Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mitől féltik sokan az európai...

Mitől féltik sokan az európai kultúrát? Én, mint ateista mitől félhetek?

Figyelt kérdés
2015. szept. 12. 22:12
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes válaszokat! Ez tényleg egy probléma nekem, mint ateistának, ha valóban sokakat zavar az, hogy nem öltözök fel eléggé. Ugyanakkor azt gondolom, hogy az európai kultúra csak nagyon kicsit liberálisabb, itt is rászólnak az emberekre, ha nincsenek eléggé felöltözve az utcán vagy meztelenül mennek strandra, és azt is gondolom, ha a mélykeresztény európai kultúrát féltőkön múlna, Magyarországon se öltözhetnének olyan szabadon az emberek. Ezt most nem az utolsó két válaszolónak mondtam, mielőtt magukra vennék.
2015. szept. 13. 11:38
 12/62 anonim ***** válasza:
100%

" itt is rászólnak az emberekre, ha nincsenek eléggé felöltözve az utcán"

na ez a különbség

itt rád szólnak, ott meg már visznek is kövezni

2015. szept. 13. 12:04
 13/62 A kérdező kommentje:
De ha valakinek erről a helyzetről az jut eszébe, hogy egy elnyomó társadalom mégelnyomóbbá fog válni, akkor miért nem a mostani elnyomás ellen szól? Azzal a mégjobban elnyomás ellen is szól egyszerre.
2015. szept. 13. 12:40
 14/62 anonim ***** válasza:
Rám még senki sem szólt, mert térdgatyában és ujjatlan pólóban sétáltam az utcán a párommal, ez egyes arab országokban a halálos bűn kategória. Ez nem ugyanaz azzal, ha mondjuk egy lány mögött röhögnek, hogy a falatnyi nadrágjából kilátszik a tangájának a széle, vagy fanyalognak, hogy egy nagydarab izzadó pasi a nyári melegben póló nélkül száll a villamosra.
2015. szept. 13. 13:19
 15/62 anonim ***** válasza:

Meztelenül meg tényleg csak a kijelölt nudista strandon lehet tartózkodni, de a monokinizős lányokra még hallottam, hogy rászóltak volna. Szerintem az európai öltözködési kultúra nagyon is megengedő, hiszen alig van pár szabály. Egy iszlám többségű társadalomban még bikiniben se mehetne a nő a strandra, mert az is erkölcstelen. A muszlim kollégám múltkor panaszkodott, hogy a 13 éves lányával veszekedett a hétvégén, mert bikinit akart venni a strandra, az egyrészes helyett. És ő még a liberálisabb muszlim, nem az olyan begyepesedett, aki megkövezné azt a nőt aki nem takarja el magát teljesen.

Az sem tetszik, hogy náluk pl. a megerőszakolás a nő hibája, és itt nem arról van szó, hogy a buliban fetrengős részegre itta magát a miniszoknyás lány és rámászott egy részeg fiú. Ez sem elfogadott, na de az már nonszensz, hogy egy hazafele sétáló nőt megtámadjanak többen, leteperjenek és még ő legyen a hibás. És akkor számítson nemi erőszaknak, ha 4 férfi tanú állítja.

2015. szept. 13. 13:27
 16/62 A kérdező kommentje:

Hányan nem szeretnék Magyarországon, hogy a lányuk ne bikinit vegyen fel? Szerintem sokan. És mennyire gyakran nézik meg az utcán már csak azért, hogy kilátszik a hasa? A megerőszakolásoknál is sokszor felelősségre vonják a nőket.

Ezzel nem azt mondom, hogy az arab országokban nincsen elnyomás, csak azt, hogy miért nagyobb probléma sokaknak az, hogy néhány évtized múlva lehet, hogy majd nem lehet bikiniben strandra menni, mint az, hogy az európai kultúra is elnyomja a nőket és sokakat másokat?

2015. szept. 13. 14:00
 17/62 anonim ***** válasza:
100%
De úgy látom pont a lényeget nem érted. Itt is vannak konzervatívok, akik sok mindent tiltaNÁnak és gndolnak, de nem cselekszenek. Mert van Európában annyi, hogy nem ölök meg valakit, mert mást gondol. Ott ezt lehet. Mellesleg pont, hogy az ateizmus van veszélyben. Meg a liberalizmus. ha a muszlimok veszik át az uralmat akkor nem lesz olyan, hogy tolerancia. Ők nem fogják eltávolítani a félholdakat mert az hátha sérti valakinek a vallási meggyőződését. De erősen valószínű, hogy nem fogsz disznóhúshoz jutni. Vagy egyéb nem halal élelmiszert.
2015. szept. 13. 15:41
 18/62 A kérdező kommentje:
Hogyne cselekednének? Több európai országban még mindig tiltva van az istenkáromlás, végig kell hallgatnod a harangszót, fizetned kell Szűz Mária szobrok állításáért, nem feküdhetsz meztelenül a vízparton. Ezek tudomásom szerint az arab országok felében hasonlóképpen vannak szabályozva. Ha azt nézzük, hogy az emberek miként vélekednek dolgokról lehet, hogy kiderülne, hogy Európában liberálisabban. Ettől még sokkal valószínűbb az, hogy néhány évtized múlva engem a európai kultúra fog gátolni dolgokban, mint az arab kultúra.
2015. szept. 13. 16:58
 19/62 anonim ***** válasza:

Mely országokban van melegfelvonulás?

Igen, Európában sokaknak nem tetszik, de ez egy arab országban a lehetetlen kategória lenne, a résztvevők már tömegsírban feküdnének a fejük elválasztva a testüktől.

Messze nem ugyanaz a két kategória. De tegyünk egy próbát, áll ki egy európai városban bikiniben és kiáltsd el magad, hogy b.. zi vagy és b...sza meg Jézus, majd tedd ezt egy arab országban Jézus helyett Allahot említve, és meglátjuk, hogy hol néznek rád csúnyán, esetleg bevisznek garázdaságért és kiengednek egy ejnyebejnyével és hol nem éred meg már az estét...

2015. szept. 13. 22:21
 20/62 A kérdező kommentje:

Melegfelvonulás sok európai országban sincs és sokban, amelyben van ott is csak azért engedélyezik, mert jó színben akarnak feltűnni az EU előtt. Mondjuk a montenegrói melegfelvonulásnak nagyjából az lett volna a vége, amit te leírtál, ha nem lettek volna rendőrök. De igen, elismerem, Európában nem él annyi homofób.

Maradjunk ennél a témánál, akkor megint odajutok, hogy harcoljunk a homofóbia ellen és akkor az európai homofóbiához hasonlóan az arab homofóbiát is le lehet csökkenteni.

2015. szept. 13. 23:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!