoljatok bele, hogy pld. csak az "ír" igénknek 101(!!) leírható toldalékolt alakja van."
Remek példa. Ír spanyolul escribir. Mint a legtöbb spanyol igének, neki is 115 alakja van. A spanyolról mindenki tudni véli, hogy az egyik legkönnyebb nyelv. Akkor hogy is van ez?
Én perfektül beszélek szlovákul és nem tartom nehéznek. SOKKAL nehezebb számomra a német. A szlovák és a cseh nyelv nagyon hasonló, de a csehet nehezebbnek mondanám egy kicsit.
Nem nagyon értek a dologhoz, de abban biztos vagyok, hogy nem a szlovák a legnehezebb nyelv a világon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!