Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért van manapság ilyen sok...

Miért van manapság ilyen sok nagyképű ember?

Figyelt kérdés
Sajnos nagyon sok helyen tapasztalom, és nagyon zavaró, sokak ok nélkül, vagy nagyobb feneket kerítenek, mint kéne :(
2010. máj. 27. 16:19
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
A csendes,visszahúzodó ember nem egyenlő a sunyival!!!Ilyen lehet egy beképzelt ember is,bárki...
2010. máj. 27. 23:07
 22/32 anonim ***** válasza:
Nem azt írtam,hogy egyenlő vele,hanem azt,hogy mindegyik táborban vannak jó és rossz emberek.Én is alapból csendes vagyok,mégsem hiszem,hogy sunyi lennék,és nem is ez a jellemző,csak azt írtam,előfordulhat.Ugyanígy egy nagyszájú,társaság középpontja ember is lehet rendes is,de nagyképű is.Sajnos általában a nagy vezéregyéniségek rettentően beképzeltek,nem mindegyik,de a többség.S ez irritáló.Egyébként nem lenne baj azzal,hogy mások vagyunk,de a nagyképű, ,,én szartam a spanyolviaszt" viselkedés kiakaszt.Sajnos ez egyre elterjedtebb.Hiába,az egoistáké a világ lassan...
2010. máj. 27. 23:42
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként nem lenne baj azzal,hogy mások vagyunk,de a nagyképű, ,,én szartam a spanyolviaszt" viselkedés kiakaszt.Sajnos ez egyre elterjedtebb.Hiába,az egoistáké a világ lassan..."

Egyetértek Veled,és sajnos ez a tény..:( Lehet nekünk is kicsit temperamentumosabbnak kéne lenni...,bár ha magamról van szó akkor azért kinyitom a számat,nem hagyom magam!!

2010. máj. 27. 23:46
 24/32 anonim ***** válasza:
40%

Lehet, hogy a nagy hangúak zsebelik be az összes dicsőséget, de a csendesek építik a társadalmat.

Egyébként az én munkakörömben 80%-ban a nagyotmondás számít, 20%-ban a tényleges szakmai tapasztalat. Ha azt mondom, hogy ugyan ezt és ezt nem tudom, de majd belejövök, akkor el is küldenek. Mindig azt kell mondani, hogy persze főnök, megcsinálom, akkor is, ha éppen fogalmam sincs az adott területről. Előbb eladom magam, a megvalósítás problémája utána jön.

Egyébként bocsánatot kérek a csendesektől, de nem nagyon bízom bennetek. Miért? Mert ezt látom belőletek:

Beszélgetünk a munkatársakkal erről-arról, a csendes pedig hozzá sem szól semmihez. Ott áll, csak nem tudni minek. Lerí róla, hogy marhára nem érdekli semmilyen téma, csak azért van ott, mert a főnök is ott van. Nézelődik össze-vissza, látványosan unatkozik, ha szólunk hozzá, csak válaszol, de nem fejti ki a véleményét. Mintha kívülálló lenne, aki felette áll a társaságnak, nem keveredik velünk. Ha csak úgy találkozunk valahol, kerüli a tekintetem, nehogy beszélgetni kelljen.

Most őszintén, közületek hányan nézik le azokat, akik sokat beszélnek és közvetlenek? Hányan veszik egy kalap alá azokat, akik csak szeretik a hangjukat, és azokat, akik csak színészkednek? Mert van különbség.

2010. máj. 28. 06:40
 25/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásokat! Remélem még érkeznek páran :)

Nem okvetlen a csendes és nagyszájú emberek ellentéte zavar, mert mindkettő lehet kedves, vagy idegesítő. Konkrétan a saját maguk ajnározása zavar, akár milyen formában teszik. pl. van olyan ismerősöm, aki nagyon csendes, kerüli még a szemkontaktust is az emberekkel. Azt hittük csak félénk, közeledtünk, erre 1-2 mondatban úgy leosztott mindenkit, hogy kb. azóta sem szól hozzá senki :S Nem tudom az ilyet hova tenni.

