Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért háborít fel egyeseket...

Miért háborít fel egyeseket ha valakinek nem okoz gondot egy abortusz?

Figyelt kérdés

sec nem értem ezeket ....

volt túléltem lezártam ennyi volt

meghoztam egy döntést és utána nem nyafogtam h jajjaa meg nem bántottam a páromat miatta nem zárkóztam el nem lettem depi stb.....

valaki magyarázza már el h ez miért baj ?????

2013. jan. 24. 17:33
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:

WhiskysKávé.

Nem, ne vonatkoztasd azokat amiket írtam ilyen megerőszakolt vagy elkábított esetekre. Nem ezekről beszéltem, ezt te is tudod.

Igen, azokban az esetekben amikről te beszélsz, ott én sem verem a palávert. De itt nem ezekről volt szó.

2013. jan. 25. 14:35
 22/44 A kérdező kommentje:

nem ítélem el h valakinek volt

mert nem lehet elítélni soha nem tudhatjuk mi volt a háttérben ami miatt így döntött

a magzat védőknek : pl nekem onnatól gyerek a gyerek mikor jelét adja h kapcsolodik hozzám és nem csak bennem van

2013. jan. 26. 09:14
 23/44 A kérdező kommentje:

szal

(mert a kislányom belenyúlt :-)

mikor már érezhetően reagál rá valamilyen szinten válaszol vagyis kommunikál

sok esetben egy férfinak meg onnantól gyerek a gyerek mikor megszületik addig úgysem tud kezdeni vele semmit sem ....

2013. jan. 26. 09:23
 24/44 anonim ***** válasza:
30%
hogy miért? Mert embertelen! Mert gyilkosság! Engem pl azért háborít fel mert a "saját önrendelkezési jogom van a testem fölött" alapon akart anyám kinyiffantani! De az utolsó pillanatban meggondolta magát! És élek! Énis elvetethettem volna a fiamat,mert az apja otthagyott,és terhesen is dolgoznom kellett! De én nem ítéllek meg kérdező. Idáig fajult a világ. Kész. Az meg hogy a magzat nem ember,és csak egy felnőttnek vannak jogai...nos ezt köszönhetjük a régi kommunista rendszernek. Ez az elv onnan maradt vissza. A gondolkodásban nem történt rendszerváltás! Tudom mert komcsi családban nőttem fel,komcsi nevelést kaptam. Amúgy meg aki aztmondja hogy a magzat egy parazita aki kihasználja a nő testét,az magát is parazitának minősíti aki kihasználta az anyja testét mert ő is volt magzat. Ahogy mindenki. De erről megoszlanak a vélemények! Na tessék lepontozni emberek! Jah és ez a "senki nem kíváncsi a véleményetekre"-nemtudom melyik válaszadó volt az-a kérdező véleményeket vár! Ugyanis ez nagyrészt egy véleménymegosztó oldal!
2013. jan. 26. 09:56
 25/44 anonim ***** válasza:

Izé, kedves előző, ezt a "komcsizást" itten át kellene gondolni, mondjuk ennek a tükrében:

"Az úgynevezett Roe vs Wade perben négy évtizeddel ezelőtt meghozott bírósági határozat ellen, amely kimondta, hogy az érintett nők maguk jogosultak meghozni a döntést az abortusszal kapcsolatban, az elmúlt napokban több megmozdulást is tartottak Washingtonban. Egy aktivista, Rives Miller Grogan még Barack Obama elnök ceremoniális beiktatását is megzavarta azzal, hogy egy fa tetejéről végigkiabálta a szertartást.

A közvélemény-kutatások szerint azonban az amerikaiak többsége nem támogatja, hogy visszavonják az abortusz 40 évvel ezelőtti, "mérföldkő jelentőségű" legalizálását. Noha a hívők morális szempontból túlnyomórészt helytelenítik a terhességmegszakítást, a Pew kutatóközpont január közepén közölt felmérése arra a megállapításra jutott, hogy a jelentősebb vallási csoportok közül egyedül a fehér bőrű, újprotestáns-evangéliumi keresztények többsége kívánja egészében visszavonatni az 1973-as határozatot, de ennek az intézkedésnek a pártolói az ő köreikben is csak 54 százalékot tesznek ki.

Mi több, a protestánsok fővonalához tartozó fehéreknek a 74, az azonos felekezetű feketéknek a 65, a fehér katolikusoknak pedig a 63 százaléka ellenzi, hogy visszavonják az abortusz legalizálását." (index.hu)

A "komcsiknak" ehhez annyi köze van, hogy valóban a Szovjetunió volt az első ország, ahol széles körben legalizálták a művi abortuszt az 1920-as években, de az ellenpélda is igaz, mert a Ratkó korszak is akkor volt... és nem csak nálunk, legfeljebb máshol más néven...

