Milyen OKJ-s iskolát érdemes manapság elvégezni, hogy esetleg később könnyebben boldoguljon vele az ember?
Manapság mindenhol azt hallom,hogy nem érdemes OKJ-t végezni,mert sehol nem lehet vele elhelyezkedni...de,ha valakinek nincs lehetősége egyetemre menni?
(egyébként lány vagyok,csak azért,hogy viszonylag inkább a lányos dolgok érdekelnének)
köszi előre is!:)
Szia! Én is úgy tapasztalom, hogy semmilyent. Bár, a húgom most végez idegennyelvi kommunikátorként (OKJ-2 év), figyelemmel kísérem amiket tanul és kijelenthetem, hogy kifejezetten hasznos, az életben használható, fontos dolgokat tanulnak!
Bár, neki azért kell, mert szüksége van a nyelvvizsgára, hogy felvegyék egyetemre ezután, de ahogy elnéztem, nagyon sok tantárgyat be fog tudni számíttatni majd, úgyhogy igazán jól választott, szerintem, és azalatt, míg nyelvet tanul, megszerez egy szakmát is. :)
Ha újra kezdhetném, én is így csinálnám! (pedig 2 OKJ-m is van, amivel kitörölhetem)
Vannak azért olyan OKJ női szakmák, amivel a későbbiekben diploma nélkül is boldogulsz, mivel nagyon keresettek.
Ilyen a a gyógypedagógiai asszisztens, pedagógiai asszisztens, csecsemő- és kisgyermeknevelő gondozó, ápoló, dajka képzés stb.
(Az egyik legkeresettebb a gyógypedagógiai asszisztens, rengeteg álláshelyet hirdetnek, mert sokan csak a többletpont miatt végzik el, és nem abban akarnak dolgozni. Ajánlom neked, magam is elvégeztem a főiskola előtt, én nagyon szerettem. Ha pedagógusképzésben szeretnél valaha tovább tanulni, oda jelent plusz pontot.)
Köszönöm a válaszokat.:)Igazából nekem pont nagy álmom,hogy óvónő lehessek,a dajka képzésre már én is gondoltam.Lehet,hogy most hülyeséget kérdezek,de akkor,ha én most elvégeznék egy ilyen OKJ-s tanfolyamot,esetleg valamennyire beleszámítana a pontjaimba egyetemen?
köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!