Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Reális az Urál-Altáji nyelvelm...

Reális az Urál-Altáji nyelvelmélet?

Figyelt kérdés
Ugye,az MTA hivatalos álláspontja az,hogy uráli nyelv vagyunk,rengeteg török jövevényszóval.Az utóbbi időben elkezdtem foglalkozni a témával,hasonlóságokat gyűjteni.Azt tapasztaltam,hogy oké az alma-elma példát mindenki ismeri.Azt tekintsük jövevényszónak.A jövevényszavakon kívül viszont alap szókincsbeli hasonlóságok is vannak a török népekkel. Pl. anya-ana(azerbajdzsáni),apa/atya-aba(Gagaúz)-ata(török),iker-ikez(török),Sok-cok(török,azerbajdzsáni). Természeti jelenségek,életmód: tenger-tengiz(türkmén),hal-balik(török).Szóval mennyiséghatározók,rokonságnevek,illetve néhány tucat alapvető természeti jelenségre vonatkozó szó is ide sorolható.Ezekben a szavakban nem hasonlítunk sem a finnekre,sem az észtekre például.A ragozásunk nagyon hasonló. Pl. birtokos névmásnál az -im,um,-üm ragok a török,azerbajdzsáni,üzbég,tatár nyelvek esetében is.Enyém,Enyim. Van létige az azerbajdzsáni nyelvben var. Ez pedig eléggé alapszó szerintem.Továbbá a hasonlító szerkezet is hasonló.Amennyiben a japánt és koreait Altáji nyelveknek vesszük,akkor azt a kapcsolatot véljük felfedezni,hogy a világon pusztán ez a 3 nép a magyarral együtt írja a vezetéknevet a keresztnév elé.Internetes médiában külföldiek(legtöbb angol) véleménye alapján a magyar hangzásra sokak szerint hasonlít a törökre,kisebb részük szerint pedig nagyon a japánra.Én nem zárom ki,hogy fennállhat rokonság velük.Urál-Altáji az egy egységes nyelvcsalád úgy gondolom.Nem fura,ha belegondolunk abba,hogy a szanszkrit és skót gael kelta nyelv egy nagy Indo-európai nyelvcsaládba tartozik.Szóval ilyen esetben mi zárná ki a magyar és a török/mongol népek,illetve japánokkal/koreaiakkal való rokonságát?Mit gondoltok erről?19/F

2020. máj. 20. 16:22
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 Gelimerous ***** válasza:
16%

Nem tudom, hogy itt mi a különbség az érzés és az ismerés között.

Akiben nincs érzés, az eljuthat megismerésen át is valamihez, de az csak egy lenyomata a valódinak.

A nyelvet az én 21. századi nyelvbemben egy entitásnak veszem, aminek van akarata, úgymond, olyan heideggeri módon.

A nyelv rányt akar mint írtam, ezen felül az embernek nincs önkényes akarata, mert nem választás kérdése. Ha a nyelvészek elkezdenek mindenféle ostobaságot összehordani, akkor a nyelvben lévő immunrendszer reagál. Van bőven szó, mint mondjuk a család és sok más, vagy olyan alapvető szavak, mint a hír, vagy az árt.A nyelv dühös lesz, mert véleményezni, választani akarnak valamit, viszont a nyelv nem véleményezhető. A nyelvészek munkája miatt nálam totális a kognitív disszonancia, mert én csak germagyarban értem meg a szavakat, újmagyarban nem.

Vegyünk egy bírósági tárgyalást: én kinyírom azt aki ránézett a nőmre, azért mert nekem ártott ezzel(artjan), és én dühös lettem, irigy, arg, argjó, mert ártásom lett, viszont én mindig is mondani fogom, hogy én nem ártottam, hanem nekem ártottak, és igen irigy voltam, mert argjó voltam. De ennél durvábbak is vannak, amiket nem értek, nem is fogok, mert helytelenek.

Természtesen Bundenz esetében kétlem, hogy Német lett volna, mert esztétikai ítélet által(Kant, Nietzsche), már éreznie kéne, viszont nem érzi, ezért Kipcsák.

Nietzsche a demokráciát ráveri azokra, akik nem Árják, míg Hitler azt mondja, hogy a német nép nem teljesen Germán, mert akik bolsevíkok, azok nem Germánok, ezért demokraták, vagy bolsevíkok.

Ugyanezt a logikát alkalmazom Bundenzre is.

2020. máj. 22. 11:40
 52/65 Gelimerous ***** válasza:
0%

Nem erről szólt a monológod, hogy a nyelvet érezni kell, nem ismerni? Amúgy mit dolgozol civilben?

Látszik, hogy nem vagy Magyar, hogy lehet élni, amikor a létem házát is ellopják? Élni: alan, enni, nőni, baszni.

A legalapvetőbbek nem elviselhetők az újamygar, unverzális világban.

Hogy lehet bármit is tanulni, ha mondjuk még a fogalmakat is unverzalizálják, mint a hír? A hír alapja az indogermán kir, ebből jön a germán hir, illetve a hirom, hiroms, rokona a Ruhm, hermjan elmesélni.

