Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Pozsonyban sokan beszélnek...

Pozsonyban sokan beszélnek magyarul?

Figyelt kérdés

2015. máj. 13. 18:52
 1/5 anonim válasza:

nem akarlak elkeseriteni de nem

a szlovakok lenezik a magyarokat es errol csak a politika tehet

2015. máj. 13. 21:14
 2/5 anonim ***** válasza:
2008-ban voltam Pozsonyban, akkor azt tapasztaltam, hogy a többség megértette a magyart, de nem volt hajlandó megszólalni magyarul. Egyedül a Szt. Márton dómban tudtunk így kommunikálni. Azóta szerintem csak romlott a helyzet-
2015. máj. 14. 06:50
 3/5 anonim ***** válasza:
Wikipédia szerint 14 ezren élnek magyarok Pozsonyban. Ez sok vagy kevés? Ha arányokat nézünk, akkor kevés, kevesebb, mint 5%. Szóval ha boldogulni akarsz turistaként, ne a magyartudásodra alapozz ;)
2015. máj. 14. 10:37
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

#2:

Csomó olyan szlovák van, aki érti a magyart, de nem beszéli. Ez nem csak akarás kérdése. Abszolút jellemző, hogy valamelyik nagymama pl. magyar volt, amikor járt oda nyaralni gyerekkorában, évtizedekkel ezelőtt, akkor hallotta a magyart, valamennyit megtanult, de sosem tanult meg annyira, hogy beszélni is tudjon. A közvetlen kollégáim közül is nem egy jár hasonló cipőben.

A szlovákok (legalábbis az értelmesebbje) nem nézik le a magyarokat, de az igenis irritálja őket, ha valaki szlovák állampolgár létére nem tud szlovákul.

Egyébként sok üzlet, kocsma, étterem van, ahol beszél az eladó, illetve a pincér magyarul. Csak ezt te nem tudhatod előre :) Turistaként, ha egyedül vagy, egyszerűbb az angollal boldogulni. Ha többen vagytok, és az eladó / pincér hallja, hogy a társaság magyarul beszél, és maga is tud magyarul, akkor legtöbbször ő maga is magyarra vált.

2015. máj. 14. 14:34
 5/5 MonikaJanka válasza:
100%
Nem, én lakom Pozsonyban és itt ritkán hallgatom a magyar nyelvet.
2015. máj. 18. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!