Aki abortusz-ellenes: elkísérnéd a húgod abortuszra, támogatnád, segítenél neki?
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy nem agyok abortuszpárti. De elfogadom ha valakinek nincs más lehetősége mint az abortusz. Ezért nem is kedvelem azokat akik gyilkost kiáltanak, ugyanis könnyű úgy pálcát törni mások felett ha nem mi éljük át a helyzetet.
Így ebben az esetben ha a húgom úgy dönt hogy abortuszra megy, mert nincs más lehetőség akkor mellette állnék. Támogatnám, segíteném, ápolnám. Amiben csak kell ott lennék mellette. Ez nekem természetes, és sosem ítélkezem.
Aki istenigazából abortuszellenes, az max leköpködi...
Aki elfogadja, hogy van ilyen szituáció, hogy ezegy szükséges rossz lépés, az meg segít, de az abortuszellenesek szemében nem minősül abortuszellenesnek.
Egyébként magam is az utóbbi csoportba tartozom, mármint aki elfogadja, hogy van ilyen, bár egyébként abortuszellenesnek tartanám magam.
Bár ha lenne egy húgom most, akkor nem elvetetném vele a gyerekét, hanem - hacsak nem egészségi okokból szükséges a lépés - segítenék, hogy megszülje, és utána esetleg magamhoz venném a babát, ha ő nem akarja/tudja vállalni, mivel én megtehetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!