Milyen a bevásárlás gyerekkel együtt?
Enyém ugyan még csak 3 lesz, de pár pld. azért cirkuszolt a Lidl-ben, mert pakolgatni szeretett volna a polcokon, de a férjem már a pénztárnál állt. Eleinte próbáltam ésszel meggyőzni, hogy mennünk kell, de végül a hónam alá csaptam, mert makacskodott.
Megmondtam neki, hogy nincs kedvenc mese, ha hazaértünk, és az ebéd utáni édességről is lemondhat. Mikor hazajöttünk, és látta, hogy tényleg betartom az ígéretemet, a mai vásárláskor már csírájában el tudtam fojtani nála a hisztit, elég volt csak megemlíteni a pár nappal ezelőtti történetet. :)
Vélhetően unatkozik.
Ő már nagy, próbál meg bevonni a vásárlásba.
Otthon készítsetek egy bevásárló listát neki is, amire nem felírod, hanem felrajzolod a legtöbb dolgot (már amit tudsz)
Aztán neki is legyen bevásárló kosara. Bízd rá, ami az alsóbb polcokon van, azt ő vegye meg. Majd a pénztárnál segíthet felpakolni a futószalagra (már a két évesem is segít).
És: otthon egyezzetek meg előre, ha ügyesen segít, egy valamit kaphat(túró rudi, zsemle, vagy tudom is én mi), de azon felül mást nem.
Neki is legyen hátizsákja, ő is vigyen valamit haza felé.
A végén dicsérd meg, hogy milyen nagy segítség.
Ha nagy a sor, lehet közben játszani valamit. Pl. a sorban állókat kell megfigyelni. Számolja meg, hány bácsi és hány néni van. Kinek van sálja, kinek nincs. Hány csizmás ember van? stb. stb.
Köszi. :o)
Muszáj ügyeskedni, én már egy két és egy négy évessel űzöm ezt a műfajt (terhesen).
Még egy dolog eszembe jutott: sajnos nem szabad akkorra időzíteni a vásárlást, amikor már hulla fáradtak, mert akkor bizony alacsony az ingerküszöb, és még a "cukorfalatka gyerek" is kikészül.
Nalunk a bevasarlas jo gyors. :)
Kb ugyanezt csinalna a lassan harom eves fiam, mint amit a te gyermeked, annyi a kulonbseg, hogy van egy kozel 2 eves occse is. Szoval nalam az a tuti recept, hogy celiranyosan arra megyunk, amerre kell es gyorsan elintezunk mindent meg mielott megunnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!