Mit gondoltok azokról, akik bevásárlás közben
megebédelnek, megvacsoráznak? Bővebben lent.
Figyelt kérdés
Pl. a Tescoban, Auchanban tolja valaki a kocsiját, vásárolgat, közben almát, szőlőt, sajtos kiflit, chipset, csokit, stb. eszeget (amit persze nem fizetett még ki, csak elvette), majd utána valami üditővel öblíti le. Valószínűleg velünk, többiekkel, akik becsületesen kifizetjük, amit levettünk a polcokról, fizettetik meg az ilyen tolvajok által okozott kárt is. (Szerintem ez is be van építve az árképzésbe.)
Nálunk is pontosan azt kellene csinálni mint Németországban. De ami máshol működik, az nálunk valamiért nem...
2009. nov. 3. 21:55
12/53 anonim válasza:
Megbírják a nagyáruházak.
2009. nov. 3. 21:56
13/53 A kérdező kommentje:
"Megbírják a nagyáruházak." Ezt mégis hogy érted? Nem veszed észre, hogy ezzel pl. a Te zsebedből is pénzt húznak ki? Ha az árakbe eleve belekalkulálják a lopást, akkor nyilván több pénzt kérnek el egy termékért. Olyanról már ne is beszéljünk, hogy erkölcs, becsület, ezek olyan megkopott dolgok, nem igaz?
2009. nov. 3. 21:59
14/53 anonim válasza:
Ja, azt hittem arra gondolsz, akik leülnek kajálni pénzért a hipermarket vásárlóterén belül. Mert az még belefér. Bár szánalmas, ha valaakinek a nagybevásárlás igazi nagy hétvégi, családi program. "Megyünk vásárolni! Készüljetek! Ott is ebédelünki!" Aki meg bekajál ingyen, az arra számít, hogy nincs retorzió. Nem sajnálom a hipereket, mert ez nekik semmi veszteség, de erkölcsileg gáz. Ha meg szólnak neki...
2009. nov. 3. 22:00
15/53 anonim válasza:
6 milliárd embert ne akarj megváltoztatni, kicsit vagy nagyon-de mindenki lop.
Én azt mondom hogy mindenki vessen számot magával, nekem semmivel nem lesz attól kevesebb hogy a "Pistabácsi" másfél kiló szőlőt bezabál. Az ő dolga, ha elkapják akkor őt hurcolják meg, és nem engem.
2009. nov. 3. 22:03
16/53 anonim válasza:
Szerintem az ilyen multik azért szépen keresnek az emberek átvágássán nem ittélem el én revansnak veszem.
Arra gondolok hogy valamit akciosan meghirdetnek megnézed az árát mielött megveszed és a dupláját fizeti az ember és csak otthon veszi észre. Meghirdetik olcson oda mész még aznap és már rég elfogyott. 1 fizetsz ketött kapsz akcíok mikor És persze mind teljes árat fizetsz mindketőre.
2009. nov. 3. 22:04
17/53 anonim válasza:
Addig tényleg semmi gond nincs vele úgy gondolom, amíg kifizeti. Néha rám is rám tör a szomjúság, elveszek egy üdítőt, beleiszok, mert mondjuk nagy a sor és nem bírom már.. Attól még kifizetem. Ezzel szerintem nincs gond, mert nem okozok kárt..
De aki csak arra hajt, hogy "én most akkor eszek/iszok és nem fizetek ki semmit, ha-ha-ha, mekkora májer vagyok" az megérdemelné, hogy rajtakapják a lopáson..
Sajnos nem tudunk velük túl sok mindent kezdeni, esetleg rájuk szólunk..
2009. nov. 3. 22:08
18/53 anonim válasza:
Épp eleget keresnek a multik rajtunk...
2009. nov. 3. 22:08
19/53 anonim válasza:
Azért ne legyünk naivak hogy a ezzeel az átlag magyar polgárt meglopnák. A multik nem adóznak és a pénzből legfeljebb a fejesek kapnak nem mi. A multik pedig kibírják a 20 ft-ért legyártott mű kakaóscsiga kárt amit 150 ért árulnak..
2009. nov. 3. 22:10
20/53 A kérdező kommentje:
Elég elszomorító amiket írtok. Mintha igazából nem is lenne ez olyan nagy baj. Majd félrefordítom a fejem, nem az én dolgom? Szerintem ez a mentalitás borzasztó. Ha nem ez a felfogás lenne többségben, előbb-utóbb a boltokban, az utcán, az élet egyéb területein is csökkenne a nemtörődömség, közömbösség. Nem szűnne meg, ebben biztos vagyok, de ha valaki számíthatna arra, hogy ha rosszat tesz (pl. lop) és többen is egyszerre rászólnak, megszégyenítik, hamarosan rájönne, hogy nem tehet büntetlenül bármit. Most fordítva áll a dolog. A piti vagy nem is annyira piti bűnözők élik világukat, míg az, aki becsületes, meghúzhatja magát és őt nézik hülyének, hogy nem "használja ki" az alkalmakat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!