Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az emberek miért nem segítenek...

Az emberek miért nem segítenek a hontalanokon és a rászorulókon?

Figyelt kérdés
Én ugyan még csak 18 vagyok, de ha lesz állandó fizetésem, biztos, hogy rendszeresen fogok segíteni azokon akik ilyen hihetetlen helyzetben vannak...
2009. aug. 29. 18:28
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/73 anonim ***** válasza:
73%

Kedves kérdező!

Én vagyok ismét, a 2 milliós hozzászóló. Akkor most leírom neked, hogy nem pazaroljuk a pénzt:

Vásárlás havonta 4x a következőket tartalmazza általánosságba véve:

-tej

-kenyér

-ásványvíz

-üdítő italok

-felvágottak

-hústermékek

-konzervek

-péksütemények

-olaj, margarin, vaj, zsír stb.

-joghurtok, kefír, túró, tejföl, cottage cheese, sajt

-toalett papír, tisztitószerek, zsebkendő, tusfürdő, sampon, szappan stb.

-kutyaeledel, és kutyakiegészítők

-gyümölcs

-zöldség

-mirelit termékek

-édesség, sós nassolnivaló

-campari, unicum, pálinka, vodka tehát töményszesz (ha jönnének a vendégek, nekem mindig van itthon legalább 10 liter töményszesz)

-aperitiefek (sör, pezsgő, habzó bor stb.)

-szivar, cigaretta

-kávé, cukor, tejpor, fehérjepor, só, liszt

-tojás

-gyufa

-szalonna, kolbász (hentesipari termékek)

-befőttek

-szivacsok mogogatáshoz

-mosogatógép-tabletta, mosószer

-szárítógép illatosító

most hirtelen ennyi jutott az eszembe. de mondom, kell fizetni a biztositást, tankolni kell, áram, víz, gáz, iskola, nyelviskola, autófenntartás (szervizelés), és még számos rengeteg költség vismajor esetén. Pl. 3 héttel ezelőtt a szárítógépünk, és a mosogatógépünk gyakorlatilag egyszerre döglött be, az is 600.000 forint pluszkiadás, amire az ember nem számit. Ha jönnek a kisebbik lányom barátnői (13-14-15-16 évesek) pl. nyáron 4-5 napra, akkor rendszeresen elmegyünk velük strandra, járunk városrol városra, és mindent én finanszírozok, mert nevetségesnek tartanám, hogyha egy gyereknek kellene finanszíroznia a strandbelépőjét, a kajáját, a fagyiját stb. hisz nem keresőképes. és úgygondolom, nekem ez még belefér, és természetesnek tartom, ha itt vannak 4-5 napig, akkor én állom a költségeket, és a szüleik is mindig elengedik őket, jószívvel, mert tudják azt, hogy mi olyan helyekre elvisszük a gyerekeiket, ahova ők nem biztos hogy eltudnák. A multkor az egyik kislány apjától kaptam egy üveg jägermeistert köszönetképpen, és nekem elég ennyi, és ez esik jól nekem..

2009. aug. 30. 19:15
 62/73 anonim ***** válasza:

Nézd kedves kétmillás, ez is segítség amit te leírtál. Én tudom, hogy akik többet keresnek, jóval több a kiadásuk. Hiszen más az életszínvonaluk. Én is megvennék jobb minőségű cuccokat is, ha megtehetném. Viszont nem is sajnálom tőled. Adakozni pedig nem kell többszáz ezret, néha párszáz forintnyi nem pénzes adomány is nagyon jól jön. Kérlek látogass el a: [link]

oldalra. Nézelődj, s ha a gyermekednek van olyan ruhája, vagy játéka ami nem kell neki, hát add oda valakinek, akinek jól jön. Ezen az oldalon találsz olyanokat akik valóban rászorulnak és többnyire önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe. Ha voltál valaha szegény akkor megérted majd ezeket az embereket.

Bár a te jövedelmednek a 10%-a nekem elég lenne a boldogsághoz, nem gondolom, hogy azt az összeget neked kellene odaadnod nekem. Azért próbáld ki milyen, ha adsz valakinek akinek szüksége van rá, s akkor hidd el, hogy sokkal gazdagabb leszel.

2009. aug. 30. 19:49
 63/73 anonim ***** válasza:
100%

én is így gondolkodtam 18 éves koromban, mint te.

aztán elkezdtem dolgozni a pénzért.

és láttam a csöveseket ott ülni reggel az aluljáróban, és este is mikor jöttem haza.

na azóta nem adok.

nem azért dolgozok, hogy ő egész nap ott ücsöröghessen nyugalomban. meg se próbál tenni semmit magáért.

van itt egy srác az örsön, fogyatékos kicsit sztem, de minden egyes nap papírfecniket osztogat, hogy kerti munkát vállal. na őt sajnálom, de munkát sajna nem tudok neki adni, mert nincs kertem.:( de komolyan, én ilyen ücsörgősöknek nem segítek. beteg gyerekeknek, vagy állatmenhelynek, vagy civil szervezeteknek, amik csinálnak is valamit, annak igen.

