Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az emberek miért nem segítenek...

Az emberek miért nem segítenek a hontalanokon és a rászorulókon?

Figyelt kérdés
Én ugyan még csak 18 vagyok, de ha lesz állandó fizetésem, biztos, hogy rendszeresen fogok segíteni azokon akik ilyen hihetetlen helyzetben vannak...
2009. aug. 29. 18:28
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/73 anonim ***** válasza:
70%

Ha minden nyomorúlton segítenék a végén én jutnék az ő helyzetükbe!

Hülye leszek eldobni a jólétet!

2009. aug. 29. 20:34
 42/73 anonim ***** válasza:
80%
A világ nem így működik. Mindenkinek a saját maga kényelme a legfontosabb, és ez a normális. Persze legalább becsületesek lehetnének egyes gazdagok, és nem kéne az utolsó fillért is elszedni a szerencsétlenektől, de hát ilyen a tápláléklánc. Az embernek és minden élőlénynek egyedül kell boldogulnia - bármilyen szomorú is.
2009. aug. 29. 20:45
 43/73 anonim ***** válasza:
35%

"Az emberek miért nem segítenek a hontalanokon és a rászorulókon?"

Mint a válaszokból láthatod, azért, mert nagy részük cinikus szemétláda, aki nagyon élvezi, hogy vannak valakik (a hajléktalanok), akikkel szemben fölényben van, és akiket oktathat helyes erkölcsről meg jó életvitelről.

Kis, szorongó mitugrászok kevés maradék öröme közül az egyik, hogy a náluk is szerencsétlenebbeket moralizálva szidhatják.

Szívtelen sz@rháziak, akikre nagyon ráférne, hogy egyszer hajléktalanná váljanak, és akkor meghallgathatnák a fajtájuktól, hogy "Nem adok, úgyis eliszod", meg "Aki keres, az talál munkát" stb. Undorító nyárspolgárok.

2009. aug. 29. 21:11
 44/73 anonim ***** válasza:
40%

Ha ezekben a szánalmas csavargókban egy szem önbecsület lenne, akkor hajlandóak lennének az életük önkezűleg történő kioltására. Ha pedig erre sem hajlandók, akkor csak nyomorogjanak.

A szociális igazságtalanságot elítélem és sajnálom a nélkülöző embereket, de aki a mai világban koldulásra és csövezésre adja a fejét, az megérdemli, hogy elvigye a tél. És legyünk őszinték, a jóérzésű embereknek nem is hiányoznának.

2009. aug. 29. 23:25
 45/73 anonim ***** válasza:
51%
Majd ha több élettapasztalat lesz mögötted, máshogy látod a világot.
2009. aug. 30. 00:45
 46/73 anonim ***** válasza:
37%

"Majd ha több élettapasztalat lesz mögötted, máshogy látod a világot."

Mert te biztos sokra mentél a sok élettapasztalatoddal :DDDD

Mennyire örülök, hogy nem vagyok ilyen, mint ez a sok megkérgesedett savanyújóska.

Kedves kérdező, te, aki még nem vagy ilyen, mint ez a sok nagyonsokélettapasztalatú bunkó, kérlek ne téveszd össze soha az érettséget az elhülyüléssel, mint ők!

2009. aug. 30. 00:53
 47/73 A kérdező kommentje:
Az utcazenéléssel: természetesen nem egyedül vonatoztam át a határon, hanem elkísértek és együtt laktunk a rokonomnál és az idő alatt (1-2 hét) én utcazenéltem. Megjegyzem, ott szerettem meg a zenét és most pont a miatt megyek ének-zene szakra az ELTE-re.
2009. aug. 30. 09:02
 48/73 anonim válasza:
52%

El se hiszem, hogy mit művelnek itt egyesek.

Oda se neki Kérdező. Soha életemben nem láttam olyan érett gondolkodású és jó lelkű 18 éves embert, mint te. A legtöbb ember azért nem segít a rászorulókon, mert hihetetlenül önző, megsavanyodott és a szíve mélyén gonosz - ha csak az itt elhangzott hozzászólásokat olvasom - .

2009. aug. 30. 09:09
 49/73 anonim ***** válasza:
95%

Szia!

Szerintem egy dolgot ne felejts el. ELTE-re mész. Oké, volt diákmunka, de a jegyzetek, a bejárás...ez mind-mind pénz... tanulmányi ösztöndíjat meg nem szórnak két kézzel...

az emberi pszicé nem egészen úgy mükődik, ahogy Te gondolod. Ha tegyük fel nyernél a lottón, most azt gondolod az első természetesen a hajléktalanok segítése . Ám , ha odakerülsz , nem az lesz az első....Ráadásul ebbe a témába pénzt beletenni olyan, mint kidobni az ablakon. Én nem pénzt adnék a hajléktalanoknak, hanem folyamatos álláslehetőséget. Aki szeretne, mehetne dolgozni és teremthetne magának új "életet". De azzal, hogy pénzt kapnak, mit érsz? a kisujjadat adod és már a karod sem lesz elég. Ébresztő!!

A 2 milkós válaszoló meg egy őszinte ember. Feltört, mint a talajvíz. Na és? Dolgozott érte, nem hagyta magát a kiskocsmában "leépülni". egyébként nagyon sok tehetős ember segít kisebb-nagyobb pénzösszegekkel alapítványokon, szegény embereken. Csak nem verik nagy dobra, és nincs ott a média....

2009. aug. 30. 09:10
 50/73 anonim ***** válasza:
87%
Én vagyok a "2 milliós" hozzászóló. Most látom, kedves kérdező, hogy írtad, hogyha 2 millió lenne a havi fizetésed, a város összes hajléktalanának az albérletet fizetnéd... Innen látszik, hogy gyerek vagy még. Szerinted, ha többszázezret kifizetnék a hajléktalanoknak, én miből élnék? A rezsim egy hónapban(nyáron) 450.000Ft (ebben benne van a víz, gáz, tv, internet, telefon, telefonszámla stb.) , utána kaját is kell venni ( a múltkor elraktam az összes élelmiszer blokkot, és hóvégén összeszámoltam, csak az étkezésünk egy hónapban 300.000Ft), akkor kell venni ruhát, tankolni kell, gyereknek az iskolába táskát, füzeteket tankönyveket venni stb, emellet rendszeresen támogatom havonta 20.000 ft-al az iskolát, autót szervizeltetni kell, a kertet rendben kell tartani, kutyaeledel, tusfürdő, sampon, higéniés termékek, mosószer, öblítő, biztosítás, nyelviskola a gyereknek, nyelvi tábor a gyereknek, angol, matematika korrepetálás a gyereknek, és máris 1,5 Millió HUF. szerencsére nincs hitelem, se-semmim, így nem kell fizetnem. Jelenleg a költségeimet, pedig kicsit visszaszorítottam, mert szeretnék decemberben egy új autót venni.
2009. aug. 30. 10:35
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!