Miért van manapság ilyen sok nagyképű ember?
"Egyébként nem lenne baj azzal,hogy mások vagyunk,de a nagyképű, ,,én szartam a spanyolviaszt" viselkedés kiakaszt.Sajnos ez egyre elterjedtebb.Hiába,az egoistáké a világ lassan..."
Egyetértek Veled,és sajnos ez a tény..:( Lehet nekünk is kicsit temperamentumosabbnak kéne lenni...,bár ha magamról van szó akkor azért kinyitom a számat,nem hagyom magam!!
Lehet, hogy a nagy hangúak zsebelik be az összes dicsőséget, de a csendesek építik a társadalmat.
Egyébként az én munkakörömben 80%-ban a nagyotmondás számít, 20%-ban a tényleges szakmai tapasztalat. Ha azt mondom, hogy ugyan ezt és ezt nem tudom, de majd belejövök, akkor el is küldenek. Mindig azt kell mondani, hogy persze főnök, megcsinálom, akkor is, ha éppen fogalmam sincs az adott területről. Előbb eladom magam, a megvalósítás problémája utána jön.
Egyébként bocsánatot kérek a csendesektől, de nem nagyon bízom bennetek. Miért? Mert ezt látom belőletek:
Beszélgetünk a munkatársakkal erről-arról, a csendes pedig hozzá sem szól semmihez. Ott áll, csak nem tudni minek. Lerí róla, hogy marhára nem érdekli semmilyen téma, csak azért van ott, mert a főnök is ott van. Nézelődik össze-vissza, látványosan unatkozik, ha szólunk hozzá, csak válaszol, de nem fejti ki a véleményét. Mintha kívülálló lenne, aki felette áll a társaságnak, nem keveredik velünk. Ha csak úgy találkozunk valahol, kerüli a tekintetem, nehogy beszélgetni kelljen.
Most őszintén, közületek hányan nézik le azokat, akik sokat beszélnek és közvetlenek? Hányan veszik egy kalap alá azokat, akik csak szeretik a hangjukat, és azokat, akik csak színészkednek? Mert van különbség.
Köszönöm a hozzászólásokat! Remélem még érkeznek páran :)
Nem okvetlen a csendes és nagyszájú emberek ellentéte zavar, mert mindkettő lehet kedves, vagy idegesítő. Konkrétan a saját maguk ajnározása zavar, akár milyen formában teszik. pl. van olyan ismerősöm, aki nagyon csendes, kerüli még a szemkontaktust is az emberekkel. Azt hittük csak félénk, közeledtünk, erre 1-2 mondatban úgy leosztott mindenkit, hogy kb. azóta sem szól hozzá senki :S Nem tudom az ilyet hova tenni.
Lehet, hogy undorítóak, de el is érik, amit akarnak, a csendes pedig azt csinálja, amit ők mondanak.
Nálunk sem a főnök irányít ám, hanem a leghangosabb ember. Ha nem sikerül a kollégákat rávenni erre-arra(szereti kiadni a saját munkáit másoknak), akkor ráveszi a főnököt, hogy utasítsa az illetőt a feladat elvégzésére. Szemétláda ide vagy oda, de ő csinálja jól. Felveszi a nagy fizut, de a munka nagy részét a kis fizusokkal csináltatja. Most akkor ki a hülye? Aki madár módjára meghúzza magát, és nyeli mindazt, amit kap, vagy aki nagy manipulátor és eléri, hogy a többiek féljenek tőle?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!