Ti mit gondoltok arról a 34 éves nőről, aki még mindig a szüleinél lakik?
még csak a pocakomban, de végülis ráhibáztál, az ő érdekében kuksolok itthon. a barátaim, a férjem dolgoznak napközben, első babánk lesz, úgyhogy egész nap egyedül vagyok. marad a tv meg a net. nem élem meg rosszul egyébként, de tény h unalomból gyakorizok, mert nem nagyon van mi mást csinálni :)
nem tudom, mi történt veled, de remélem hamarosan túljutsz ezen a nehéz időszakon :)
Aki végigolvasta, és még bírja, annak üzenem, hogy semmi sem fekete és fehér. Lehet, hogy egy anonim oldalon sokszor kicsit többet engedünk meg, ilyen-olyan okokból, de néhány kivételtől eltekintve, mindannyiunknak van egy saját, megismételhetetlen története. Ennek az ismeretében lehetünk képesek névtelenül is bármit gondolni a másikról.
Azt hiszem a Taotekingben található egy nagyszerű tanítás a személyiségről:
A lényege, hogy egy szerzetes be akarja mutatni a többi szerzetesnek, hogy a cápa nem születésétől fogva rossz és gonosz gyilkos. Ezért sós vízű medencében sok hónapon át nevel egy bébicápát. Egy év múltán elhívja a szerzeteseket a műtavacska partjához, nézzék meg, milyen kellemes, barátságos cápát sikerült felnevelnie. A szerzetestársak nézték, ahogy elmerül a tóban, majd a tó vize véresre változott. A tanulság pedig, mindenki olyan természetű, amilyenre a természet megalkotta. Változtathatatlan.
Mi emberek nem vagyunk cápák. Mindekniben megvan a jó, mert az emberi természet ilyen: nagylelkű, szeretetre vágyó, szeretettel teli. Ne támadjunk egymás torkának, hiszen -néhány kivételtől eltekintve- a durva szavak mögött (ezt ebben az esetben, természetesen magamra értem) ott lapul a szavak okozója. Ez nem kenetteljesség, nem gyávaság, hanem a legnagyobb jutalom. Nagyon élveztem a hozzászólásokat és az egyéb üzeneteket is, köszönöm, hogy időt adtatok az életetekből, nekem erre most hatalmas szükségem volt.
Búcsúzóul megint egy versike ugyanonnan:
"Okos, aki érti az embereket
aki önmagát érti , ihletett.
Bátor, aki másokat legyőz,
aki önmagát legyőzi, erős."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!