Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mitől féltik sokan az európai...

Mitől féltik sokan az európai kultúrát? Én, mint ateista mitől félhetek?

Figyelt kérdés
2015. szept. 12. 22:12
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
Ha éreznéd a különbséget, összetennéd a két kezedet és örülnél, hogy ide születtél, nem pedig nyafognál mindenféle általad sem pontosan megfogalmazott, elképzelt elnyomás miatt. (Még mindig kíváncsi vagyok milyen jogod nincs meg.) Szerintem meg a te valóságképed torz. Vannak muzulmán országok, ahol fényüzés van az olajpénzek miatt, és csak az extravagáns hobbijaikkal vannak elfoglalva, így nem olyan vészesek. Néhány történelmi okokból szekulàrisabb, így a még elmegy kategória. (pl. Törökország) A többi viszont kökemény teokrácia, megmaradt a középkorban, csak egy kicsivel több technológiájuk van, ennyi a különbség. Igen, a nõk ott is kimehetnek az utcára kendõzetlenül, de ha a turistanegyeden kívül teszik, akkor az öngyilkosság fizikailag legbiztosabb módját választották. Egy olyan kultúrkörrõl beszélünk, ahol azért képesek ÖLNI, mert UGYANANNAK a vallásnak a másik ágához tartozik valaki. (keress rá, siíták és szunniták) Milyen alapod van azt gondolni, hogy ha eléggé sokan lesznek itt, el fogják viselni, hogy egy kívülálló kicsit is más véleménnyel rendelkezik?
2015. okt. 12. 18:59
 52/62 A kérdező kommentje:

Milyen jogom nincs meg?

Nézzük csak. Nem házasodhatok azzal, akivel akarok, nem kapok annyi állami juttatást, mint egy vallásos, nem vehetek fel olyan ruhát utcára, amilyet akarok és még sorolhatnám, de úgysincs értelme, mert úgyis csak azt fogod mondani, hogy az arab országokban ezeket se kapnám meg.

2015. okt. 16. 23:27
 53/62 anonim ***** válasza:

Azon túl, hogy tényleg nem kapnád meg az arab országokban se.

Házasodás: Mi az akadály? Ki tilt meg bármit is? Ha megvan a kölcsönös szabad akarat, és egyikőtök se házas jelen pillanatban, akkor hajrá! Ha esetleg azonos nemű emberrel akarnál házasodni, akkor ez a jogod valóban nincs meg, ugyanakkor senki nem tiltja, hogy együtt éljetek és boldogok legyetek együtt. Nem egy darab papíron fog múlni az, hogy boldogok vagytok-e.

Öltözködés: Miről beszélsz? Érhet a dekoltázsod a köldöködig, lehet a nadrágod alig nagyobb egy bugyinál, és lazán sétálhatsz így is az utcán. Max. pár rohadt puritán fog csúnyán nézni, legrosszabb esetben megszólni (de már ez is inkább ritka), de emiatt nem leszel se letartóztatva, se megkövezve.

Juttatások: Miről beszélsz? Én tényleg egy olyan ember vagyok, aki az összes vallást/egyházat útálja, és nekem iszonyatosan fáj, amikor az állam szórja a milliárdokat az egyházaknak ilyen-olyan indokkal, de nem tudok olyanról, aki csak a vallásossága miatt több pénzt kapna.

Amúgy meg valld be te is: ezek csak hisztik, nem komoly dolgok.

2015. okt. 17. 00:11
 54/62 A kérdező kommentje:

Ha az állam szórja a milliárdokat az egyházaknak, akkor túlzás azt mondani, hogy ez nem bizonyos hívők támogatása. Nyilván ők is megérzik, milyen előnyökhöz jutnak. Az öltözködésről meg annyit, hogy még ha körémcsavart törölközőben megyek végig az utcán, akkor is megnéznek, nemhogy ha fürdőruhában vagy meztelenül.

És igen, azonos neműről van szó és az a papír számít ha mondjuk örökbe akarunk fogadni közös gyereket. De akkor szerinted nyugodtan betilthatják heteróknak is a házasságot, mondván, hogy csak egy papír?

2015. okt. 17. 13:35
 55/62 anonim ***** válasza:

Az egyházaknak csorgatott milliárdokat más okból kell sajnálni. Hiányzik a központi költségvetésből, ennek az összes következményével. Lehetnének ennyivel jobb kórházaink, vagy lehetne ennyivel kisebb az államadósság, vagy lehetne valaminek az adója ennyivel alacsonyabb. Ez az, amiben mi mindezt nap mint nap megszenvedjük, még ha aktívan nem is érezzük. A konkrét előny meg olyanok kezében van, akik csinálnak is érte valamit, még ha az a valami extrém káros is: pap, aki elmaradott nézeteket prédikál egy szószék magasságáról és tiszteletet is kér érte, ifjúsági mozgalmak vezetői, akik csak álszent baromságokkal traktálják a fiatalokat (amiket természetesen ők szegnek meg elsőként).... Senkihez nem alanyi jogon jut el ez a pénz, bár néhány embernek ezek közül inkább fizetnék, csak hogy hagyja abba, amit csinál.

