Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért van manapság ennyi önző...

Miért van manapság ennyi önző és öntelt ember?

Figyelt kérdés

Nem tudom hogy én vagyok e szociálissan érzékeny:) vagy esetleg más is észrevette hogy az emberek csak magukkal vannak elfoglalva?

Sokszor amikor megyek az utcán egy régi haver vagy ismerős nem hogy köszönni,de még rád sem néz,esetleg elforditja a fejét!Kis városban lakom és elég sok ember ismeri a másikat,jó nyilván nem köszönhet rá mindenki mindenkire,de akivel még fiatal korodban buliztál,vagy esetleg osztálytársad volt és még jóban is voltatok,legalább egy fejbiccentést megengedhetne magának!

Nyílván aki nagyobb városban lakik az ezt nem érzékeli mert az utcán minden nap más emberrel találkozik!Csak én látom ezt így?

Bocsi hogy ide írtam,de máshova nem nagyon tudtam!

2011. márc. 10. 14:40
 1/6 anonim ***** válasza:
sajnos ez pesten sincsen máshogy az emberek teljesen elszigetelődtek egymástól az idősebbek "halálra" dolgozzák magukat nincs idejük társas életet élniük,a fiatalabbaknak meg ott van az internet meg a pláza,elég sok a magába fordult ember,én így látom.
2011. márc. 10. 14:49
 2/6 anonim ***** válasza:

"Miért van manapság ennyi önző és öntelt ember?"

Valamikor kevesebb volt?

"Sokszor amikor megyek az utcán egy régi haver vagy ismerős nem hogy köszönni,de még rád sem néz,esetleg elforditja a fejét!"

Ez nem önzés vagy önzetlenség. Aki köszön, az mondjuk önzetlen?

2011. márc. 18. 22:27
 3/6 anonim ***** válasza:

14:49

"sajnos ez pesten sincsen máshogy az emberek teljesen elszigetelődtek egymástól"

Akik köszöngetnek egymásnak, azok bezzeg nem elszigeteltek, mi? Elég naiv megközelítés.

2011. márc. 18. 22:28
 4/6 anonim ***** válasza:
Az a fontos, hogy te légy továbbra is önzetlen, még akkor is, ha mindenki más önző. Ajándékba küldök egy szép dalszöveget az önzetlenségről. Kér hogy nem hallhatod énekelve. [link]
2011. márc. 18. 23:03
 5/6 anonim ***** válasza:

A világ ma sem önzőbb vagy önteltebb, mint háromezer éve. Olvasgasd ókori szerzőket, ők is ugyanazt szidták az emberekben, mint manapság.

Mindig lesz rossz a világban, úgyhogy inkább koncentrálj a jóra.

2011. márc. 19. 08:28
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha magunkon kívül keressük a boldogságot, kénytelenek vagyunk önzők lenni, mert kell még és még kell valami, több és több...

Ha magunkban, ha magunkon belül keressük a boldogságot, önzetlenek tudunk lenni, mert rengeteg van, és adhatunk, nem fogy el.

Ezeket ma olvastam egy érdekes könyvben, elhittem és asszimiláltam.

2011. márc. 19. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!