A mai magyar nyelv a hírt a news-val hozza összefüggésbe, és olyan attribútumokat ad neki, amik épp ellentétesek.

Ezek mindennapi disszonanciát váltanak ki, és egy rossz érzést, amitől a nyelv dühöng.

Mivel én dühöngök, nem értem a hírt újmagyar-libcsin, de azt értem, hogy mi germagyarul, úgy bennem van, és a nyelv is.

2020. máj. 22. 11:48
 53/65 anonim ***** válasza:
100%

Klinikai eset vagy, tudod e? Akkor most kipcsák vagyok, vagy libcsi? Döntsd már el, mert hogy a turanisták (kipcsákozók, ami nem vagyok, ahogy balliberális sem) erősen jobboldaliak és konzervatívak. És még én mondok ellen magamnak.

Te barátom olyan vagy, mint egy turanista, csak még rosszabb.

2020. máj. 22. 13:33
 54/65 anonim ***** válasza:
100%

Ja igen. És nem létezik "indogermán". Indo - Európai van, azon belül vannak az Indo - Iráni, Szláv, Germán nyelvek például.

Te szerintem valami hobo vagy, aki idegeneket állít meg, hogy rájuköntse a hülyeségeit. Megtanultál egy csomó idegen szót, amit az egyetem ablaka alatt csövezve meg - meghallottál, aztán behaluztad magadnak, hogy tudod a jelentésüket is, de mint erre mások már rávilágítottak, nem így van.

2020. máj. 22. 13:38
 55/65 Gelimerous ***** válasza:
0%

Ja igen. És nem létezik "indogermán". Indo - Európai van, azon belül vannak az Indo - Iráni, Szláv, Germán nyelvek például.

Te szerintem valami hobo vagy, aki idegeneket állít meg, hogy rájuköntse a hülyeségeit. Megtanultál egy csomó idegen szót, amit az egyetem ablaka alatt csövezve meg - meghallottál, aztán behaluztad magadnak, hogy tudod a jelentésüket is, de mint erre mások már rávilágítottak, nem így van.

Már megint írnád át a dolgokat, libcsi? Indogermán van, nem indoeurópai.

Te jó ég.

Látom nem akarod felfogni, hogy mi a magyar nyelv, nem akarod egyszerűen.

A Kipcsák az egy libcsi, merthát domrácia, ahogy a konzervatív is libcsi, mert az nem a törzsi, hanem libcsi.

Én például germán vagyok, meg nietzscheiánus, ezért nem a libcsi az még keresztényi is, törzsi pogány nézőpontból.

A kipcsákizmus is egy libcsizmus, ha megnézzük a germagyarsággal szemben, és a democsokrácia miatt van.

Turanista? Nekem az egy finnugrista, nincs különbség a kettő között.

Mint mondtam, a személyiségzavaros Kipcsák a Finnugor.

2020. máj. 22. 13:43
 56/65 Gelimerous ***** válasza:
0%

Te miről beszélsz? Egyetem? Olyan hülyék mint te? Voltam, anno szét is téptem az indexem, olyan hülyék vannak ott meg libcsik mint te.

Nem akarod felfogni inkább te, hogy hülyeségeket beszélsz?

Én nekem hivatalosan 8 általánosom van, mert én rtem a magyar, germagyar nyelvet, de te nem akarod felfogni még mindig, hogy mit mondok.

Neked, ha voltál Egyetemen,és ez megátszik, mert nem tudsz magyarul, nincs jogod belepofázni nyelvi kérésekbe, mert tenked nincs közöd a nyelvhez.

Amit művileg megalkotnak, az nem valóság,, mert művi, ezotéria, míg a valóság a gyom, mert az visszajön.

Egy primitív és te közötted nagy a távolság, mégpedig, hogy képtelen vagy megérteni a nyelvet, csak egy primitív, törzsi tudja, és ez igaz is, ha megnézzük a 150 éves hülyeség halmazt, amit magyar tudománynak mondanak.

Ha más eddig nem jött rá, hogy germagyar a magyar, akkor az bizony szándékos terelés.

Elhiheted, hogy egy Ősgermagyar szét röhögné magát azokon a baromságokon amiket beszélnek a nyelvészek, micsoda szakadék van a két emberfaj között, az ezotérikus egyetembui, és a sebekkel tarkított Berserker között!

2020. máj. 22. 13:49
 57/65 Gelimerous ***** válasza:
0%

Akkor most kipcsák vagyok, vagy libcsi? Döntsd már el, mert hogy a turanisták (kipcsákozók, ami nem vagyok, ahogy balliberális sem) erősen jobboldaliak és konzervatívak. És még én mondok ellen magamnak.

Tényleg nem értelek, biztos, ezt a régi nem megérthető modernből hozod. Nem tudok az egészről semmit, mert az hittem történelem vége van.