Azért a többieknek hadd legyen joguk megnézni... ne mondd azt hogy nem érted hogy miért kelti fel egy bizonyos öltözködési stílus az emberek kíváncsiságát. Öltözz visszafogottabban, ha nem akarod, hogy megbámuljanak.

(Plusz ez egy csúszós lejtő: hogy bizonyítod hogy valaki megbámult és mivel bünteted? Innen eléggé könnyű eljutni a gondolatbűn kategóriáig.)

A házasság egy régi - és meglehetősen sötét - kor öröksége, manapság egyre kevesebbet számít. És ez így van rendjén.

Az örökbefogadás meg megint egy érdekes téma. Nem tudom, hogy nem kezdődnek-e hamarabb a gyereknek a jogai, mint ahol a tiéitek véget érnek. Nem tudom, hogy jó-e a gyereknek, ha ilyen környezetben nő fel. (Nem azt akarom mondani, hogy nem jó, tényleg nem tudom, hogy mindent egybevetve mi a legjobb a gyereknek.) Ez egy nagyon új és ellentmondásos terület, nem várhatod el az államtól, hogy potenciálisan sértse a gyerek jogait (egyik irányban sincs elégséges bizonyíték, tehát nem lehet ennek a lehetőségét kizárni) azért, hogy nektek egy szívességet tegyen.

2015. okt. 17. 19:39
 56/62 A kérdező kommentje:

Mivel az állam támogatja a papot, aki beszél vasárnap, így az embereknek nem kell belépőjegyet fizetniük a hétvégi hobbijukért. Szerintem ez pontosan a hívők közvetett anyagi támogatása.

Az örökbefogadásról nagyjából egyetértek veled, de ha rosszabb is a gyereknek az azonos nemű szülők, akkor is meg kell vizsgálni hogy mennyivel rosszabb. Ha kiderülne, hogy jobb, ha egy gyereket két ugyanolyan nemű szülő neveli fel, akkor azzal fognak érvelni a heteró párok örökbefogadását tiltó javaslat ellen sokan, hogy ennyi rossz még belefér. Ez egy önkényes határ. Tehát kell egy univerzális határ, ahonnan azt mondják rossz a gyereknek, nem pedig önkényesen pont az ellenkező nemű szülőknél meghúzni a határt. És persze ez az egész okfejtés csak akkor igaz, ha feltételezzük, hogy a szülők háttere kevésbé fontos a nemüknél.

Még a utcai öltözködésről fogok valamit írni, csak már késő van ahhoz és bonyolult.

2015. okt. 18. 01:47
 57/62 anonim ***** válasza:

Pokolian nehéz a hetero szülőknek is az örökbefogadás, nehogy azt hidd ám. Gyakran teljesíthetetlenek a feltételek. Szerinted nyugaton miért van annyi fehér párnak teljesen fekete (nem félvér) gyereke? Mert elbukták az otthoni örökbefogadást, viszont Afrikában kb. olyan lazán megkaphatták a gyereket, mintha egy kismacskát vittek volna el.

Egyenjogúság ide vagy oda, itt igenis nagy különbséget kell tenni a hetero és az egynemű párok között. Gyereket nevelni rohadtul nem egyszerű senkinek, de sajnos bizonyos kérdéskörökben rengeteg plusz nehézség van az egynemű párok esetén, még akár az egynemű szülőkhöz képest is. Nincs-e a gyerek nem szándékosan, csupán a körülötte lévők példája miatt veszélyeztetve? [link] Extrém eset, lehet hogy 10000-ből is kevesebb mint egy ilyen van, de megtörtént. Tulajdonképpen a gyerek élete tönkrement, mert a leszbikus pár jogai később értek véget mint ahol az övéi kezdődtek. Nem azzal van a bajom, hogy nemet vált, hanem hogy ezt a döntést tulajdonképpen azelőtt meghozta, hogy egyáltalán igazán tudná, mit jelent fiúnak lenni. De azért is fenntartásaim lennének, hogy ha egy leszbikus pár kisfiút fogadjon örökbe, mert egy bizonyos korban marha érdekessé fog válni neki (ja meg persze az összes haverjának), hogy egy leszbikus párral él a srác. Kislány esetén meg: biztos, hogy fogjátok tudni jól kezelni, amikor elkezd fiúkkal foglalkozni? (pl. tudtok majd tanácsot adni neki? Nem fogjátok akár akaratlanul is túlságosan búra alá zárni? stb.)

Az öltözködéshez meg csak annyit: Te nem bámulnád meg magad? Te még soha nem bámultál meg senkit? A ruhád felvételekor te szabtad meg, hogy mennyi látszódik belőled és mennyi nem, akkor meg kár azon rinyálni, hogy látnak belőled annyit, amennyit eleve engedtél.