2010. máj. 28. 10:38
 26/32 anonim ***** válasza:
Én meg azt nem szeretem,mikor valaki előadja magát,mintha legalábbis Ő lenne a Jani,holott erre éppen szükség sem lenne,meg marhára nem nagy ász az illető,meg mondjuk nekem aztán teheti az agyát otthon a négy fal között egy pár koszos zokni miatt...Érted,itt nem az baj,hogy szereti hallatni a hangját,meg ilyesmik,de miért játssza meg magát,ha valójában ugyanolyan büdöset sz@rik,mint más?Most attól ő több lesz,mert ő szerinte nálam jobban tudja,hogy kell-e hagyma a levesebe,vagy nem?Vagy ő szebb lesz,mert folyton azt hangoztatja,hogy de mennyire istenkirálynő,bezzeg én a kínai ruháimban?Most komolyan,erre a viselkedésre a munkahelyen kívül mi szükség van?Mi haszna van ennek az egoizmusnak?Megmondom én neked:önigazolás,mert az ilyen emberek valójában még önmagukban sem bíznak!Szerintem akkor is undorítóak az ilyen emberek.
2010. máj. 28. 18:09
 27/32 anonim ***** válasza:
40%

Lehet, hogy undorítóak, de el is érik, amit akarnak, a csendes pedig azt csinálja, amit ők mondanak.

Nálunk sem a főnök irányít ám, hanem a leghangosabb ember. Ha nem sikerül a kollégákat rávenni erre-arra(szereti kiadni a saját munkáit másoknak), akkor ráveszi a főnököt, hogy utasítsa az illetőt a feladat elvégzésére. Szemétláda ide vagy oda, de ő csinálja jól. Felveszi a nagy fizut, de a munka nagy részét a kis fizusokkal csináltatja. Most akkor ki a hülye? Aki madár módjára meghúzza magát, és nyeli mindazt, amit kap, vagy aki nagy manipulátor és eléri, hogy a többiek féljenek tőle?

2010. máj. 29. 07:19
 28/32 anonim ***** válasza:
Én nem fogok félni az ilyen emberektől,és átlátok a manipulátorokon is.Igen,tény,hogy van eszük,de ettől még hányok tőlük.Ez van.S itt nem azon van a hangsúly eredetileg,ki csendes,meg ki nem csendes,hanem azon,hogy miért nagyképű valaki.Az egy dolog,hogy a munkájában így érvényesül,de egyébként,az életben úgy általában ezt csak azért csinálja,hogy mások egóját földbe tapossa, a sajátját meg erősítse.Az ilyen emberek engem már régen nem tudnak megvezetni,és azt se hidd ,hogy leborulok előttük.S azt se hidd,hogy csak azért,mert általában csendben vagyok,fát lehet hasogatnia hátamon,mert egyelőre még nem birka vagyok,hanem ember!Ha arról van szó,anyázok is,aztán felőlem utálhat életem végéig 10 ember is,nem veszítek vele sokat.
2010. máj. 29. 07:29
 29/32 anonim ***** válasza:
Magyarán a csendes embert nem kötelező a gyávával azonosítanod,és nagyképűt sem a bátorral.Sok embert ért már meglepetés ilyen téren,ha csak a saját életemre gondolok vissza!
2010. máj. 29. 07:31
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
De ha ezeket az embereket ki tudod védeni és nem félsz tőlük, akkor miért vagy csendben előttük, és miért hagyod, hogy fát vágjanak a hátadon? Az egoista addig az, amíg valaki meg nem szégyeníti. Ha senki nem száll velük harcba, akkor nem is fogják abbahagyni. És mindenki átlát rajtuk, nem ez a baj, hanem pont az, hogy senki nem mer ellenkezni, különböző okok miatt. Valaki azt mondja, nem süllyed a szintjükre. Valaki azt, hogy nem érdemes vitázni velük, úgyis csak mondják a magukét. Valaki csak szimplán utálja a konfrontációt. Rengeteg kifogást hallottam már, de mind egyre vezethető vissza: Azért nem mer visszaszólni, mert fél, hogy az illető majd alátesz a többiek előtt. Ez nem akkora probléma egy haveri társaságban, de annál nagyobb egy munkahelyen, és egy ilyen ember miatt elveszíteni egy állást elég nagy luxus.
2010. máj. 29. 07:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!