2009. aug. 30. 20:29
 64/73 anonim ***** válasza:
78%

"A kérdező kommentje:

2. Azt a 2500 Ft-ot ami a netre megy el, nem én fizetem, mint írtam még csak 18 vagyok."

... engedd meg, hogy ezennel ünnepélyesen körberöhögjelek. Szóval jelenleg a segged alá van tolva minden, még a saját internetedet se te fizeted, és itt osztod az észt dolgozó embereknek arról, hogy hogy merik saját magukra költeni a fizetésüket. Túlságosan el vagy kényeztetve, és nem tudod, jó dolgodban mit csinálj, igaz?

2009. aug. 30. 20:47
 65/73 anonim ***** válasza:
43%
Látom sokaknak, ha megkérdezik őket, hogy miért nem adakoznak a támadás a legjobb védelem. Egyszerűbb a kérdezőben keresni a hibát, mint magunkban. Micsoda felháborodáa! Kényelmesen a klaviatúrán pötyögve a kérdező szemére vetni, hogy kérdezhet ilyet a jólétből?! A kérdezőnek legalább feltűnt, hogy mennyire nincs ez így jól és tenni szeretne majd, ha egyszer lesz saját jövedelme. Ha én tudok segíteni másokon, akkor az itt háborgók többsége is tudna, ha akarna. S a kérdés, hogy miért nem akartok segíteni? Nem azokon akik isznak, drogoznak, hanem azokon, akik tényleg megérdemlik. Ma még van állásotok, de holnap kitudja mi lesz? Akkor is ezt mondod? Ha már sehova nem vesznek fel? Mert öreg vagy, esetleg három gyereked van, vagy azért mert a környékeden minden hely betelt?
2009. aug. 30. 21:07
 66/73 anonim ***** válasza:
100%
Mert aki minimálbérből él, annak a tescos kocsi száz forintja is sokat jelent, azért.
2009. aug. 30. 21:13
 67/73 anonim ***** válasza:
87%
Kedves kérdező! Ne is törödj a sok negativ,önző ember hozzászólásával. Nekik hihetelen,hogy vannak még segitőkész,jólelkü emberek,akik törödnek a körülöttük élükkel.Igen vannak ilyen és olyan hajléktalanok,nem kell általánositani!Láttam egy riportot ahol diplomás tanár került a válás után utcára,milyen semmire kellö ugye?Vannak akik egyszerüen nem tudnak változtatni,mert nincs rá lehetöségük.Még azt is sajnáljátok tölük,hogy igyanak?Igyon csak nyugodtan,legalább elfelejti milyen világban él.A "2 milliós fizetésü" jaj,szegény hát nem is tudtam hogy ennyit kell költened,tényleg szomorú.Majd adok alamizsnát. Azért nem segitenek,mert egyszerüen nem akarnak!Ennyi az egész.Menhelyre meg tudjátok miért nem mennek?Mert ott még azt a keveset is elveszik tölük,amilyük van,a cipöt is lelopják a lábukról. És azt üzenném azoknak,akik a még a kérdezöt oltják: tiszta szivböl kivánom,hogy egyszer ök is tapasztalják meg a hontalanságot! Akkor itéljétek el öket.Remélem titeket is semmibe fognak venni. Szomorú,hogy igy kihalt az együtt érzés az emberek szivéböl.Meg ahogy csak lenni szokott: csak a szegény segit a másik szegényen.
2009. aug. 30. 22:10
 68/73 anonim ***** válasza:
87%

22.10 es vagyok

Ajánlok az önző embereknek egy könyvet: Dickens- Karácsonyi ének

Rövid és egyszerü olvasmány,talán még megis értitek a mondani valóját

2009. aug. 30. 22:24
 69/73 anonim ***** válasza:
68%

A kétmillás válaszoló már azzal is segít a nála szegényebbeknek, hogy időben kifizeti a dolgozóit!!

Sajnos nem minden vállalkozónak ez az első. Az én apám is az építőiparban dolgozik, és soha nem tudják, hogy egy hónapra, vagy 6 hónapra kell beosztani a frissen hazavitt fizetését!

2009. aug. 31. 07:58
 70/73 anonim ***** válasza:
81%
Azért a munkások kifizetése nem jótékonykodás. Azok az emberek megdolgoztak a fizetésükért, még szép, hogy időben kifizeti őket. S ha máshol nem ezt teszik az a szemétség. A fezetés időbeni kifizetése, nem adakozás. S ha azt nézzük akkor ha a lánya barátnőit viszi magukkal üdülni az sem igazán jótékonykodás. Azért teszi, hogy a lányának legyenek társalkodónői üdülés alatt. Addig sem őket nyúzza. Mi is szoktuk a gyerekek barátait vendégül látni, de nem gondolom, hogy hű de milyen jó vagyok, mert megkínálom sütivel, meg ő is kap nyársas kenyeret. Jól nézünk ki, ha már az kegy, ha a munka adó kifizeti a fizetést amiért megdolgoztunk és az is jótékonykodás, ha a gyerekemnek jót teszek és meghívom a barátait.
2009. aug. 31. 08:35
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!