Jártál már úgy, hogy valamit tájnyelven mondtál, és a körülötted lévők nem értették meg?
Figyelt kérdés
Melyik volt az a szó?2010. jan. 28. 13:20
41/51 anonim válasza:
Díbolni kecskeméti kifejezés, szinte csak a környéken ismerik, azt jelenti, hogy rombolni, pusztítani.
42/51 A kérdező kommentje:
Mi még lobozni is szoktunk. Én legalábbis mindenképp.
2010. márc. 22. 10:34
43/51 anonim válasza:
A díbolnit Békés megyében is ismerik!
44/51 A kérdező kommentje:
Úgy, hogy Békés megye egész területén, szerintem nem, de mi békésiek vagyunk, és ismerjük.
2010. márc. 24. 08:34
45/51 anonim válasza:
Tedalajja...
Ezt kezdö technikus koromban mondta nekem egy acégnél dolgozó néni..nem értettem...csomószor elmondta ,mert tejipar lévén folyta tejszin 1000rel a földre,aztán rámrivallt..mát nem érted tedd már alá.. :-)
46/51 anonim válasza:
A válasz írója 89%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 01-28 16:15
Igen én is felismertem, hogy zalai vagy :D
Anyunak mondta még a mami, hogy vidd ezt a csekmetet a pecóba... Anyu meg: Mit vigyek hova?
47/51 anonim válasza:
Mellesleg nem is tudtam, hogy a mácsik meg a barátfüle tájszó lenne... Meg amúgy Vasvári ismerőseim is tócsinak hívják a prószát.
48/51 anonim válasza:
Én a munkahelyemen (győrben) összeírtam hogy ki hogy hívja a (nálunk) cicegét. lett:
-lapcsánka, bere, berét, tócsni, fuszekli, posztorka
és ez egy helyen. :)
Egy exem meg azt mondta, igazítsuk meg a kanapén a takarót, mert lahásmáltuk :). Lett akkora röhögés.....
49/51 anonim válasza:
mi a takarót Békésben inkább lerümpföljük/ szétrümpföljük :)
50/51 A kérdező kommentje:
Mit csinálsz a takaróval? Én békési vagyok, de nem tudom, mit jelent, amit mondasz.
2010. ápr. 26. 23:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!