2015. okt. 18. 08:24
 58/62 A kérdező kommentje:

„Tulajdonképpen a gyerek élete tönkrement, mert a leszbikus pár jogai később értek véget mint ahol az övéi kezdődtek. Nem azzal van a bajom, hogy nemet vált, hanem hogy ezt a döntést tulajdonképpen azelőtt meghozta, hogy egyáltalán igazán tudná, mit jelent fiúnak lenni.”

De most ez a cikk hogy jön ide? Nem arról beszélünk, hogy két idióta azonos nemű szülő mit tesz a gyerekkel, hanem hogy az azonos nem miben befolyásolja a gyerek nevelését.

„De azért is fenntartásaim lennének, hogy ha egy leszbikus pár kisfiút fogadjon örökbe, mert egy bizonyos korban marha érdekessé fog válni neki (ja meg persze az összes haverjának), hogy egy leszbikus párral él a srác.”

Éppen ideje lenne kötelezővé tenni a felvilágosítást az iskolában mind a heteró szülők, mind a meleg szülők gyerekeinek a védelméért. És felelősségre vonni azokat a szülőket, akik otthon olyan gyerekek ellen uszítja a gyerekét, akiknek esetleg nem átlagosak a szülei. Majd egyszer teljesen természetes lesz az, hogy a gyereknek azonos neműek a szülei.

„Kislány esetén meg: biztos, hogy fogjátok tudni jól kezelni, amikor elkezd fiúkkal foglalkozni? (pl. tudtok majd tanácsot adni neki? Nem fogjátok akár akaratlanul is túlságosan búra alá zárni? stb.)”

Nem gondolod, hogy pont nem a melegek azok, akiktől félteni kell a gyereket, ha a gyereknek más lesz a szexuális orientációja, mint a szülőknek? Most mondhatnám, hogy a heteró szülők már bebizonyították, hogy többségében alkalmatlanok kezelni a dolgot, de ugyanazt mondom, mint az elején, hogy ez nem a nemük miatt van, hanem mert idióták.

„A ruhád felvételekor te szabtad meg, hogy mennyi látszódik belőled és mennyi nem, akkor meg kár azon rinyálni, hogy látnak belőled annyit, amennyit eleve engedtél.”

Attól még nagyon zavaró, ha mindenki megnéz az utcán. Neked is kilátszik a fejed és gondolom te se szeretnéd, ha mindenki megnézne. Főleg, ha valamilyen fogyatékosságod van.

De ezzel most nem konkrét egyéneket hibáztatok. Én is megnézek valamit, ha szokatlan, nem tehetek róla. Az egész európai kultúrát hibáztatom ilyenkor. Hogy miért van az, hogy a társadalom csak egy nagyon kis része öltözik úgy, ahogyan azt a szabadsága kívánja. És miért tartunk még mindig ott, hogy meglepő, ha az ember a saját kedve szerint öltözik.

És szerintem az okot is nézni kell, mikor arról beszélünk hol hogyan viszonyulnak az öltözködéshez. A muszlim emberek egy nagy tévedésben élnek a vallásuk miatt és ez vezeti őket arra, hogy kritizálják a nem eléggé feltöltözött nőket. Egy európai ember meg egyszerűen képtelen elviselni, ha valaki nem olyan, mint a többiek.

2015. okt. 18. 18:41
 59/62 anonim ***** válasza:

Az öltözködést azt hiszem kimerítettük, nem a jogaiddal, hanem az emberi természettel van bajod.

A cikkel nem azt akartam mondani, hogy az azonos nemüek alkalmatlanak szülõnek, csak hogy az idiótaság adott esetben sokkal durvább lehet, és nem is feltétlenül szándékos vagy akár tudatos. Az érdekes alatt nem a csúfolodást értettem. Egyszerüen a leszbikusok egy felnõtt hetero férfi számára is "érdekesek" (izgalmasak), hát még egy tomboló hormonrendszerü kamasznak. Kislány esetén a baj nem a heteróság nem elfogadása, hanem a másik nemmel való bánásra való teljes felkészületlenség lehet. Persze nem kétlem, hogy vannak meleg párok, akiknél jobb lenne egy gyereknek, mint az árvaházban.

Az egésszel azt akartam mondani, hogy az örökbefogadás megtagadásával nem a te jogaidat sértik, hanem valaki másét védik. Nem feltétlenül a legjobb megoldás, de a jelenlegi tudásunk szerint nem irracionális.

2015. okt. 18. 22:17
 60/62 A kérdező kommentje:
Most a heteró kislányt azért sajnálod, mert leszbikusnak gondolsz engem és nincs egy férfi a családban vagy azért mert melegnek gondolsz és nem mutatjuk meg neki hogyan kell a különböző neműeknél szeretni egymást?
2015. okt. 19. 08:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!