21. században. Már mondtam, én nem vok egyetemi marha, mert az agyzsugorító, de ha a művi dolog elveszne, akkor bizám a germagyar egyértelmű lenne.

az egész baromságokat amit te beszélsz meg kell tanulni, de én nem tanultam meg, én pár évvel ezelőttig nem is halottam az egész török dologról, de visszanézve egy libcsizmus volt.

2020. máj. 22. 13:56
 58/65 Gelimerous ***** válasza:
0%

Na akkor libcsi=szolga=liberti, mert minden törzsi jogban a liberti az elengedett, amit értek.

Én törzsi vagyok, mert a törzsi szokásjogban van arány, rendszer, harmónia, és fel lehet fogni könnyen, nem úgy mint a modern libcsi jogot(libcsi a 200 éves jog, a gyilok és az ölés megkülönböztetése mondjuk).

A gyilok: az indogermán gel tőből, ami szúrni, kínozni, ami killen, illetve qualen. Gyilkosság aljas, mert rejtett, mint a tolvajlás, hozzá kapcsolódik is. Gyilkolok: gyil+kó+ok Verlaufsform

Az ölés az indogermán uel tőből van, ami harcolnit jelent, rabolni, tehát nyílt. Ölés: öl+as gót képző, ölök: wal, uel+ok Verlaufform.

Libcsizmus például nem tudni az öl és a gyilok közötti különbséget, hanem megszüntetni.

Libcsizmus a stalad-ot valami szlávnak tartani, mert az egy germán szó a stalad, állalad, és pontosan megmondja, hogy mit is jelent.

A libcsi és a szabad az két külön dolog. Például a szabad a sippés, és a liberti, meg a levél, a nem szabad, mint a riba, szajha, lotyó(lösen, libcsi).

Na ez nagyon hosszú lenne...

2020. máj. 22. 14:10
 59/65 anonim ***** válasza:
100%

Jót szórakoztam rajtad, egy kis ideig még az is felötlött bennem, hogy egy lelkes troll vagy, de ahhoz túl hamar válaszolsz nekem. Látszik, hogy a szívügyed a dolog. Viszont minden egyes mondatoddal veszítesz a hiteledből.

Ha téged nem is lehet észhez téríteni a beszűkültséged miatt, akkor legalább azt sikerült elérnem, hogy megmutasd mindenkinek mekkora különlegesség vagy, így az első kommenteded annyian sem fogják komolyan venni, amennyien amúgy tették volna.

Érdekes lenne kideríteni, hogy mi állhat egy ilyen zavarodott elméjű ember hátterében, mi történt az élete során, amitől így kisiklott a józan esze, mi sarkallta arra, hogy egy saját maga által kreált párhuzamos dimenzióban éljen. Azt senkinek sem tudod bemesélni, hogy nem így van, mert habár ízlések és pofonok, de egy csillagos értékelésből képzelem, hogy amúgy mennyire vagy komolyanvehető. Már csak inkább sajnállak. Úgyhogy dühöngd csak ki magad a germagyar agyszüleményeddel, hordj el nyugodtan libcsinek, meg kipcsáknak, aztán menj, oszd az igét máshol, én kiszórakoztam magam.

2020. máj. 22. 14:11
 60/65 Gelimerous ***** válasza:
0%

Én még csak a troll szót se értem. A troll lehet egy troll, aminek a trottyos a rokona, vagy a dúl tőből, vagy düh tőből, a dőre, vagy dühor. Ha abból, akkor az pozitív, tehát troll vagyok, mert primitív is vagyok.

De persze a troll egy libcsi diszkvalifikáló dolog, mert akkor azzal aki troll lesz, nem kell foglalkozni, hogy a libcsi vallást tovább lehessen folytatni.

Perzse troll Negan vagy Dr. Hoose is, és mindegyik nagyon dúl, meg dühör. :D7

Ha ha troll úgy valaki, mint dőreségeket beszél, akkor az te vagy, nekem ez troll, ahogy az egész tudomány.

Hitel? Nekem mindegy én nem te vagyok. A nyelv nem a hitel kérédse, nem értem, hogy te hogy jössz ide?

Te szerinted nekem az kell hogy komolyan vegyenek? Nem, hanem az igazság. Hazudhatnék, hogy máshogy van, de az olyan nagy baromság és hazugság lenne mint a hivatalos tudomány. Miért hazudjak, hogyha nem úgy van?

Zavarodott? He? mint mondom a vér, a 21. század a nyelv áll az egész mögött. Zavarodott az igazából te vagy, mert amit nyomsz az zavaros, mert érthetetlen. Tudom, ti libcsik arra mondjátok ami zavaros, ami nektek nem tetszik. De ha nektek nem tetszik a germagyar, ha valami az, akkor ti most Magyarok vagytok, vagy zavarodottak. Esztétikai ítélet megzavarodása, hogy valamit zavarosnak nevezel.

Még te nevezel engem beszűkültnek, aki nem képes kijönni a vallásából?

2020. máj. 22. 14:25
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!