Manapság aki nem megy főiskolára/egyetemre, és nem tanulja halálra magát, abból legális úton nem lesz gazdag ember?
egyébként 8 általánosom van és kaptam olyan munkaajánlatot hogy havonta megkereshettem volna több mint 200 ezret.
de nem vállaltam mert tanulok és így is fogok dolgozni igaz csak 80 ezerért:)
Attól függ, hogy milyen területen dolgozik. Vállalkozhatsz olyan dologgal, amivel diploma nélkül megtalálod a számításaidat.
Nekem van diplomám, nem keresek vele semmit, egész más munkát végzek a saját vállalkozásommal.
Mondok egy példát egy ismerősöm rovarirtó, de egyetemet végzett jogász. Jogászként nem keres semmit, óraadó tanár. Szabadidejében meg rovarirtó. Havi 300 ezer nettót keres. Mindenki azt hiszi, hogy jogi diploma révén gazdagodott meg, tanárként. Én viszont tudom, hogy nem ebből él. Viszont művelt, okos ember, színházba, külföldre jár, csak nem volt protekciója egyetem után, a rovarirtó céget és a partnereket az apjától örökölte át.
Én egyáltalán nem bánom, hogy a diplomás utat választottam.
Miért?
Dolgoztam én szalag mellett is, meg szakmunkások között is.
Sajnos azt kell mondjam, hogy ezeken a helyeken jellemzően tuskó, primitív emberek dolgoznak, akik egymást csesztetik. Az idősebb szakik még elmennek, de a mostani szakmunkás korosztály egy rendkívül lecsúszott, antiszociális, kibírhatatlan közeg. Ezek között kell majd dolgoznod. És a pin@, sz@r, kabbe, köcsög f@szkalap mondatokon kívül mást egyebet nem fogsz hallani munka közben. Ami egy rövid ideig még elmegy, én se vagyok egy prűd ember, de aztán nyomasztó lehet.
Ez az igazság, nekem van összehasonlítási alapom!
Persze, ha nincs szerencséd, viszonylag normális helyen is vannak intrikák, amik ugyanúgy kellemetlenek akkor is, ha selyempapírba vannak csomagolva.
De azért azok a számomra még mindig elviselhetőbbek, mint az ősbunkóság 24 órában, jellemzően minimálbérért, a zsírban, mocsokban tocsogva, úgy, hogy tudod, évek alatt tönkreteszed a testedet is ezzel.
Ha van diplomád, és úgy vállalsz el átmenetileg ilyen munkákat, az más. Mert ott van a remény, hogy később jobb helyekre is jelentkezhetsz.
Ha viszont nincs semmihez végzettséged, akkor így-is, úgy is csak ez az út marad neked, ami gondot jelenthet.
Gazdag ember nem leszel se ettől, se attól. Ahhoz némi plusz kell, meg egyéni kocskázatvállalás, amire felteszed az addig megszerzett pénzedet, amit akár el is bukhatsz.
De ha némi eszed van, akkor legalább nem kell mindennap a szutyokban tocsognod, hogy összeszedd azt, ami a kajára, meg a lakhatásra kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!