Miért háborít fel egyeseket ha valakinek nem okoz gondot egy abortusz?
sec nem értem ezeket ....
volt túléltem lezártam ennyi volt
meghoztam egy döntést és utána nem nyafogtam h jajjaa meg nem bántottam a páromat miatta nem zárkóztam el nem lettem depi stb.....
valaki magyarázza már el h ez miért baj ?????
Elég nonszensz, hogy erről az oldalról töröltetni kellett, töröltetni lehetett egy vulgáris, a kérdezőt nem sértő, abortusz ellenes véleményt.
A kedves cencúrázó illető igazán jobban odafigyelhetne a vélemény-nyilvánítás szabadságára. Akkor mostantól csak gyermekgyilkosok véleményét lehet megjelentetni itt?! Jah, nem tudtam, ezerbocsánat!!
2 jelentős különbségre hívnám fel a figyelmet a felnőtt nő, és a méhen belüli magzat kapcsán. Az előbbi tehet arról, hogy a terhesség létrejött, az utóbbi nem. Az előbbi lelkét már amúgyis egy rakás bűn mocskolja, mint minden felnőtt ermberét, az utóbbiét még semmi. Mégis, egyesek szerint, meg a törvény szerint is, az előzőnek baromira hűdefaxa jogai vannak, az utóbbinak meg egyáltalán semmi!
Végezetül egy baráti jókívánság. Az abortuszpártiaknak azt kívánom, hogy bárcsak az ő kedves szülőjük (nem anyázok) is az abortusz mellett döntött volna.
Egy nőnek nem élő inkubátornak kell lennie, ha hagyja magát teherbe ejteni! Hanem éppenhogy meg kéne válogatnia kivel fekszik össze, és ha megtörténik a teherbe esés valami óvatlanság folytán, akkor meg kéne tanulnia az anyaságot! Csókolom.
@Ebcsont- Nem találom helyesnek az érvelésedet, mivel nem vettél minden lehetséges esetet figyelembe.
Tegyük fel, hogy a leendő anya, aki egy 17-19 év körüli lány, meg lett erőszakolva és átmentek rajta olyan öten egymás után. Látsz te valamilyen hibát a lány részéről ebben az esetben ? Elítéled az abortuszt az ő esetében, annak tudatában, hogy akaratán kívül fogant meg az a magzat és még azt sem fogja tudni, hogy az öt alak közül melyiké lesz ?
Vagy vegyünk egy példát, amely hasonló gyakorisággal fordul elő és az előbbinek egy modernebb változata: elmegy egy lány a barátjával egy buliba és ott becsempésznek az italába egy szert, amivel elkábítják és másnapra nem fog emlékezni semmire, majd néhány hét múlva rájön, hogy gyereket vár. Ebben az esetben milyen logikát látsz abban, hogy annak a lánynak kötelessége anyává válni egy ilyen balszerencse miatt ?
Én a racionalitás és nem az abortusz oldalán állok, viszont úgy gondolom, hogy mindenkinek joga van NEM elvállalni egy olyan felelősséget, amelyet valaki más vart a nyakába.
Ebcsontnak
hmm elkötik a nőt mert a 3ik gyerek után ezt kértem (megteheti mert joga van rá h ne akarjon több gyereket) majd teherbe esik ?????
vagy császár után 2 hónappal esik teherbe -- mivel friss a heg tuti h az anya komolyan sérülne akár bele is halhat ????
ezekben az esetekben is jogos ha abortálni kívánják azt a "sejtcsomót"
de nem ez volt a kérdésem ha válaszolni akarsz akkor légyszí azt tedd
az abortusz magánügy !!!
A fent leírt példaeseteket tekintve nem hibás az anya ... de a magzat sem! :) De már néha kezdem azt érezni, hogy még a magzat a hibás azért, hogy megfogant! Néha olyan undorító, támadó jelleggel tudnak beszélni egyesek a még meg nem született babákról, hogy hihetetlen.
"Akkor sincs joga abortálni azt a "sejtcsomót"
És Neked van már 3 gyereked?:) haha :)
# 15- Na jó, hagyjuk ezt beszédstílusi kötekedést. Tapasztalatból tudom, hogy nem attól mély érzésű valaki, mert egyféleképpen fejezi ki magát és egy másik személy meg nem azért durva, mert nyersebben fejezi ki magát.
Nem szeretném ha ilyen részletekbe való kötekedésért eltérnénk a témától.
