Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mitől féltik sokan az európai...

Mitől féltik sokan az európai kultúrát? Én, mint ateista mitől félhetek?

Figyelt kérdés
2015. szept. 12. 22:12
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
Na látod. Pedig ugyanazt mondtam, csak másképp megfogalmazva. Amikor az emberek azt mondják, hogy az "európai kultúrát" féltik, akkor valójában magukat és a környezetükben lévő embereket féltik az iszlám kultúrkör bizonyos - mondjuk úgy - velejáróitól. Se több, se kevesebb.
2015. szept. 24. 22:53
 42/62 A kérdező kommentje:
Azért kétlem, hogy az emberek tényleg nem az európai kultúrára gondolnak ilyenkor.
2015. szept. 26. 16:13
 43/62 A kérdező kommentje:
Hogy példát is hozzak, akik arra izgulnak, hogy Magyarországnak van egy 1000 éves keresztény múltja vagy akik a hagyományra hivatkozva nem akarják, hogy melegházasság legyen, azok szinte biztos, hogy magát az európai kultúrát féltik.
2015. szept. 26. 17:36
 44/62 anonim ***** válasza:

Jó, hát emberből sokféle van, és a sokféleségnek része az, hogy legyen pár idióta, sajnos ez elkerülhetetlen.

De az európai kultúrába tartoznak az eddig elért vívmányaink is, amelyek lehetővé teszik a mostani életstílusunkat. Modern igazságszolgáltaltás és tudományok, illetve egyéni jogok meglehetősen széles skálája. Mindez rettentően irritálja a muzulmánokat.

2015. szept. 26. 18:46
 45/62 A kérdező kommentje:

Rendben, köszönöm a válaszokat.

Remélem nem baj, ha még hozzáteszem az objektivitás kedvéért, hogy az európai kultúrához még hozzátartozik a meg nem bánt imperializmus és a kereszténység előnyben részesítése.

2015. szept. 27. 00:38
 46/62 anonim ***** válasza:

Nem igazán zavar se az imperializmus, se a kereszténység előtérbe helyezése, ezek mellett el lehet élni egy normális európai életet.

Az sokkal jobban zavar, ha egy olyan vallás hívei jönnek százezrével, akik szerint mindenki aki nem az ő vallásukat követi meggyilkolni való állat.

2015. okt. 10. 17:17
 47/62 A kérdező kommentje:
Az imperializmus nem is igazán szokta zavarni az imperialistákat. Az, hogy a kereszténység sem zavar téged azt vagy annak tudom be, hogy keresztény vagy vagy szereted ha elnyomnak.
2015. okt. 11. 11:28
 48/62 anonim ***** válasza:

Mégis, kérdező, ennyire nem látod át a fokozatokat?

Ateista vagyok, de nem érzem magam különösebben elnyomva.

Azt csinálok, amit akarok, szabadon kritizálhatom a vallásos intézményeket/személyeket/vezetőket/elképzeléseket.

Kicsit kirabolva érzem magam, amikor látom, hogy mennyi pénz repül ki az ablakon (az egyházak zsebébe) ilyen-olyan indokkal.

Nem bírod elképzelni, hogy a muzulmánoknál az elején leírt szabadságjogokból semmi nincs, az hogy az egyházukat az állam finanszírozza meg alap?

2015. okt. 11. 12:31
 49/62 anonim ***** válasza:

"az imperializmus nem zavarja az imperialistákat, és annak tudod be hogy nem zavar egy vallás ami semmilyen szerepet nem játszik az életemben, hogy "szeretem ha elnyomnak"

Hány éves vagy, 10 ?

Senki nem kényszerít rá, hogy legyél keresztény vagy megölnek. Ez az iszlámban nincs így, vagy látványosan követed a vallást, vagy levágják a fejed, esetleg megköveznek.

Az imperializmus pedig egy 19-20. századi ideológia volt, ami a jelenlegi élethelyzetedre semmilyen hatással nincs.

Gondolkodni kéne mielőtt írsz

2015. okt. 11. 14:02
 50/62 A kérdező kommentje:

"Mégis, kérdező, ennyire nem látod át a fokozatokat?"

Mondtam, hogy ugyanaz a fokozat?

"Nem bírod elképzelni, hogy a muzulmánoknál az elején leírt szabadságjogokból semmi nincs, az hogy az egyházukat az állam finanszírozza meg alap?"

Nem mondtam, hogy nem bírom elképzelni és egy kicsit el is túlzod, mert szerintem azt gondolod, hogy az arab országok nagy részében nem léphet utcára egy nő, ha nincs eltakarva az arca, nem vezethet autót, nincs szétválasztva az állam és az egyház, meg nem tudom mit gondolsz még. Ez nincs így az arab országok nagy részében.

2015. okt. 12. 13:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!