Reális az Urál-Altáji nyelvelmélet?
Amúgy egyetlen egy valamit mondtál, az st-vel kapcsolatban, én meg erre mondtam, hogy a ts a metathese, nálam mindig az volt, úgyhoyg nem tudom, hogy te honnan szedted? Jah a tudományból biztos.
De látod, ez a 21. század, hogy a baromság már nem hat, ez a posztmodern, és előbb vagy utóbb feljön a törzsi, a valós.
Elébb volt a Kiste,vagy kista ebből lett a kocsi, majd a németbe Kutsche és ebből lesz a kussé. Számomra a methatese a ts.
Mondtál még valamit, hogy miért lenne s-ből d, mert ez a magyar, germagyar nyelv.Nekem ez alap, nem tehetek róla, hogy az értelmiségiek rosszul mérték be a dolgot, mert nincs eszük.
Basjó-badjó, bogyó. Amúgy egy Munkácsi nevű is megjegyezte, hogy a bas sokkal valószínűbb, hogy a bogyó legyen, mint a pula, perzse ő zátemnyelviek között nézett szét, és nem a germánban, viszont a basjó-ból már bogyó lesz, ahogy a ludjó-ból lotyó, vagy a falt-ból fágy, mert fel aztán faj, majd kausatívban jt összeolvad, és lesz fágy, viszont egy másik nyelvre, mondjuk németre, az ipa szerint már methatézis lenne.
Aki ezt nem érzékeli, amikor magyarul beszél, hát arra nem tudok mit mondani! De tényleg, én így beszélek.
Miközben persze fikázol, a te hitledet akarod fenntartani. De ez mindegy, az értelmiségiek alkonyával egyben, történelmi szükségszerűségként is, a valóság fog megjelenni, csak kifejeztlenül, de idővel a szavak visszaállnak majd, mert a valóság az a gyom, nem a művletség.
Érdekes, hogy valakiben megvan a Drang, a nyelvi Drang, viszont benned nincs meg, mert értelmiségi vagy vagy Kipcsák, az elég ahhoz, hogy libcsi önkényuralmi elven elnyomják a szavak valódi jelentését.
Akárhogyis nem nyelvész vagy akkor, vagy ha igen, akkor az a nyelvészet, és akkor a kritikám helytálló, és ezért se veszem figyelembe a nyelvészetet, főként a magyart.
Ha te elnevezed mondjuk családnak, ami nem az, de ezt a szót haszbálod rá, de más és a nyelvi ösztön ezt máshogy láttja, akkor csak erőszakkal tudod fenntartani az elképzelésed, és nyelvész vagy, úgyhogy rá akarod az ideológiád, ami nem a nyelvből van, erőltetni másra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!