Mitől féltik sokan az európai kultúrát? Én, mint ateista mitől félhetek?
" itt is rászólnak az emberekre, ha nincsenek eléggé felöltözve az utcán"
na ez a különbség
itt rád szólnak, ott meg már visznek is kövezni
Meztelenül meg tényleg csak a kijelölt nudista strandon lehet tartózkodni, de a monokinizős lányokra még hallottam, hogy rászóltak volna. Szerintem az európai öltözködési kultúra nagyon is megengedő, hiszen alig van pár szabály. Egy iszlám többségű társadalomban még bikiniben se mehetne a nő a strandra, mert az is erkölcstelen. A muszlim kollégám múltkor panaszkodott, hogy a 13 éves lányával veszekedett a hétvégén, mert bikinit akart venni a strandra, az egyrészes helyett. És ő még a liberálisabb muszlim, nem az olyan begyepesedett, aki megkövezné azt a nőt aki nem takarja el magát teljesen.
Az sem tetszik, hogy náluk pl. a megerőszakolás a nő hibája, és itt nem arról van szó, hogy a buliban fetrengős részegre itta magát a miniszoknyás lány és rámászott egy részeg fiú. Ez sem elfogadott, na de az már nonszensz, hogy egy hazafele sétáló nőt megtámadjanak többen, leteperjenek és még ő legyen a hibás. És akkor számítson nemi erőszaknak, ha 4 férfi tanú állítja.
Hányan nem szeretnék Magyarországon, hogy a lányuk ne bikinit vegyen fel? Szerintem sokan. És mennyire gyakran nézik meg az utcán már csak azért, hogy kilátszik a hasa? A megerőszakolásoknál is sokszor felelősségre vonják a nőket.
Ezzel nem azt mondom, hogy az arab országokban nincsen elnyomás, csak azt, hogy miért nagyobb probléma sokaknak az, hogy néhány évtized múlva lehet, hogy majd nem lehet bikiniben strandra menni, mint az, hogy az európai kultúra is elnyomja a nőket és sokakat másokat?
Mely országokban van melegfelvonulás?
Igen, Európában sokaknak nem tetszik, de ez egy arab országban a lehetetlen kategória lenne, a résztvevők már tömegsírban feküdnének a fejük elválasztva a testüktől.
Messze nem ugyanaz a két kategória. De tegyünk egy próbát, áll ki egy európai városban bikiniben és kiáltsd el magad, hogy b.. zi vagy és b...sza meg Jézus, majd tedd ezt egy arab országban Jézus helyett Allahot említve, és meglátjuk, hogy hol néznek rád csúnyán, esetleg bevisznek garázdaságért és kiengednek egy ejnyebejnyével és hol nem éred meg már az estét...
Melegfelvonulás sok európai országban sincs és sokban, amelyben van ott is csak azért engedélyezik, mert jó színben akarnak feltűnni az EU előtt. Mondjuk a montenegrói melegfelvonulásnak nagyjából az lett volna a vége, amit te leírtál, ha nem lettek volna rendőrök. De igen, elismerem, Európában nem él annyi homofób.
Maradjunk ennél a témánál, akkor megint odajutok, hogy harcoljunk a homofóbia ellen és akkor az európai homofóbiához hasonlóan az arab homofóbiát is le lehet csökkenteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!