2013. jan. 26. 10:18
 26/44 anonim ***** válasza:
33%

Kedves Kérdező, ne haragudj de már most a végére nagyon nagy butaságokat írsz. Onnantól gyermek a gyermek, hogy kommunikál az anyával. Értem. Akkor kérdezem én, Te hogy a fenébe tudnál kommunikálni egy sötét helyről, ahol nem látsz semmit, ráadásul "be is vagy oda zárva", ugye nem tudsz beszélni, de ha adnál is ki hangokat, nem hallaná senki, ugyanis ott bent nem terjed a hang. Nem láttál még soha életedben semmit, nincs viszonyítási alapod... Egyébként ha érdekel nekem nagyon sokszor volt olyan, hogy rátettem a pocakomra a kezem és a lányom valamelyik testrészével mindig oda "nyúlt" ahol a kezem volt. Szerintem ez már egyfajta kommunikálásnak minősül ... Nem tudom mennyire volt szándékos, mindegy is. Azért ilyen hülyeségeket szerintem egy óvodás nem talál ki, hogy na majd onnantól lesz a gyerekem a gyerekem, hogy reagál valamire amit mondok neki vagy amit csinálok vele! Már most mondanám, hogy szerintem egy pár napos újszülött csecsemő sem tud még direktbe reagálni semmire ... Nagyrészt eszik és alszik. Kb. mint a magzat odabent. Akkor még az sem számít a gyermekednek?

Ah...

2013. jan. 26. 10:30
 27/44 anonim ***** válasza:
100%
Nézd kedves előző, van ugye egy törvény adta válasz, ami szerint az ember jog szerint az élve születése pillanatában (hüvelyi úton való születéskor a kitolási szak kezdetén, császár esetén a magzat kiemelésekor) válik jogi értelemben emberré, visszahatólag is. Na ez az, ami kötelező mindenkire a cselekedetei megítélésekor. Privát vélemények meg széles körben léteznek, hatalmas szórással, van, akinek már a két ivarsejt egyesülése pillanata számít (és a beágyazódást gátló fogamzásgátlással is baja van), van, akinek a beágyazódás, van, akinek amikor először megmozdul, stb... és mindenkinek joga van persze a saját életét a saját elvei szerint élni, feltéve, ha ez a vélemény a jogi kereteken belül van, nem kívül. Viszont senkinek sincs semmi joga a saját nézeteit másokra kényszeríteni, másokon számon kérni...
2013. jan. 26. 12:34
 28/44 A kérdező kommentje:

Barbianyu13

megtennéd h a kérdésre válaszolsz ?

mert amit írtál az nem arra volt válasz

nem az volt a kérdés h a abortusz mi és ki és stb.. hanem az h ha meghoztál egy döntést akkor miért kell így viselkedni utána

erre lekomcsizol -- bocsi de mi köze a kommunizmusnak a kérdésemhez????

2013. jan. 26. 16:12
 29/44 A kérdező kommentje:

"Egyébként ha érdekel nekem nagyon sokszor volt olyan, hogy rátettem a pocakomra a kezem és a lányom valamelyik testrészével mindig oda "nyúlt" ahol a kezem volt."

de igen ez már túlkép kommunikáció --> nonverbális :-)))

szal nem akkor mikor már beszél vagy ilyesmi

de egy alig 3-4 hetet zigóta/magzat még nem tud ilyesmit mivel az adott szervei még nem fejlődtek ki hozzá um: agy kezek lábak stb...

2013. jan. 26. 16:18
 30/44 anonim ***** válasza:
0%

Így van, non-verbális. Miért mit gondolsz, egy újszülött csecsemő hogyan kommunikál ha nem non-verbálisan? A mozdulataiból, az arckifejezéséből, a sírásából tudod kivenni, mi a gondja. Nem tudja Neked elmondani, sőt, az első hetekben még nagyon "mutatni" sem tudja. Akinek első babája van az maximum tippelgethet, hogy épp mi bántja szegény gyermeket. Tehát hiába is csűröd csavarod, csak a saját magad csapdájába esel bele ... Butaságokat mondasz.

Hiába írta itt az előző válaszoló előttem, hogy kötelezően azt kell elfogadni, hogy attól fogva ember az ember ahogy megszületik, én nem így gondolom és nem fogadom el. Hiszen a 39. hetes magzat és a 40. hetes már megszületett csecsemő között SEMMILYEN különbség nincsen az elnevetésükön kívül. Igen, nyilván egy 3-4 hetes zigótának még nincsenek kifejlődve a különböző testrészeim de könyörgöm minden és mindenki elindul valahonnan ... Az is ember csak még kezdetleges. Na de ezen vitatkozhatnánk naphosszat, végül is az emberek különbözőek, más a véleményük, rendben van én elfogadom, hogy a kérdező úgy véli a magzat nem ember még a pocakban. De ha butaságokat ír, amellett nem tudok elmenni anélkül, hogy le ne írjam a véleményemet...

2013. jan. 26. 16:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!