Mitől féltik sokan az európai kultúrát? Én, mint ateista mitől félhetek?
mondjuk ha megjelentetsz egy viccesnek szánt karikatúrát mohamedről és másnapra lemészárolják a szerkesztőségedet
például ilyen nem csinálnak európaiak
Akkor kezdjük a vallásszabadsággal. Miért kell azt gondolni, hogy akik idejönnek be akarják szüntetni a vallásszabadságot?
A szólásszabadságot se hiszem, hogy be akarják szüntetni, de tegyük fel igen. Miért van az, hogy ha nem az európai kultúra megmentéséről van szó, akkor már a legtöbben nem állnak ki ennyire a szólásszabadság mellett?
Úgy tudom, hogy az iszlámban még a keresztények is jobban elfogadottak mint az ateizmus.
Engem inkább az aggaszt, hogy több helyen alakulnak ki nagyobb közösségük, ahol nekünk kell majd alkalmazkodni hozzájuk. Pl. Londonból lehetett olyat hallani, hogy nőkre rászóltak hogy nem megfelelően öltöztek, vagy Franciaországban megtámadtak egy lányt mert bikiniben napozott. Én elfogadom, ha valaki nem kívánja mutogatni a
testét, ha arab országba utaznék akkor én be is tartanám az ő öltözködési szabályaikat, de Európában nekem ne mondja meg senki, hogy ne vegyek fel rövid nadrágot vagy ujjatlan felsőt csak azért, mert az ő vallása szerint nekem szellemnek kéne öltöznöm. Attól tartok, hogy egyre több olyan dologban kell hozzájuk alkalmazkodni, ami ami jogainkat csorbítja, nekünk kell toleránsnak és elfogadónak lenni, miközben ők cseppet sem azok.
Egy-egy arabbal nem is lenne gondom, van kollégám aki péntekenként elmegy a mecsetbe, napközben munkaidőben is pár percre elvonul a raktárba imádkozni és mi ezt el is fogadjuk. De ha többségbe kerülnek én nem szeretném, ha beleszólnának az én életembe és alkalmazkodnom kellene (ruházkodás, étkezés, férfi-nő kapcsolatok) .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!