#15 - tudod az, hogy valakinek van 1-2-3 gyereke még korántsem jelenti azt, hogy a "keresztény-konzervatív" értékrend szerint kellene gondolkodnia, minden tévhittel szemben a születések és az abortuszok száma semmi módon nem függ össze egymással.
Vedd, hogy kis hazánkban a 70-es évek elején volt évi cc. 200 000(!) művi abortusz ÉS cc. 150 000(!) élve szülés... na és vonj le messzahangzó következtetéseket belőle a tökéletlenebb fogamzásgátló módszereken és a kevésbé hangsúlyos felvilágosításon túl...
Szóval Kérdező, a harcos "magzatvédőket" feltehetőleg azért háborítja fel az ilyen emberek léte, mert eszméletlenül lerontja a demagóg propagandáik hatékonyságát... hogy lehet azzal érvelni, hogy "egy életre meg fogod bánni" amikor ott vannak, akik nem bánták meg, sőt, ma is így tennék abban a helyzetben, hogy lehet a "többé nem lehet gyereked"-del érvelni, ha egyszer a sokkal több, és fél évszázaddal elavultabb abortuszok mellett is majd kétszer ennyi gyereke született a nőknek... a mai abortusz-ellenes propagandistáknak a legnagyobb ellenségei és privát sérelmei a tények...
Olvass végig pár ilyen abortuszos kérdést, és nézd meg, mi marad, ha kiveszed a vallási érveiket (ugye vallásos úgyse abortálna, a nem vallásosra meg nem hat), a "de többet nem lesz gyereked" c. hazugságot és a "okvetlenül meg fogod bánni" c. hazugságot ... hát többnyire a nagy semmi.
Hát ezért nem bírják elviselni az AB-ellenes agitkák azokat akik 1-2 abortusz után élnek tovább a párkapcsolatukban, és ráadásul még gyerekeik is lesznek simán az általuk elképzelt időpontban.
(a többségnek nyilván semmi baja nincs velük, hisz a saját életüket élik, de ugye nem ők hangoskodnak, tehát az ő hangjuk nem jelenik meg)
#17 "Ettől még nem kell azt sem megvetni aki megbotránkozik ezen a témakörön. Mert akárhogy is vesszük én még nem láttam olyan embert aki az abortuszra jó dologként asszociált volna. Ez nem véletlen. :)"
Valóban, tökéletesen igazad van ezekben.
1, Megvetni a képmutatást kell - tudod, aki csak azért is nézi a maunikasót, hogy utána tele szájjal szidhassa, hogy milyen szemetet adnak... meg akit _állítólag_ zavar az abortusz téma, de ott veri magát az összes abortuszos topicban... mert hát normáliséknál akit zavar, az nem azt nézi, és jól van.
2, Persze, ahogy a foghúzásra sem asszociál egyetlen ép ember sem jó dologként... hisz mindkettő egy invaziv orvosi beavatkozás, kellemetlenségekkel és kockázatokkal, minden csak nem jó. De néha szükséges, kisebbik rossz. Ennyi.
# 17- Az abortusz nem jó dolog, ebben egyetértek. Azon szükséges rossz dolgok közé tartozik, amelyeket néha szükséges átélni az életben.
De ha te érvelsz, akkor ne haragudj, ha én belekötök.
Két kijelentésedet emelném ki először is:
“ A fent leírt példaeseteket tekintve nem hibás az anya ... de a magzat sem! :) “
“... az ANYA egészségét veszélyezteti a terhesség. Elárulom, nem csak az anyáét ... “
Vegyük az elsőt: nem hibás az anya és a magzat sem, de kinek az életét teszi tönkre a lehetséges terhesség ? Elárulom, sokszor mindkettőét. Az anyáét azért, mert az élete onnantól más fordulatot vesz, amelyre nem biztos, hogy kellően kompetens, a magzatét pedig azért, mert egy olyan anyához születik, aki nem biztos, hogy megtud bírkózni a feladattal.
Vegyük a másodikat: itt mit is akartál mondani ? Ha az anya meghal szülés közben, mert kockázatos a terhesség, akkor az jobb lesz a születendő gyereknek, aki majd félárva vagy árva lesz ? Gondolkozz már miket írsz.
Másodszor pedig, én nem a kérdezőt védem feltétlenül, mert tulajdonképpen én sem tudtam meg, hogy ő konkrétan miért is végzett abortuszt, de ÁLTALÁNOSSÁGban már túlzásnak tartom azt, hogy az abortáló személyt egyenlővé teszik egy gyilkossal, mikor az embereknek fogalma sincs, hogy valóban mi is áll a dolog hátterében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!