Mit gondoltok azokról, akik bevásárlás közben megebédelnek, megvacsoráznak? Bővebben lent.
A válasz megírásának időpontja: ma 22:04
te miért csak otthon ellenőrződ a számlát?
neked még soha nem sikerült akciós terméket akciós áron vásárolnod? akkor lehet, hogy csak én vagyok a kiválasztott?
ha meg elégedetlen vagy, akkor menj máshova. én pl. 6 évig bojkottáltam a tescot
A válasz megírásának időpontja: ma 22:40
ment a zöld kéz, nagyon igazad van.
Én bizony kétpofára tömöm magam az áruházban, de SOHA SEMMI OLYAT NEM ETTEM MEG amit nem fizettem ki :)
Mert bizony, van, hogy megeszek egy csokit, van, hogy megiszok egy tejet, vagy egy fél literes üdítőt, de a pénztáros fogja kidobni a szemetet a blokkolás után. Sok pénztáros már rutinos benne, hogy az üres üveget ne zacskózza, hanem dobja ki.
És bármennyire furcsa, JOGOS dolog az, hogy bemegyek az áruházba, és a pénztár ELŐTT elfogyasztom a terméket.
Ugyanis jogilag amikor a kosárba helyezem a terméket, akkor vételi ajánlatot teszek a termékre vonatkozóan, azaz a kosárba helyezéskor elviekben a leltárból KIKERÜL a termék (hiszen más kosarából nem vásárlunk, ami az én kosaramban van az az enyém...). Vagyis SEMMIVEL nem különb az, hogy bontatlanul VAGY BONTOTTAN tetted a kosaradba, csupán annyi, hogy a termék megbontásával a Ptk. szerint VÉTELI KÖTÖTTSÉGBEN maradsz az áruházzal. Márpedig te a vételi szándékod teljesíteni CSAK A PÉNZTÁRBAN tudod, azaz ha te a kasszasort úgy hagyod el, hogy az adott - elfogyasztott - terméket KIFIZETED, akkor nem vagy gyanúsítható sem lopással, sem rongálással. Hiszen ha azt állítod, hogy ezzel vagyok gyanúsítható, akkor az is gyanúsítható ezzel, aki a polcról LEVESZI a terméket és a kosarába teszi. De bontatlanul még JOGOSULT VAGY lemondani a vásárlásról. Az elfogyasztó pedig ERRŐL A JOGÁRÓL önként lemond.
Szerintem SOKKAL UNDORÍTÓBB az, amikor tele van a zöldséges hűtő hússal, a szénsavas sor tejjel, mert épp ott gondolta meg magát a kedves vásárló, és már nem volt kedve visszavinni a terméket.
Én azon gyakorlatomat, hogy ha a boltba megyek be, akkor megigyak egy üdítőt, vagy megegyek egy csokit (kiflit meg ilyesmit nem szoktam) nem fogom feladni, mert először is JOGOSAN járok el, másodsorban pedig nem okozok kárt sem neked sem a boltnak, mert KIFIZETEM a terméket.
22:40 azért mert a multinak van, jogod nincs lopni tőle
mert nekem van, a cigánynak nincs joga lopni tőlem
Ez hol van benne az alkotmányban h ha a másiknak több van nyugodtan lopj?! Lopni bűn, és le kéne törni a kezét annak aki jogtalanul lop
"mindenki magából indul ki.
mivel TE lopsz, feltételezed, hogy a többi 6 milliárd ember is azt csinálja. szánalmas."
Kedves 22:57-es válaszoló
Te is rendszeresen lopsz, csak úgy tájékoztatnálak hogy a crack használat és a szerzői jogok megsértése, kijátszása is lopásnak számít. Szóval ne játszd meg magad, álszent vagy.
A válasz megírásának időpontja: ma 17:52
már megint magadból indulsz ki
17:55-ös válaszolónak
Bizonyára neked csak eredeti szoftvereid és gyári műsoros CD lemezeid vannak, és semmiről nincs illegális másolatod.
És az adóbevallásnál is mindent bevallasz, és még sorolhatnám....
Ugyan már, kit akarsz ezzel átverni?
Én a lopást erre értettem, és nem a "Teszkóban" való ebédelésre a sorok között. És mindezt azért írtam le mert a kérdező is álszent, és csak tudatni akartam vele hogy valamilyen szinten mindenki lop, tetszik nem tetszik ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!