Szerintetek is a magyar nyelv a 3. legnehezebb nyelv?
1.Kinai
2.Japán
3.Magyar?
Azért mint nyelvtanár (angol-német, tanultam oroszt) gondoljatok bele a következőkbe mint magyar nyelvtani jelenségek, melyekkel egy idegen találkozik!
- hangrendi illeszkedések, toldalékolások nagy száma
- alanyi/tárgyas ragozás, nagyon sok magyar nincsen vele tisztában
- igekötők használata
- egy mondaton belül a szavak elhelyezkedésének viszonylag sok lehetősége (nem kötött szórend)
És ez csak egy pár példa, lehetne még sorolni.
Megnyugtatásul közlöm, hogy a magyar sokkal nehezebb mint a német vagy pl. az orosz, de nem tudom, hogy a kínai vagy a japán után következik.
De nagyon nehéz, tapasztalatból tudom, tanítottam külföldieket.
Biztosan állítom hogy minden relatív.
Nem ugyanaz megtanulni mondjuk egy finnek és egy szerbnek a magyar nyelvet, mivel a finnekkel valamilyen szinten nyelvrokonok vagyunk nekik elvileg könnyebb megtanulni. Ugyanígy a románoknak a franciát, lehetne még példákat sorolni nyelvrokonságra.
"A kérdező kommentje:
Már bocs, de ez a link egy vadbaromság.
"A világon egyedül a szlovák nyelvnek van 7 esete (Nominatív, Genitív, Datív, Akuzatív, Lokál, Instrumentál a Vokatív), kiemelt szavai (i – y), a melléknevek és igék ragozása. Tulajdonképpen a szlovák nyelvben ragozni kell az összes szófajt."
Ez ugyanígy van a horvátban is, mégis érdekes módon azt a legkönnyebbek közé teszi. Ez egy hülyeség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!